Zimní pneumatiky
-
- Vášnivý uživatel
- Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Re: Zimní pneumatiky
Tady to kluci s Dusterama taky chvalej, Sava Eskimo, kdysi jsem měl S2 na Galantu a dobrý, S3 v práci taky slušný, tohle vsichni doporučuji, tak jsem objednal
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
X-Trail T31 2.0Dci 2010
- puschpull
- Závislý uživatel
- Jméno a příjmení: Petr Püschel
- Kontaktovat uživatele:
Mám dotaz. Potřeboval bych rychle nějaký názor zkušených.

Robert (syn) si musí na tu jeho Toyotu koupit nové gumy. Preferuje celoroční, na čemž jsme se shodli.
Vybral tohle:
Nokian Seasonproof 225/45 R17 94 W zesílená
https://www.alza.cz/auto/nokian-seasonp ... 374403.htm
Je nějaký důvod do nich nejít?
Dnes to chce objednat, aby mohl hned zkraje týdne nechat přezout ...

Robert (syn) si musí na tu jeho Toyotu koupit nové gumy. Preferuje celoroční, na čemž jsme se shodli.
Vybral tohle:
Subaru XV 2,0i Executive CVT (MY 2018)
Subaru Forester 2.0x SG (MY 2004)
Škoda Fabia Combi (2004)
Škoda Fabia Combi (2004)
- Mira
- Závislý uživatel
- Jméno a příjmení: Miroslav
Jedinej důvod proti - Nokian. V Rusku fabriku zavřeli a gumy pro evropu se teď vyrábějí v Číně.
Forester SG XT
ex Impreza 97 s baťohem
ex Impreza 97 s baťohem
-
- Vášnivý uživatel
Já jsem je jezdil na Outbacku. Za mě dobrá guma, v létě možná malinko hlučnější než čistý letňák, ale 140 GPS cestovní rychlost v pohodě. V zimě jsem měl problém snad jednou na "černým ledu" že mi to ustřelilo. Jinak fungovali v pohodě. Pocit sucha a bezpečí... S klidným srdcem bych si je koupil znova. Kilometrově jsem na nich měl asi 40 tisíc a plán byl ještě jednu zimu a jedno léto. Což by odpovídalo 50- 55K nájezdu. Pak už bych je na zimu nechtěl a kupoval nové. Jestli Rusko, nebo Čína, asi bych neřešil. Teď jsem kupoval Čínu (Goodride) manželce na auto a tváří se v pohodě. Za ty prachy super. Oni už i ty gumy pro Evropu v Číně umí. A Nokia si kvalitu ohlídá.
Tak omluva, udáváš Seasonproof, já měl Weatherproof... Ale ono to bude skoro na stejno. Nokianu jako značce věřím...
Tak omluva, udáváš Seasonproof, já měl Weatherproof... Ale ono to bude skoro na stejno. Nokianu jako značce věřím...
Ex. Subaru Outback BR MY11 2,5 123Kw
Subaru Forester SG MY03 2,0 92Kw
CUCV M1009. V8 6,2D
Subaru Forester SG MY03 2,0 92Kw
CUCV M1009. V8 6,2D
- puschpull
- Závislý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Vladimir_xh píše: ↑pát lis 17, 2023 12:26 pm Já jsem je jezdil na Outbacku. Za mě dobrá guma, v létě možná malinko hlučnější než čistý letňák, ale 140 GPS cestovní rychlost v pohodě. V zimě jsem měl problém snad jednou na "černým ledu" že mi to ustřelilo. Jinak fungovali v pohodě. Pocit sucha a bezpečí... S klidným srdcem bych si je koupil znova. Kilometrově jsem na nich měl asi 40 tisíc a plán byl ještě jednu zimu a jedno léto. Což by odpovídalo 50- 55K nájezdu. Pak už bych je na zimu nechtěl a kupoval nové. Jestli Rusko, nebo Čína, asi bych neřešil. Teď jsem kupoval Čínu (Goodride) manželce na auto a tváří se v pohodě. Za ty prachy super. Oni už i ty gumy pro Evropu v Číně umí. A Nokia si kvalitu ohlídá.
Dík za postřehy.
Škoda Fabia Combi (2004)
Škoda Fabia Combi (2004)
- puschpull
- Závislý uživatel
- Kontaktovat uživatele:
Ještě jsem mu tam ztížil rozhodování tím co kupoval Metuzalém, tedy podobný ekvivalent:
Kleber Quadraxer 3
https://www.az-pneu.cz/koupit/pneumatik ... r-id108284
Kleber Quadraxer 3
https://www.az-pneu.cz/koupit/pneumatik ... r-id108284
Škoda Fabia Combi (2004)
Škoda Fabia Combi (2004)
-
- Závislý uživatel
- Jméno a příjmení: Víťa Kulíšek
Ahojky, tyto gumy jsem nechal ihned při koupi vyměnit na svém novém Outback BT a jsem spokojený. Neboj nic a jdi do nich. Akorát mám jiný rozměr 225/60 R18. I loni v Krušnohoří zvládly čerstvý sníh i slanou hlubokou břečku, hlubokou vodu na D5. V létě žádný rozdíl nepociťuji. Pokud si zachovají cenu, jdu do nich opět. Hranu nejezdím, ale určitě nezdržuji.puschpull píše: ↑pát lis 17, 2023 11:58 am Mám dotaz. Potřeboval bych rychle nějaký názor zkušených.
Vybral tohle:
Víťa Kulíšek
Subaru Outback 2,5i, 124kW, 2022, Field
Subaru Impreza 2,0i, 115kW, 2018 Comfort
Subaru Forester 2.0i, 110kW, 2016 Comfort
Š100-120-Favorit- Lada 1300- Felicia-Fabia Combi-Rapid.
![vitez [WINNER]](./images/smilies/icon_vitez.gif)
Subaru Impreza 2,0i, 115kW, 2018 Comfort
Subaru Forester 2.0i, 110kW, 2016 Comfort
Š100-120-Favorit- Lada 1300- Felicia-Fabia Combi-Rapid.
![vitez [WINNER]](./images/smilies/icon_vitez.gif)
- wenzel
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Václav Šikl
Já jsem teda zvedavej na moji letošní low budget volbu. Nějak se to sešlo a vzhledem ke stylu jízdy, celkovým nájezdům a profilu terénů jsem oba osobaky obul na celoroční Tomkety
Klidně se smějte, ale fakt nevím, proč bych měl jít jiným směrem.(BTW: Pracovní dodávku obouvam léta k plné spokojenosti na Barumky, ale tam mám mnohem větší nájezdy a často v "kudla" tempu) Cena těch žebrot je úplně dole a zatím čumím: vcelku tichý a i na mokru drží velmi dobře. Vyvážení s min závaží..Teď netrpělivě vyhlížím sníh. Samozřejmě taky rozhodne degradace, tuším totiž, že příští léto už takhle tichý nebudou 
Forester 2.0 AT, 2006
Octavia 1.9Tdi, MT, 2010
EX: Forester S-Turbo SF, 1998
Octavia 1.9Tdi, MT, 2010
EX: Forester S-Turbo SF, 1998
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
Jak to tak čtu, tak až dojdou na citroen saxu mé ženy zimní Savy, které jezdí celoročně už dvě sezony a předtím jen na zimu jednu dvě zimy, tak zkusím nejspíš ty celoročky. U auta s tak minimálním nájezdem nemá smysl furt přezouvat, přestalo mě to bavit a to jsem dřív přezouval vše sám a neplatil navíc za to. I kdyby saxo jezdilo víc k nám na chalupu, když je sníh a náledí, tak bych si opatrnou jízdou na to snad troufl, ale saxo tohle poslední roky už nejezdí, jen město. Ženu bych ale přeci jen s celoročkami sem kolikrát nepustil, jednou zůstalo auto viset dole pod kopcem a to mělo slušné zimáky, já to už s ním pak nezkoušel vyjet...jen jsem dojel a autem vyjel z nejhoršího ven.
Na lesníkovi ale musí zůstat na zimu vyloženě zimní pneu, tak daleko ještě vývoj nedošel, ne tak dalece abych byl spokojený a hrnul před sebou kolikrát snih (ano někteří pamatují už legendární pojem SNIH
) jezdil přes námrazy až k chalupě 
Ty Tomkety nevím, byla na ně hodně kritika, nejen zde, tu myslím od Marcela, ale už nevím přesně, tak jsem na ně zvědav teda, ale zas tak moc ne, nevěřím jim, moc ne teda. Tak dej vědět
Na lesníkovi ale musí zůstat na zimu vyloženě zimní pneu, tak daleko ještě vývoj nedošel, ne tak dalece abych byl spokojený a hrnul před sebou kolikrát snih (ano někteří pamatují už legendární pojem SNIH

Ty Tomkety nevím, byla na ně hodně kritika, nejen zde, tu myslím od Marcela, ale už nevím přesně, tak jsem na ně zvědav teda, ale zas tak moc ne, nevěřím jim, moc ne teda. Tak dej vědět

Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
- cleo
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Pavel Klofáč
Takhle jsem to vyřešil s druhým autem, na Mazdě máme celorocky Pirelli Cinturato All Season a zatím velká spokojenost.
Odesláno z Tapatalku
Odesláno z Tapatalku
MY2020 Subaru Outback 2.5i Active - otouš 
ex 2016 Subaru Forester 2.0i-L Comfort CVT - modrásek

ex 2016 Subaru Forester 2.0i-L Comfort CVT - modrásek
-
- Závislý uživatel
- Jméno a příjmení: Petr Němec
Tak jsem dneska lehce testl celoročky od gooodyearu nějaké vector cosi na tom novém sněhu a teda v zimě na sněhu bych s něma jezdit vážně nechtěl , sucho a voda asi ok , ale trocha bahna nebo sněhu a je to velká bída a to jsou nové
- strider
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Jakub D.
Co tlaky a zkusit je trochu ufouknout? Jestli jsou na dacce, tak tam je treba jeste z fabriky nafoukano na 2.5?
WRX STI Active MY18
Forester XT Sport MY17
Forester XT Sport MY17
- námořník
- Místopředseda klubu
- Jméno a příjmení: Jiří Mareš
Tak ony asi budou hlavně na silnicí a do města
.
Odesláno zmáčknutím tlačítka Odeslat
Takze nam tu nasnezilo, potom chvilu poladovica, potom brecka a nakoniec blato. Bol som sa s tymi Hankookmi trosku povozit po luke a takej bocnej ceste a obstali na jednicku. Nebadam ziadny rozdiel oproti Goodyear co som mal teraz v kvalite jazdy, brzdenia, zatacania trakcie. Jediny rozdiel je uspora cca 350 Euro na sete
. Bal som sa ako sa budu spravat hlavne v brecke a snehu ale dali to uplne v pohode. A to ci rano ked som siel domov a este nebolo odpluhovane (mam to tak 1,5 km dost prudky kopec) ale takisto aj potom ked som sa bol vyblaznit aj na luke.
Nepovedal by som ze Korejci budu mat take fajn gumy. Este raz dikes za tip chalani.

Nepovedal by som ze Korejci budu mat take fajn gumy. Este raz dikes za tip chalani.
Subaru Outback 2019 (Comfort)
- Albi
- Závislý uživatel
- Jméno a příjmení: Albert Němčík
tak 215/45 R17 Bridgestone LM005 Blizzak 91V XL po roce a létě ve sklepě ... hučí a to už nepříjemněAlbi píše: ↑ned led 08, 2023 11:50 am Tak po dalších pár km za mě stále dobrý, sice jsem je ještě nevyzkoušel na tom sněhu (ale kdo by řešil marginality - při současných zimách, že?), kromě kousku na parkovišti ... (zatím) nekloužou, naopak drží dobře, v mrazech i +18, a hlavně se daleko lépe chovají než Nokiany, s těmi bylo řízení takové gumové a při ostřejším zatočení se nějak žvejkaly ... LM005 pěkně drží, řízení reaguje dobře...
Jen místy nepatrně hučí, dá se to přežít...
No, ještě ten sníh... trochu se bojím jaké budou mít boční držení, jsou šípové ... kdysi taky šípové GY UG7 nic moc (ale u těch mi hlavně vadilo jak to byly větší balony, 205/55R16, tak to hodně zhoršilo jízdní vlastnosti, tak jsem přešel na 17" i na zimu, ani jsem je neojel)

nevím jestli jim taky nevadí 7,5" disky ... ty jsou spíše pro 225+ ... na léto a stejný rozměr mám 7" ...
uvědomil jsem si že jsem měl kdysi Bridgestone letní, myslím RE030, 205/55R16 - zbavoval jsem se jich protože jsem chtěl 17" a taky že hodně hučely, trochu ojeté..
takže Bridgestone za mě přístě už asi nee ...

Subaru Legacy 2.5 MT sedan '2004 | Kawasaki ZR-7S '2002 | Agados VZ-26 '2009 | Author A-RAY Plus '2008
EX: Subaru Legacy 2.2 MT kombi '1991 | Toyota Tercel 4WD kombi '1986 | Dacia 1310 TX sedan '1989
EX: Subaru Legacy 2.2 MT kombi '1991 | Toyota Tercel 4WD kombi '1986 | Dacia 1310 TX sedan '1989