Mal som objednané novú súčiastky, ale preto že sú to SMD to jednoducho človek nedá, hlavne nie tranzistor Q72, ktorý má 5 nožičiek, na to treba inú techniku. Bez lupy asi bez šance.
Skúsil som ale nešlo to. Potom som ešte trochu surfoval https://www.drive2.ru/l/548839097142084233/ a našiel som náhrady za pôvodnu Q72, kde sa použil NPN tranzistor 2sc2500 a dioda 1N5820 (tu by stačila aj nejaká menšia). Tým že som tranzistor otočil dolu hlavou tak som ho mohol napájkovať priamo na dosku a nie cez kábliky, dioda sa zmestila tiež.
Tiež som v nejakom inom návode vyčítal že dôvod vyhorenia dosky napájania je v kondenzátoroch a treba ich preventívne vymeniť, je ich tam ale 8ks, inak sa problém zopakuje.
Takže napajkované zložené a osadené na skúšku bez rádia a panel zasa svieti, ešte namontovať rádio a hotovo, Zasa môžem radio ovládať z volantu a mám aj RDS čo amerika nemá.
Aj ked po výmene budíkov aj americké rádio ukazovalo akože stupne celzia, tak neukazovalo správne čísla na EU ide od 15°C na US to ukazovalo tuším od 18°C, ale aj sa dá nastaviť o tie 3°C aj vyššia teplota voči tomu EU
Teraz ked to funguje, tak tam viem dať nejaký lepší 2DIN trebárs s Android Auto, jediný problém je že sa mi nechce dávať 300-400€ za rádio...