Hydepark

Odpovědět
Makovica
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Re: Hydepark

Příspěvek od Makovica »

Zeby fuj ?
Subaru Forester 2.0i CVT Comfort MY16 (G91F Rest in pieces Cooper Discovery ATT / SJ6 ,,,,| (*_^) |,,,,)
Obrázek
MirekK
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Jméno a příjmení: Miroslav Kokinda

Příspěvek od MirekK »

https://cnn.iprima.cz/chalifat-evropa-z ... hp.context

Tohle když někdo řekl před 7. říjnem 2023, tak byl rasista, xenofob a dezolát a mohl být rád, že nebyl popotahován policií.
Mira
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Miroslav

Příspěvek od Mira »

Frantíci jsou dávno odepsaný a arabáči si je brzy namažou na bagety. Doufám, že jako první půjde na řadu Macron.
.
Forester SG XT
ex Impreza 97 s baťohem
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Radek- šíma

Příspěvek od sima »

MirekK píše: sob lis 18, 2023 12:03 pm https://cnn.iprima.cz/chalifat-evropa-z ... hp.context

Tohle když někdo řekl před 7. říjnem 2023, tak byl rasista, xenofob a dezolát a mohl být rád, že nebyl popotahován policií.
Jo, bobužel a nepochopitelně byl za zpátečníka v přeci tak skvělé multikulty, nicméně začalo probuzení západu už trochu dříve, nicméně pozdě...
Míro, ten .urák by si to zasloužil, ne že nééé. Jenomže na něj nedojde, odskáčou to lidi a že už si to "užívají" :-/
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
MirekK
Uživatel fóra
Uživatel fóra

Příspěvek od MirekK »

gerda
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Michal Gerych

Příspěvek od gerda »

No, tak zacneme asi palit knizky a nahodou tam prihodime i nejakou tu, co se jim nelibi, ze palime a rekneme, ze jsme si nevsimli..

Toto zaslo uz moc daleko a je nejvyssi cas rikat NE a neschovavat se za ostatni nebo delat, ze to clovek nevidi.

Zijeme tady a ted, ne za tyden, mesic, rok apod. jak se nekteri snazi videt budoucnost. Budoucnost vytvarime dnes, ne za sekundu, minutu, hodinu, den atd. Toto uz je bohuzel nejista budoucnost. Ale nekteri ziji budoucnosti..
Člověk by se měl učit celý život. Všechno jde, když se chce. Když nemůžeš, tak přidej. Nebojte se ničeho.

Subaru Outback 3.6R 191 kW, MY11
Honda FR-V 1.8 i-VTEC 103 kW, MY08
Honda Civic Anglán liftback 1.4 66 kW, MY00
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Slova Milana Mikuleckého tesat do kamene !!
http://monstersubaru.eu
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
MirekK
Uživatel fóra
Uživatel fóra

Příspěvek od MirekK »

Udělal jsem si krátký výzkum k tématu:
„...starej pan Ford byl vobdivovatelem SSSR a postavil tam fabriku GAZ.“ „P.S. Harousi, přečti si knihu "Ford a Stalin: O tom, jak žít lidsky" a pak mi přiď říct jak to teda bylo.“

Mě zajímalo, jak to bylo, tak jsem si tu knihu stáhnul: https://www.scribd.com/search?query=Ford%20and%20Stalin
a až do časných ranních hodin v ní hledal, z čeho Chorche usoudil, že Henry Ford byl obdivovatelem Sovětského svazu. Nic, co by tomu nasvědčovalo, jsem v ní nenašel, ale nečetl jsem ji celou, zběžně jsem ji prošel. I to mi ale trvalo několik hodin, šel jsem stránku po stránce a chvílemi se začetl. Ale ani by mě nenapadlo Chorcheho kvůli tomu osočovat, že je lhář. On si to z toho textu zřejmě nějak odvodil, věří tomu, a tak to sdílel.

Jen mě zarazila absurdita, s jakou autoři pohlížejí na Stalina, masového vraha, který měl na svědomí bezpočet lidských životů, když vezmeme v úvahu i rodinné příslušníky zavražděných a zavřených a následná traumata táhnoucí se generacemi. Vrcholem je tu text na str. 83.
Stalin.docx
(427.35 KiB) Staženo 9 x
Když se nad to ale člověk povznese, tak jsou tam i zajímavé informace a odkazy, které by stály za prozkoumání, kdyby na to měl člověk čas.

Nicméně, pátral jsem dál a našel text:
H. Ford.docx
(410.4 KiB) Staženo 2 x
A dále pak: https://www.jstor.org/stable/43908503
Například text na straně 265 této publikace svědčí spíše o tom, že Ford byl dalek obdivu k SSSR:
Red Scare.docx
(105.51 KiB) Staženo 2 x
Na druhé straně ale (str. 274):
Agriculture.docx
(188.89 KiB) Staženo 7 x

Takže to nemuselo být tak jednoznačné.
Ani pokud jde o Fordovu „čistě komerční“ motivaci (str. 266):
Purely commercial....docx
(51.36 KiB) Staženo 7 x
Maybe not.docx
(418.17 KiB) Staženo 2 x
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Radek- šíma

Příspěvek od sima »

Knížku jsem si teda stáhl (ulož.to) určitě si jí nepřečtu celou, tolik času a zájmu o tohle dílo nemám, jooo, být na penzi, či rentiér, tak si to dokážu i představit, nicméně tohleto nebude úplně lehké čtení, mnohdy i jistě nudné, ale rád bych si tam našel zajímvé postřehy, ty tam učitě budou, přelouskat jí mám v plánu :-/ opravdu škoda, že ulož.to končí, pro mě, pro nás tu doma jo, ono to bylo sice již i tak silně omezené a my tam chodili jen vyjímečně, ale za tam měli furt fajn věcí, třeba staré filmy, audioknihy apod...a co na to naši slavní piráti??? Kdepak jsou, dřív za tohle tak "bojovali", no víme kde jsou, ve vládě a tím je první meta dovršena, mladí musí být nejspíš zklamaní, nebo to už vůbec klasicky neřeší a našli si jiné zdroje.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Cheza
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel

Příspěvek od Cheza »

Ztratila se a našla se, řekl irský premiér o dívce unesené Hamásem

https://www.idnes.cz/zpravy/zahranicni/ ... nicni_vajo

To je strašnej ocas. Když vidím, co si na ostrovech volí, tak si za dva roky ještě řeknu: "zlatej Babiš".
Subaru Impreza WRX MY 2008
MirekK
Uživatel fóra
Uživatel fóra

Příspěvek od MirekK »

sima píše: ned lis 26, 2023 9:42 pm Knížku jsem si teda stáhl (ulož.to) určitě si jí nepřečtu celou, tolik času a zájmu o tohle dílo nemám, jooo, být na penzi, či rentiér, tak si to dokážu i představit, nicméně tohleto nebude úplně lehké čtení, mnohdy i jistě nudné, ale rád bych si tam našel zajímvé postřehy, ty tam učitě budou, přelouskat jí mám v plánu :-/ opravdu škoda, že ulož.to končí, pro mě, pro nás tu doma jo, ono to bylo sice již i tak silně omezené a my tam chodili jen vyjímečně, ale za tam měli furt fajn věcí, třeba staré filmy, audioknihy apod...a co na to naši slavní piráti??? Kdepak jsou, dřív za tohle tak "bojovali", no víme kde jsou, ve vládě a tím je první meta dovršena, mladí musí být nejspíš zklamaní, nebo to už vůbec klasicky neřeší a našli si jiné zdroje.
Jsou tam hodně nudné pasáže, zdlouhavé filozování, ale některé věci jsou zajímavé. Je tam hodně citací z Fordovy knihy My Life and Work (1922). Píší třeba o tom, že Ford nebyl při své expanzi do Ruska i jinam do světa motivován jen penězi, ale i vlastní ideologií, což potvrzuje i ta americká publikace, na niž jsem poskytl odkaz. Popisují tam stav ruské společnosti před ruskou revolucí z roku 1905 a další historické souvislosti, které dovedly k moci Lenina a Stalina, z jejich pohledu. Je to hodně ideologicky zabarvené, psané tou jejich ruskou mentalitou, ale dnes už si člověk může spoustu informací snadno ověřit z jiných zdrojů. Některé věci tam ale snadno ověřit nelze, vyžadovalo by to hodně bádání, například to o biblické doktríně. Bible ale byla vždy v dějinách zneužívána a stále je, takže nic překvapivého. Zajímavý je i rozhovor v závěru s bývalým viceprezidentem Světové banky a hlavním ekonomickým poradcem Billa Clintona, Josephem E. Stiglitsem. Mně se už nad ránem klížily oči, ale věřím, že to stojí za přečtení. Celé ne, ale některé pasáže určitě, zvláště ve druhé části.

Toho Uloz.to je velká škoda, i když jsem tam taky chodil jen výjimečně.
strider
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Jakub D.

Příspěvek od strider »

ono kapitalismus vs. SSSR... treba je zajimave si precist na wiki, kdo zalozil mesta Donetsk a Luhansk, kdo postavil prehrady na Dnepru a tak... ;) jak jde o prachy, jde ideologie vzdycky stranou.
WRX STI Active MY18
Forester XT Sport MY17
MirekK
Uživatel fóra
Uživatel fóra

Příspěvek od MirekK »

strider píše: ned lis 26, 2023 11:01 pm jak jde o prachy, jde ideologie vzdycky stranou.
Já myslím, že vždycky ne. To by nemohli existovat bohatí filantropové.
Cheza
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel

Příspěvek od Cheza »

Tak dnešní stávka se vydařila, Středula byl vyzván k demisi :-D
Subaru Impreza WRX MY 2008
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od VDC »

Toho když vidím, tak se mi otevírá kudla v kapse. :-)
http://monstersubaru.eu
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
Odpovědět

Zpět na „Politika, věda, vzdělání, společnost, legislativa“