Jo jo , mazání, to byla vždycky prdel. Moje první první prkna byly ještě Sďélano v savěéckom sajúze - Visu extra. To byly dřeva! Na ně se lepil snad i prašan….druhé Artisky s kultovní modrou skluznicí už byly o mnoho levelů jinde. Byly lehké, ohebné, vydržely. Mám je doteď, zvládly se mnou Československou hranici od Mostů u Jablunkova až na Kohútku. Už jsou mimo, mají turistické “75” vázáni. Teď mám už přes 2 desetiletí rossignoly s odolnou hladkou černou skluznicí - tady jsem mazal i zažehloval. Pak už jsem jenom přimazával, protože když byl snih a já jsem zažehlil, tak o 200 výškových metrů v terénu se běžky chovaly úplně jinak. Z vosků mi stačily swixy - měl jsem pár vosků od -10 do +1 a vždy se dalo něco napatlat…. Vosky Skivo mi na chuť nepřišly. Neuměl jsem to s nimi….
Tak teď jsem nahlodán na ty Twin skiny od Fischerů….chtěl bych pro klasiku, na skejtění nebude tolik prostoru. Tady v Áziji je při dobrých podmínkách stopa i kousek od centra Vsetína a strojový ovál je 15 minut autem. Všecko na klasiku. Na skejt je to až ve Vel. Karlovicích nebo na Trojáku
Bohužel je to s běžkama podobně třeba jak bajkama. Člověk by chtěl silničku na cesty, hardtaila z uhlí na popojetí a nějaké enduro na zàbavu a pak to samé , ale v e-provedení

:-):-)
Tak budu mít do terénu staré prkna a na vyblbnutí po práci (když bude bílo) bych si pořídil něco nového….
Trochu mám z těch chlupatých pásů obavu , ale u Fischerů to vypadá fakt zajímavě.