už někde sněží ?

Odpovědět
samvaculik
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Jméno a příjmení: Samuel Vaculík
Kontaktovat uživatele:

Re: už někde sněží ?

Příspěvek od samvaculik »

Visalaje :-)

Obrázek

Sent from my iPhone using Tapatalk
▶︎ Subaru Outback BP 2.5i 127kw MT 2008, vlákno zde
▶︎ Suzuki Swift SPORT 1.6 92kw 2007
▶︎ Ex Mazda 323f BJ 1.5 65kw 2000
puschpull
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Petr Püschel
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od puschpull »

samvaculik píše: ned lis 19, 2023 3:26 pm Visalaje :-)

Obrázek

Sent from my iPhone using Tapatalk
Jejda!!!
Visalaje
tam jsme byli na "svatební cestě". Někdy zima 1989
:-)
Subaru XV 2,0i Executive CVT (MY 2018)
Subaru Forester 2.0x SG (MY 2004)
Škoda Fabia Combi (2004)
suubaru
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od suubaru »

co to tam je za tabulku na stromě?
LEGACY kombi BPE H6 5AT MY2008 tmavě šedý benjamínek
Outback 2019 BS exec cvt 2,5i hnědá dubová
Legacy GT BM 2010 2,5T sedan 5AT tmavě šedý exsss
Legacy kombi 2,5i CVT 2012 modrá LPG
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Šaman »

Tak už asi nasněžilo fšude. Sice nejsu úplně OK, ale vydal jsem se na otočku domů povytahovat Aku z motorových zařízení, mrzne , tak ať baterky nedostávají čočku!
Zkoušel jsem takovou letní zkratku, která pod snihem umí být podlá a zákeřná.
Testoval jsem hankooky na 4wd korejské krasavici. Tak šípáky moc netahaly do stran, jak to dělaly třeba maxxisy a ve směsi mokrého snihu kolem 5.cm zatím ani nehrabaly a v klidu bez průhrabu jsem zajel i do dvora, takže zatím fpohodě. Snih se v nich nedrží, je vyhozen. Vyzkoušel jsem i HDC a pěkně to zkopca drželo 8km/h.Zkusil jsem pak aj prudší zabrždění bez asistenta a to už vyvolalo reakci a ABS "promluvil" Tak hlavně, že se s tím dá v klidu dojet domů i do práce. Byl jsem překvapený jak rychle to umí ofouknout sklo, rozmrazit to zadní a že to umí ohřívat volant i sedáky, to je milé....jo a žere to o 2l víc než v létě, ale to se dalo čekat....

Kdoví, jak je na tom náš lesník, chudák malý, rozřezaný.....:-)
Přílohy
20231125_093825.jpg
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
Mira
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Miroslav

Příspěvek od Mira »

Šaman píše: sob lis 25, 2023 4:51 pm Tak už asi nasněžilo fšude.
Všude ne. Máme sucho i když přes den poletovala nějaká krupica. Uvidíme do rána, začíná přituhovat.
Forester SG XT
ex Impreza 97 s baťohem
MirekK
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Jméno a příjmení: Miroslav Kokinda

Příspěvek od MirekK »

U nás je nasněženo. Sněžilo velkou část dne.
clay
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Michal Šprachta
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od clay »

Padá a padá a radost pohledět na to šněrování aut po silnici
Sny se mají plnit.....Subaru bez kompromisů !!!
Subaru Outback H6 3,6 2010
Makovica
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Makovica »

U nas je jasno :(
Subaru Forester 2.0i CVT Comfort MY16 (G91F Rest in pieces Cooper Discovery ATT / SJ6 ,,,,| (*_^) |,,,,)
Obrázek
mnov
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Marek Novák

Příspěvek od mnov »

Šaman píše: sob lis 25, 2023 4:51 pm Tak už asi nasněžilo fšude. Sice nejsu úplně OK, ale vydal jsem se na otočku domů povytahovat Aku z motorových zařízení, mrzne , tak ať baterky nedostávají čočku!
Na skladování baterek je chlad docela dobrý. To se v tom zbrzdí chemické procesy a nestárnou tak rychle. :-)
Forester 2004 2.0 MT LPG
Impreza 2004 2.0 AT
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Šaman »

Tak to mi ve forestru ta baterka asi vydrží navěky....8-0
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
culda84
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Jméno a příjmení: Petr Culek

Příspěvek od culda84 »

Tak na Vysočině už je taky bílo... Ždírec nad Doubravou ObrázekObrázek

Odesláno z mého M2007J3SY pomocí Tapatalk

Subaru Levorg
Volvo XC60
VW Golf IV
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Radek- šíma

Příspěvek od sima »

Šaman píše: sob lis 25, 2023 4:51 pm Tak už asi nasněžilo fšude. Sice nejsu úplně OK, ale vydal jsem se na otočku domů povytahovat Aku z motorových zařízení, mrzne , tak ať baterky nedostávají čočku!
Zkoušel jsem takovou letní zkratku, která pod snihem umí být podlá a zákeřná.
Testoval jsem hankooky na 4wd korejské krasavici. Tak šípáky moc netahaly do stran, jak to dělaly třeba maxxisy a ve směsi mokrého snihu kolem 5.cm zatím ani nehrabaly a v klidu bez průhrabu jsem zajel i do dvora, takže zatím fpohodě. Snih se v nich nedrží, je vyhozen. Vyzkoušel jsem i HDC a pěkně to zkopca drželo 8km/h.Zkusil jsem pak aj prudší zabrždění bez asistenta a to už vyvolalo reakci a ABS "promluvil" Tak hlavně, že se s tím dá v klidu dojet domů i do práce. Byl jsem překvapený jak rychle to umí ofouknout sklo, rozmrazit to zadní a že to umí ohřívat volant i sedáky, to je milé....jo a žere to o 2l víc než v létě, ale to se dalo čekat....

Kdoví, jak je na tom náš lesník, chudák malý, rozřezaný.....:-)
Bylo tu toho susede víc, ale jak je zem teplá, tak to šlo z větší části. Teď už zem tuhne. Ráno jsem se vzbudil do bílého, otevřu oko a vleže vidím za oknem zas chumelí. Ono bylo už vlastně v noci bílo.
A správně, nezapomněl jsi je to ten snIh :-) kdepak je asi Mackovi konec :-/
Nikdy nezapomenu jak jsme už v mrazech stavěli přístřešek na studánku u Krajčů, tedy u nás na chalupě. Teda hlavně Macek stavěl, bylo to od počátku jeho dílo, včetně šindelů. Jede si to okolo takový bodrý zachovalý dědula ve staré Vitaře, zastaví a hlasitě na nás co to děláme atd atd a pak povídá: Ogaři (tím teda ještě potěšil :-) ) aby vám to nesfůůůkla technika, bo tu protahuje snih. Vite vubec kolik tu chlope snihu??? Tož aj buldozer to tu už musel prohrňááát!!!
Se na sebe podívám, začnem se chlámat jak najatí, Macka to teda dostalo naultimo a říká, tvl dobrák, ten umí taky potěšit, se tu s tím serem celý den a on na nás s buldozerem :-D :-D prýý slyšel jsi to? Tu bývají hromady snihu? :-D
Dědek dobrák taky jeden... :-D
Když on to slůvko "snihu" řekl tak barvitě, měkce a výhrůžně zároveň, tak krásně :-)
Já jeho varování samozřejmě chápu a i jsem počítal předem s tím, že se i tohle může stát, předtím tam bylo na studánce položené jen lino s takovým rámem z litiny. Věděli proč a mě to bylo taky jasné. Je to opravdu přímo u cesty, pomalu v ní... Nicméně zatím to těch pár zim přečkalo bez úhony, ono to je taky celkem kolos těžký, nezdá se to, pokud to někdo vyloženě nerozpálí a nevyhrne na to tuny sněhu v rychlosti, tak by to mělo vydržet.
Jinak susede ano, co chudák věrný lesník u řezníka :-) a jsem rád, že jsi s korejčíkem spokojen, kdo jiný by ti to měl taky přát, než já ;)
Marku tj pravda, s těmi procesy, ty jsi to tu už taky psal, ale nechat baterku ležet v kolni, ve stodole kde teplota je kolem nuly, celou zimu bez tknutí, to asi nebude taky to pravé ořechové. Já nejspíš baterku z traktoru taky vydělám a radši ji sem tam píchnu na nabíječku, no dobře, tak snad aspoň jednou. Kdybych tam měl ovšem elektriku, tak se na to samozřejmě vyseru a nabiju jí tam, tj taky pravda. Vlastně v dřevníku v chalupě mám taky i tu nulu, když uhodí mrazy, ale aspoň tam neprofukuje a nejsou tam tak drtivé mrazy. Tak to nejspíš spáchám taky, bych případně vyhodil kč za novou baterku, přitom jsem si s traktorem sotva tak vyjel :-)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Petr Hanek

Příspěvek od hamoun »

culda84 píše: sob lis 25, 2023 9:47 pm Tak na Vysočině už je taky bílo... Ždírec nad Doubravou
vcera se to asi zastavilo kousek pod váma :)
V Halvlickove Brode jsem jeste stal v brecce a cistil svetla a sterace a pak uz dal na sever nesnezilo :)
škoda superb
ex WRX 2008
Mira
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Miroslav

Příspěvek od Mira »

Jsem to přechválil, už aj tady kydá. To abych si naimpregnoval boty.
Forester SG XT
ex Impreza 97 s baťohem
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Radek- šíma

Příspěvek od sima »

Tak už i dokonce v Brně :-)
S těmi botami mě to povídej, koupil jsem si letos prac boty bennon a teda nevím jestli jsem příslovečně nešlápl vedle. Teda chodí se v nich pohodlně, jen jsou trošku kolem kotníku volnější, to řeším větším utáhnutím, nicméně to není úplně ono a navíc se dovnitř třeba při sekání trávy dostane ona velmi ochotně. No a jakékoliv mokro trochu a ony dokážou tak nesmyslně do hloubky navlhnout, že je problém je usušit, trvá to dlouho. Teď po noční procházce při bláznivém měsíci je zas suším přímo na kachláčích... stačí opravdu chvilka a jsou v hajzlu, teda ve vodě :-) tohle jsem teda nečekal, až tak ne, mě tohle při koupi ani nenapadlo, to ani ty nejblbější komisňáky nedělaly, inu pokrok a to teda nebyly ty boty úplně levné, ty bennony myslím. Tak je musím taky něčím stříknout, ale tyhlety teda tak leda ponořit rovnou do oleje celé :-)
No něčím rozumným je ošetřím, když už je mám, dám jim ještě šanci, jinak jsou docela fajn.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Odpovědět

Zpět na „Žvanírna“