Šaman píše: ↑sob lis 25, 2023 4:51 pm
Tak už asi nasněžilo fšude. Sice nejsu úplně OK, ale vydal jsem se na otočku domů povytahovat Aku z motorových zařízení, mrzne , tak ať baterky nedostávají čočku!
Zkoušel jsem takovou letní zkratku, která pod snihem umí být podlá a zákeřná.
Testoval jsem hankooky na 4wd korejské krasavici. Tak šípáky moc netahaly do stran, jak to dělaly třeba maxxisy a ve směsi mokrého snihu kolem 5.cm zatím ani nehrabaly a v klidu bez průhrabu jsem zajel i do dvora, takže zatím fpohodě. Snih se v nich nedrží, je vyhozen. Vyzkoušel jsem i HDC a pěkně to zkopca drželo 8km/h.Zkusil jsem pak aj prudší zabrždění bez asistenta a to už vyvolalo reakci a ABS "promluvil" Tak hlavně, že se s tím dá v klidu dojet domů i do práce. Byl jsem překvapený jak rychle to umí ofouknout sklo, rozmrazit to zadní a že to umí ohřívat volant i sedáky, to je milé....jo a žere to o 2l víc než v létě, ale to se dalo čekat....
Kdoví, jak je na tom náš lesník, chudák malý, rozřezaný.....
Bylo tu toho susede víc, ale jak je zem teplá, tak to šlo z větší části. Teď už zem tuhne. Ráno jsem se vzbudil do bílého, otevřu oko a vleže vidím za oknem zas chumelí. Ono bylo už vlastně v noci bílo.
A správně, nezapomněl jsi je to ten snIh

kdepak je asi Mackovi konec

Nikdy nezapomenu jak jsme už v mrazech stavěli přístřešek na studánku u Krajčů, tedy u nás na chalupě. Teda hlavně Macek stavěl, bylo to od počátku jeho dílo, včetně šindelů. Jede si to okolo takový bodrý zachovalý dědula ve staré Vitaře, zastaví a hlasitě na nás co to děláme atd atd a pak povídá: Ogaři (tím teda ještě potěšil

) aby vám to nesfůůůkla technika, bo tu protahuje snih. Vite vubec kolik tu chlope snihu??? Tož aj buldozer to tu už musel prohrňááát!!!
Se na sebe podívám, začnem se chlámat jak najatí, Macka to teda dostalo naultimo a říká, tvl dobrák, ten umí taky potěšit, se tu s tím serem celý den a on na nás s buldozerem

prýý slyšel jsi to? Tu bývají hromady snihu?
Dědek dobrák taky jeden...
Když on to slůvko "snihu" řekl tak barvitě, měkce a výhrůžně zároveň, tak krásně
Já jeho varování samozřejmě chápu a i jsem počítal předem s tím, že se i tohle může stát, předtím tam bylo na studánce položené jen lino s takovým rámem z litiny. Věděli proč a mě to bylo taky jasné. Je to opravdu přímo u cesty, pomalu v ní... Nicméně zatím to těch pár zim přečkalo bez úhony, ono to je taky celkem kolos těžký, nezdá se to, pokud to někdo vyloženě nerozpálí a nevyhrne na to tuny sněhu v rychlosti, tak by to mělo vydržet.
Jinak susede ano, co chudák věrný lesník u řezníka

a jsem rád, že jsi s korejčíkem spokojen, kdo jiný by ti to měl taky přát, než já
Marku tj pravda, s těmi procesy, ty jsi to tu už taky psal, ale nechat baterku ležet v kolni, ve stodole kde teplota je kolem nuly, celou zimu bez tknutí, to asi nebude taky to pravé ořechové. Já nejspíš baterku z traktoru taky vydělám a radši ji sem tam píchnu na nabíječku, no dobře, tak snad aspoň jednou. Kdybych tam měl ovšem elektriku, tak se na to samozřejmě vyseru a nabiju jí tam, tj taky pravda. Vlastně v dřevníku v chalupě mám taky i tu nulu, když uhodí mrazy, ale aspoň tam neprofukuje a nejsou tam tak drtivé mrazy. Tak to nejspíš spáchám taky, bych případně vyhodil kč za novou baterku, přitom jsem si s traktorem sotva tak vyjel