Palivové dřevo a vše kolem něj
Re: Palivové dřevo a vše kolem něj
Zkusím zítra minimálně odkrytovat, vyčistit. Myslím, že tam bude nastláno mix pilin a oleje a pak se uvidí. Kdyžtak vyfotím a hodím zas dotazovanec.
Je neděle, takže si můžu hrát a vzdělávat se…..
Je neděle, takže si můžu hrát a vzdělávat se…..
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
- Tsakabaru
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Míla
odkrytuj, vycisti/over evidentni, kdyztak vyfot, zitra se chystam i na "predsezonni" udrzbu svoji, tak kdyztak rad poradim
no a kdybych se uz po dnesku neprobral, tak tu nejsem urcite zdaleka jediny kdo dela s pilou
edit: jinak "nastlano" je obecne vetsina problemu s pilama
no a kdybych se uz po dnesku neprobral, tak tu nejsem urcite zdaleka jediny kdo dela s pilou
edit: jinak "nastlano" je obecne vetsina problemu s pilama
- VDC
- Předseda klubu
- Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
- Kontaktovat uživatele:
Taky to vidím na zajebanej mechanismus bordelem.
http://monstersubaru.eu
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
Takže pila:
Jak začít....ani rozebrat to nešlo. Šroubky v pohodě, ale ten dekl ne a ne spadnout. Furt to někde drželo. Násilí jsem nechtěl, abych ten pásek nez***vil..... OK, takže servis.
Ono to pak zázračně prdlo a šlo to dole. Trochu jsem otřel a očistil vnitřnosti. Zajebané to bylo fest.
Ale sestavit jsem to nedokázal. Ten pásek brzdy je asi v zab lokovaném režimu, je stažený a nejde to nasadit. Páku brzdy jsem radši nepokoušel.. sice když jsem na ni zatlacil, tak se ten pásek trošku uvolnil, ale ne natolik abych to nasadil zpět.
Tak nevím, mám to mordovat, nebo to mám dokud to asi není úplně dojebané, nechat radši mechanikovi s praxí?
Jak začít....ani rozebrat to nešlo. Šroubky v pohodě, ale ten dekl ne a ne spadnout. Furt to někde drželo. Násilí jsem nechtěl, abych ten pásek nez***vil..... OK, takže servis.
Ono to pak zázračně prdlo a šlo to dole. Trochu jsem otřel a očistil vnitřnosti. Zajebané to bylo fest.
Ale sestavit jsem to nedokázal. Ten pásek brzdy je asi v zab lokovaném režimu, je stažený a nejde to nasadit. Páku brzdy jsem radši nepokoušel.. sice když jsem na ni zatlacil, tak se ten pásek trošku uvolnil, ale ne natolik abych to nasadil zpět.
Tak nevím, mám to mordovat, nebo to mám dokud to asi není úplně dojebané, nechat radši mechanikovi s praxí?
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
- Tsakabaru
- Člen_SubaruFanClubu
no muzes zkusit ten kryt s pakou chytit mezi dve mekka prkynka do sveraku v miste tech sroubu a zkusit odbrzdit, i dolu to slo samozrejme blbe prave proto, ze to bylo zabrzdeny
jina cesta neni a pokud ta brzda nefunguje jak ma, stejne to v servisu asi ve finale skonci
popr. pokud chces mit absolutni klid v dusi, protahni tema dirama pro srouby nejaky odpovidajici stejne dlouhy srouby/stefty, pritahni a do sveraku to chyt za ne
jina cesta neni a pokud ta brzda nefunguje jak ma, stejne to v servisu asi ve finale skonci
popr. pokud chces mit absolutni klid v dusi, protahni tema dirama pro srouby nejaky odpovidajici stejne dlouhy srouby/stefty, pritahni a do sveraku to chyt za ne
Jo, máš pravdu. Když jsem měl pilu naposled nakopnutou, tak ta brzda byla zacvaknutá a chcípl jsem to zabržděné.
Spíš nebudu experimentovat, abych tomu víc neublížil (trošku se už znám) ještě bych tu pilu rád využil. V horách mám ten pahýl smrku, kde je průměr odhadem 60+, s touto pilou by se to krájelo líp....
Spíš nebudu experimentovat, abych tomu víc neublížil (trošku se už znám) ještě bych tu pilu rád využil. V horách mám ten pahýl smrku, kde je průměr odhadem 60+, s touto pilou by se to krájelo líp....
- Tsakabaru
- Člen_SubaruFanClubu
toho se az tak bat nemusis kdyz se na to nebudes veset, proste primerenou silou zkus, pujde/nepujde
s deklem v ruce to vypada ze musis vyvinout velkou silu, ale kdyz je na pile, tak pacis proti ni
klidne to na tom sveraku zkus
s deklem v ruce to vypada ze musis vyvinout velkou silu, ale kdyz je na pile, tak pacis proti ni
klidne to na tom sveraku zkus
-
- Zkušený uživatel
Souhlasím zcela s výše uvedeným, směle do toho!! ))
Forester STurbo 01
Vy ste mňa tak vyhecovali, že já to zítra snad aj zkusím. Dík, chlapi.
Tož, brzdu jsem odbrzdil, šlo to nakonec i bez svěráku. Trochu jsem to kolem očistil. Kryt v pohodě nasadil zpátky na pilu, ale brzda zacvakává sama furt. Kdyz "odbrzdím" mám tu ochrannou páku až na rukojeti, že tam ani prsty nedám, když tu páku pomalu vracím, stejne zaskoči a zabrzdí. Ono bude asi něco v tom mechanismu mezi pružinou a pákou.
Tam už nepolezu. Video jsem nějaké našel, ale nechám to radši na servisu...
Tam už nepolezu. Video jsem nějaké našel, ale nechám to radši na servisu...
- Tsakabaru
- Člen_SubaruFanClubu
chm, no - snaha byla
Nejen snaha, ale aj ochota a motivace. Ty i Frančesko. Díky
Až bude po servisu, dám vědět,co bylo....
Až bude po servisu, dám vědět,co bylo....
- Tsakabaru
- Člen_SubaruFanClubu
no trochu se obavam, pokud to nebude nejaky drobny mechanicky neduh odstranitelny bez dilu, jestli budou schopni takhle starou pilu opravit...
nouzove to jde samozrejme jet bez brzdy, jen je to riskatni a zakony schvalnosti fungujou spolehlive
nouzove to jde samozrejme jet bez brzdy, jen je to riskatni a zakony schvalnosti fungujou spolehlive
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
Susede, kámoš opravuje doma pily, sekačky, traktůrky, jen tak bokem, dělá u nás v práci jinak zámečníka. Měl jsem u něj motorovku stihl, poté co mě neodhalily příčinu v origo servise, na několikrát, tak on hned opravil a zatím funguje. Tož nabídka je, kdyby jsi nebyl spokojen, či neuspěl, či rovnou chtěl jinou variantu opravy- servisu.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
- Tsakabaru
- Člen_SubaruFanClubu
no prosim