OUTBACK 2015

Odpovědět
mnov
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Marek Novák

Re: OUTBACK 2015

Příspěvek od mnov »

Chorche píše: sob pro 02, 2023 9:56 am jako že se vypne kdyš je volant jinde než v nule? To snad ne, to bys neprojel nic.
Myslím, že to sleduje více parametrů, než jen "volant jinde než v nule". :-)
Forester 2004 2.0 MT LPG
Impreza 2004 2.0 AT
Chorche
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Chorche »

podle mě hlavní parametr je prokluz předních kol a parametr polohy volantu to bere v úvahu hlavně při corneringu (to je i moje skušenost u otloukánka)
offroadforum.cz

Otloukánek = legacy outback BP 2004
mnov
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Marek Novák

Příspěvek od mnov »

Chorche píše: sob pro 02, 2023 10:46 pm to bere v úvahu hlavně při corneringu (to je i moje skušenost u otloukánka)
To tak určitě bude, ale já tomu termínu nerozumím :-) Nemůžeš mluvit česky?
Nicméně dnes jsem otestoval Imrezu s MPT a asi to funguje :-)
Forester 2004 2.0 MT LPG
Impreza 2004 2.0 AT
Chorche
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Chorche »

cornering je doslovně zatáčení za roh, tzn. při pomalý jízdě hodně zatáčíš. Na suchu bys kurvil spojku, proto povolí
offroadforum.cz

strider
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Jakub D.

Příspěvek od strider »

berka píše: sob pro 02, 2023 11:15 am Chová se to přesně obráceně než poslední generace Toyoty Hilux. U té když zapnu 4WD tak je v zatáčce přetáčivá jak kolotoč. Hodně nás to překvapilo, tak jsme si to vyzkoušeli ve více řidičích a každý z toho byl v šoku když se sní otočil klidně o 360°.
To jste nejenze zapli 4kolu, ale asi i zapli zadni uzaverku, cili se ten zadek zamkne naplno a v zataceni na kluzkym je z toho driftovaci mod :)
WRX STI Active MY18
Forester XT Sport MY17
Chorche
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Chorche »

jo, jesli tam je zadní špéra tak to by odpovídalo
offroadforum.cz

berka
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Jméno a příjmení: Tomáš

Příspěvek od berka »

strider píše: ned pro 03, 2023 9:51 am To jste nejenze zapli 4kolu, ale asi i zapli zadni uzaverku, cili se ten zadek zamkne naplno a v zataceni na kluzkym je z toho driftovaci mod :)
Na kruhovém ovladači je možnost High 2 (H2) ,High 4 (H4) ,Low 4 (L4)
Uzávěrka se zapíná zvlášť dalším tlačítkem které je jinde. Zkoušeno při zapnutém H4
Subaru Outback 2.5i LPG Executive, MY2018
moje první Subaru
Chorche
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Chorche »

chm, to je klasický přiřazovaní přetku natvrdo. Nemělo by se to teda chovat jak popisuješ. Ještě mě napadá, že kdyš se to přiřazuje servem, jestli k tomu přiřazení dojde. Tzn. jestli ten popisovanej efekt neni stále při zadnim náhonu. Jinejma slovama jestli nemáte porouchaný to servo. Přetpokládám, že předek přiřazujete kdyš stojíte na místě.
offroadforum.cz

berka
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Jméno a příjmení: Tomáš

Příspěvek od berka »

Ano a vše je indikováno kontrolkou, která se trvale nerozsvítí dokud není vše zapnuté jak má být. Někdy je chvíli problém se zapnutím L4, to se musí zkusit třeba víckrát a mezitím popojet pár centimetrů a někdy tam skočí ihned. Ale to je dáno postavením ozubených kol v převodovce.
To zde dávám jen pro představu, že jsem u Subaru očekával také více přetáčivé chování. Ale jinak jede jako tank.
Subaru Outback 2.5i LPG Executive, MY2018
moje první Subaru
Chorche
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Chorche »

no, musel bych se tou luxkou project abych moch říct víc.
offroadforum.cz

dethroned
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od dethroned »

Jsem se tak zeptal AI Copilota na pár otázek ohledně života s BS:
==>
Je nějaké řešení klepaní řízení u vozu Subaru Outback 2017? Typicky se klepání od řízení projevuje třeba na dlažbě. Lze tento problém vyřešit jinak, než výměnou celého modulu řízení?

Ano, existují řešení, která mohou pomoci snížit nebo odstranit klepání řízení u Subaru Outback 2017, aniž by bylo nutné vyměnit celý modul řízení. Zde jsou některé možnosti:

Úprava napínací pružiny: Podle servisního bulletinu 04-17-17R může být problém způsoben napínací pružinou v převodovce elektronického posilovače řízení (EPS). Instalace nové napínací pružiny pro šnekové kolo může pomoci snížit nebo odstranit klepání.

Úprava zpětného rázu: Někteří uživatelé hlásili, že úprava zpětného rázu po instalaci nové pružiny může také pomoci. Tento postup zahrnuje nastavení vůle mezi šnekovým kolem a převodovkou.

Použití maziva: Aplikace speciálního maziva na určité části převodovky může také pomoci snížit klepání. Tento postup je uveden v servisním manuálu a může být proveden v servisu.

Pokud tyto metody nepomohou, může být nutné zvážit výměnu některých komponentů, jako je EPS převodovka, ale výměna celého modulu řízení by měla být až poslední možností.

Doufám, že tyto informace pomohou! Pokud máš další otázky nebo potřebuješ více detailů, dej vědět.

==>
U stejného vozu mě také trápí vrzání z přední části při zatáčení v tahu, které zmizí po zahřátí a ujetí pár kilometrů. Typicky se projevuje pouze v zimě. Co toto vrzání způsobuje?

Vrzání z přední části vozu při zatáčení, které se projevuje hlavně v zimě a zmizí po zahřátí, může být způsobeno několika faktory:

Sway bar bushings (silentbloky stabilizátoru): Tyto gumové části mohou v chladném počasí ztvrdnout a způsobit vrzání. Po zahřátí se guma změkčí a vrzání zmizí2.

Struts and strut mounts (tlumiče a jejich uložení): V chladném počasí mohou tlumiče a jejich uložení způsobovat vrzání, které zmizí po zahřátí. Toto je běžný problém u vozidel s vyšším nájezdem.

Steering rack (řízení): V některých případech může být vrzání způsobeno vůlí v řízení nebo nedostatečným mazáním některých částí řízení4.

Control arm bushings (silentbloky ramen): Tyto části mohou také způsobovat vrzání, zejména pokud jsou opotřebované nebo poškozené.

Doporučuji nechat vozidlo prohlédnout mechanikem, který může přesně identifikovat zdroj vrzání a navrhnout vhodné řešení. Pokud máš další otázky nebo potřebuješ více informací, dej vědět!

====
První odpověď je v souladu s mým vlastním googlením, druhá mě naopak moc neuspokojila... :-/
Outback 2.5 BS9 CVT MY18 129kW
ex - Outback 2.5 BI-Fuel BP9 4AT MY09 127kW LPG BRC
Obrázek
ex - Legacy 2.0R Wagon BP5 5MT MY07 121kW
Obrázek
ex - Legacy 2.0i Wagon BP5 5MT MY04 101kW LPG PRINS
Obrázek
seatik
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Vašek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seatik »

Jaký používáte kluci držák pro mobilní telefon v Outbacku BS? Mám problém s telefonem, že ho nikdy nemohu dát na nějaké místo ,abych na něj viděl a nelítal mi v autě. V pouzdru mám plíšek, takže ty magnetický není problém. Pokud dám kulatý magnet do mřížky větrání nad velký displej, poměrmě mi překáží ve výhledu . Případně pokud něco máte a vyhovuje, šlo by to vyfotit jak to vypadá v autě? Díky
Subaru Forester 2.5 XT MY 2007
Subaru Outback 2.5 Limited 2020
ex Subaru BRZ 2.0i Sport MY2015
ex Subaru Impreza 2.0i 92kw MY2004
quickly
Místopředseda klubu
Místopředseda klubu
Jméno a příjmení: Daniel Rychlý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od quickly »

Do Grinche BS i Odina BR jsem si sehnal držák s magnetem do ventilace
Přílohy
IMG_8700.jpeg
IMG_8701.jpeg
IMG_8702.jpeg
quickly

Outback BS 2.5 MY19 Obrázek Outback BR 3.6R MY10 Obrázek

Legacy BR 2.0 MY15
ex Legacy BL SpecB AT 9.8 l/100 124 tkm
ex Forester SJ CVT 7.3 l/100 km 267 tkm
ex Forester SH 2.0D 6.7 l/100km 218 tkm
seatik
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Vašek
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od seatik »

Díky Dane, asi to taky tak dopadne. Ten tvůj je aspoň oddálený od těch mřížek.
Subaru Forester 2.5 XT MY 2007
Subaru Outback 2.5 Limited 2020
ex Subaru BRZ 2.0i Sport MY2015
ex Subaru Impreza 2.0i 92kw MY2004
quickly
Místopředseda klubu
Místopředseda klubu
Jméno a příjmení: Daniel Rychlý
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od quickly »

Měl jsem malý bez oddálení a fungovalo to, ale blbě se aretoval. Tady ten má takový háček, který se otáčením držáku přitáhne a tím je celý držák pevný a stabilní
quickly

Outback BS 2.5 MY19 Obrázek Outback BR 3.6R MY10 Obrázek

Legacy BR 2.0 MY15
ex Legacy BL SpecB AT 9.8 l/100 124 tkm
ex Forester SJ CVT 7.3 l/100 km 267 tkm
ex Forester SH 2.0D 6.7 l/100km 218 tkm
Odpovědět

Zpět na „VI. gen. BN/BS (14-19)“