Řidičské chyby a zlozvyky

Odpovědět
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Míla

Re: Řidičské chyby a zlozvyky

Příspěvek od Tsakabaru »

fakt? :-D co se tam pise? pro zajimavost
jinak ono to az tak s podivem neni, kdyz se tam resi, jestli je vhodne pri rizeni pit, nebo ridit v lodickach :-DDD >:-&
Legacy BP 3.0 H6 '05
Impreza GG 2.0 '03
Forester SF 2.0 '01
Niva 1.7 '06
Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Štěpán Z.

Příspěvek od Tapan »

K nedávné diskuzi o cyklostezkách teď perfektní výjev. Na Hluboké jede proti mě cyklista po silnici souběžně s cyklostezkou oddělenou obrubníkem (opravdická cyklostezka, pěší tam nemají co dělat, i když tam každou chvíli někdo courá, protože je to ve stínu) a za ním jeho rychlostí cca. 20 km/h benga. Některý věci se holt nepokutujou. Neříkám, že je mají osolit, pro mne za mne domluvou ideál, ale ne, mají na banánu.
Lvl. 1 Subaru Necromancer

Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
.dundee.
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Pavel

Příspěvek od .dundee. »

Pokud není na silnici značka Pouze motorová vozidla, tak cyklistu nic neomezuje v použití silnice.
Subaru Impreza WRX STi MY04
ex Subaru Legacy 2.0D MY09
Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od Tapan »

Už neplatí, že je-li souběžně cyklostezka (ne pro pěší a cyklisty, pouze cyklo), tak že ji musí použít? Já měl za to, že můžou po silnici jen podél té společné s pěšáky. To je tam pak ta cyklostezka úplně na hovno :⁠-⁠)

Makovica
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od Makovica »

Taka povinnost bohuzial nikdy nebola.
Subaru Forester 2.0i CVT Comfort MY16 (G91F Rest in pieces Cooper Discovery ATT / SJ6 ,,,,| (*_^) |,,,,)
Obrázek
dracekvo
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od dracekvo »

Dřív to tak bylo (aspoň v některých případech), ale změnili to. Teď přesně nevím jak to je, ale už není povinnost jezdit po cyklostezce.
Ale ono je lepší to neřešit. Protože kromě toho, že si člověk rozhodí tlak, tak stejně ničeho nedosáhne.
Peugeot ION elektro (rv.12, najeto 100 tis)
Subaru Outback 2.5 LPG AT (rv. 07 najeto 320tis)
Subaru Outback 2.5 LPG AT (rv.99 najeto 350tis)
Peugeot 206 1.4i MT (rv. 99 najeto 270 tis)
Audi A4 Avant 1.9 TDI (rv. 97 najeto 260 tis)
Peugeot J5 obytná alkovna (2.5TD, rv.91 najeto 150tis)
skuby
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Jméno a příjmení: Radek Kubata

Příspěvek od skuby »

Jo, bylo to v diskuzi "hořké mandle," stav je v tom odkazu popsanej, když se tu furt ptáte dokola, jakže to vlastně je ;)
skuby píše: stř zář 06, 2023 9:47 am...ta "povinnost" měla hodně podmínek, k nimž od 2022 přibyla další, takže už nikoho zákonem donutit nelze. Aktuálně platný stav je hezky popsán třeba zde.
Zrovna v tomhle případě na Hlubokou toho bajkera nechápu vůbec, silnice se tou stezkou dost zúžila a přijde mi to jako zbytečněj risk.
Leda tak bejt to žiletkář s radarem pod sedlem, co jede 40+ km/h, ty to maj jako sport.
Každopádně pokutu by poliši neukecali, maximálně mu můžou domluvit, že je to v jeho zájmu. Ale to se jim zjevně nechtělo...
Legacy Wagon 2.5GT 2010 265k
Levorg 1.6 GT-S 2015 170k

ex Legacy Wagon 2.5i 2004 165k boxer returns!
ex 146 1.8 T.S. 1998 140k
ex 33 1.7 16V 1990 132k boxer!
Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu

Příspěvek od Tapan »

Mně to především přišlo komický, ve světle toho neustálého tlaku na budování paralelní infrastruktury extra pro pumpičky...sere mě to jen když kvůli nim musím na brzdy a vedle vede opuštěná cyklostezka.

Cheza
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel

Příspěvek od Cheza »

Pokud je vedle cyklostezka, tak na brzdy většinou nejdu. Jen nenechám odstup 1,5 m, ale 0,2m :-) Pokud to není nějaká okreska 3. třídy, tak se člověk vleze. Když není pumpička ohleduplná ke mně, tak já k ní taky ne a nemusím se zbytečně rozčilovat :-)
Subaru Impreza WRX MY 2008
skuby
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Jméno a příjmení: Radek Kubata

Příspěvek od skuby »

Mě to přijde jako chování blba, kterej zrovna jede na kole.
Koncentrace blbců je IMHO všude stejná, jak za volantem, tak v sedle.
Třeba já mám letos na kole 2600km práce + les (celkem nic světobornýho) a slovo pumpičkář mě trochu sere :-|
(že jezdim i autem, to je asi vzhledem k přítomnosti tady na fóru zjevný)
Legacy Wagon 2.5GT 2010 265k
Levorg 1.6 GT-S 2015 170k

ex Legacy Wagon 2.5i 2004 165k boxer returns!
ex 146 1.8 T.S. 1998 140k
ex 33 1.7 16V 1990 132k boxer!
StandaB
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Jméno a příjmení: Stanislav Becvar

Příspěvek od StandaB »

Ja jsem taky pumpickar, jako hodne z nas..a nad tim slovem se jen usmivam. :-) Je fuk jestli jedes s autem, nebo na kole. Bud mas rozum a pochopeni, nebo jsi magor. (v obou pripadech). :-)
Tsakabaru
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Míla

Příspěvek od Tsakabaru »

je to tak =)
Legacy BP 3.0 H6 '05
Impreza GG 2.0 '03
Forester SF 2.0 '01
Niva 1.7 '06
dracekvo
Závislý uživatel
Závislý uživatel

Příspěvek od dracekvo »

Cheza píše: pát zář 15, 2023 3:47 pm Pokud je vedle cyklostezka, tak na brzdy většinou nejdu. Jen nenechám odstup 1,5 m, ale 0,2m :-) Pokud to není nějaká okreska 3. třídy, tak se člověk vleze. Když není pumpička ohleduplná ke mně, tak já k ní taky ne a nemusím se zbytečně rozčilovat :-)
Upřímně, tohle bych si nikdy nelajznul. Ani tak ne, kvůli cyklistovi, jako kvůli sobě. Stačí aby zavrávoral a hádej kdo bude platit a půjde před soud?
Tohle kvůli nějakému školení nemám zapotřebí.
Peugeot ION elektro (rv.12, najeto 100 tis)
Subaru Outback 2.5 LPG AT (rv. 07 najeto 320tis)
Subaru Outback 2.5 LPG AT (rv.99 najeto 350tis)
Peugeot 206 1.4i MT (rv. 99 najeto 270 tis)
Audi A4 Avant 1.9 TDI (rv. 97 najeto 260 tis)
Peugeot J5 obytná alkovna (2.5TD, rv.91 najeto 150tis)
croctoy
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Petr Bohoněk

Příspěvek od croctoy »

Tak dnes mě vytočila hned dvě auta, resp. jejich řidiči. Dvouproudá silnice v Praze, přechod pro chodce. Jedu v levém, protože jsem se připojoval, od křižovatky, všiml jsem si staré paní s berlemi jak tam stojí a evidentně chce přejít . Zastavil jsem ve slušně vzdálenosti od přechodu, aby auta v pravém měla možnost vidět, když už by ignorovali fakt, že když jiné vozidlo zastaví nebo zpomalí před přechodem, že by měla dát přednost. Takže asi tak 3 metry. Paní udělala asi dva kroky do silnice, v tom kolem projela dvě auta...na to druhé jsem stihl zatroubit a pak jej ještě dojet a něco mu naznačit, ale chápu obavu tě paní do vozovky vůbec vstoupit. A pak taky to, že se ve městech na dvou proudech často svádí provoz do jednoho. Příště prostě nadrzo zastavím uprostřed.
Subaru Outback 2.5i Sport BS Obrázek
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Jméno a příjmení: Radek- šíma

Příspěvek od sima »

No hezky jste to tu rozjeli, musím říct, že mě taky cyklisti kolikrát serou, ač taky jezdím občas na kole, ale nebudu dále komentovat...
Tak moje mini storka ze zlozvyků šoférovic- jel jsem tuhle z dovči z Mikulova po dálnici a opět se vyskytl za mnou vyblikávač v dodávce, navíc neměl proč a co řešit, přede mnou v levém auta, brzdili navíc, před vyblikáním jsem jel víc než je limit, to jako fakt se najdou hovada, omezenci furt co se takhle "seberealizují" ??? :-/ vzpomněl jsem si v té chvíli na slova tu někoho z fora, že v ten moment volá policii, že ho někdo vyblikává a že neví co bude následovat dál, jaká další reakce jeho...má pravdu, takoví tupouni by se měli ihned řešit, jinak to lepší nebude a člověk se fakt už obává čeho všeho je ten dement za ním schopen, kdo svírá křečovitě ten volant, protože on přeci musí jet rychleji, seč to logicky nejde, že <:-< měl jsem ho kvalitně natočeného na zadní kameře, no moje občanská téměř povinnost selhala, nezachoval jsem se adekvátně a neřešil to nadále nijak, nehlásil, ale tímhletím vše vzniká,počíná, nebezpečné situace, nahlásit ihned ohrožení někým naprosto chápu, moje chyba, tím tohle vše začíná...jsem na tohle až moc free, nemám rád hlášení, ale v tomlehtom případě by jsem se všichni měli chytit za nos a tyhlety dementy jednoduše udat a zkusit postihnout.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Odpovědět

Zpět na „Řízení, ježdění“