pche, prej tejden Já teď dělal rozvody na sobolu, jeden den sem to rozebral, nic sem si nepopsal, přece to do druhýho dne nezapomenu... No a co myslíte někerý šrouby sem strčil vobráceně a dva mi zbyly netuše kde chyběj
Teraz by bolo zaujímavé vedieť či to má vzadu otvorený alebo LSD diff, pretože ak by bola vzadu aspon nejaká svornosť na diferáku, tak by sa to malo dostať dopredu.
Ja som na valčekoch nikdy nebol, ale po osadení LSD difu v mojom prípade je cítiť hlavne pri cúvaní dozadu a vytočených predných kolesách, že sa to "jemne prieči" čo sa pri otvorenom dife nikdy nestalo.
Neviem kolko percent má ten LSD diff svornosť, ale akékolve číslo je viac ako NULA.
Ano, samosvor tam je, ale nevím, nepřijde mi to nějaké divné?
Myslel jsem si, že ve stavu "auto zrovna vyjelo z fabriky" by z těch válečků seskočil.
Takže si ten samosvor
a) vymontoval
b) rozbil
c) celé to funguje jinak než jsem si myslel
Tak nevím.
Samosvor není uzávěrka. Ta viskospojka přenese jenom omezený moment. Takže pravděpodobně "C ist richtig"
SOLCtech V mládí jsem býval namyšlený, nicméně dnes už jsem bez chyby! Legacy 3.0R sedan 5AT MY2007 (BLE) [vlákno o autě] Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno
souhlasím s Honzou, uš sem to tu psal, samosvor je jen taková legrace a rozhodně nepřenese tolik aby jedno kolo hejblo s celym autem zapadlým na těch válečcích. Navíc se samosvor vojede velice brzo, u tojot byl po smrti po cca 60-100k, takže u sůba to bude stejný nebo horší... A navíc je třeba používat LSD volej do takovýho difu, což spousta lidí netuší a naleje tam normální a pak to klouže jako by tam samoser nebyl.
to cuknutí sou slepený lamely... měl sem to pár let na 4runneru a pak to vyhodil, protože to nepřinášelo vůbec nic. Dal sem elektrošpéru kerou sem předělal na manuální (ovládanou lankem) a je klid.
Chorche píše: ↑čtv lis 23, 2023 6:28 pm
A navíc je třeba používat LSD volej do takovýho difu, což spousta lidí netuší a naleje tam normální a pak to klouže jako by tam samoser nebyl.
Akorát tohle třeba pro viskodiffy u Subaru neplatí, protože ta viskospojka je hermeticky uzavřená patrona s vlastní náplní, na kterou náplň samotnýho diffu nemá vliv.
SOLCtech V mládí jsem býval namyšlený, nicméně dnes už jsem bez chyby! Legacy 3.0R sedan 5AT MY2007 (BLE) [vlákno o autě] Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno
to sem Honzo netušil, beru to obecně. Ale i tak ten olej musí bez výměny degradovat a navíc rozemletý kousky lamel vytvořej časem brusnou pastu, která vojede i zbejvací materiál lamel a přestane to samosvořit.
O tom není pochyb. Ale degraduje asi tak nějak v rámci plánovaný životnosti pomaleji než hlavní náplň, do kterýho se pořád brousí železo z ozubení a je dost tepelně namáhaný. Podle mě je to prostě hlavně kvůli tomu, že to jsou pořád osobáky a nechtěli, aby se tam muselo lejt něco specifickýho.