Tj za mě strašné, co by se mělo vše dělat pro čistotu, údržbu dřezu, ale ono se toho nakecá, že jo. Nicméně ten náš keramický dřez nepotřebuje nic, jen zcela barbarskou údržbu...možná proto, že je povrchově tak dokonale hladký, ale nevím, fakt nevím, jen píši osobní zkušenost.
My máme v práci delší dobu nějaký dřez, původně to zde byly chemické laboratoře, já bych řekl taky granit, či něco podobného, prostě ne tak hladký matrjoš jako je glazovaná keramika a vypadá strašně, teda v práci je to šuma fuk, ale doma bych to nechtěl mít a to nejsem teda ženská

umýt se to pořádně nedá, vše se na tom usazuje a strašně rádo usazuje, ale opravdu nevím jak je na tom čistě granit, jen jsem teď taky našel údržbu granitu, když je jen tvrdá voda teda a to je teda pomoc veliká, díky za tyhle návody, to musí bavit tohleto
https://hobby.instory.cz/1945-granitovy ... nicit.html
z tohohle vypíchnu typicky tohle:
Jak dřez čistit
Dřez nejlépe po každém použití vyčistěte a vysušte. Pokud usazeniny na vašem dřezu přetrvávají, použijte prostředek na odstranění vodního kamene (ne čističe odpadu). Také můžete vytvořit roztok z jedné části octa a tří částí vody, nanést na dřez a tím uvolnit nános kamene, nebo dřez potírat rozkrojeným citrónem. Usazeninu potom můžete snadněji odstranit pomocí houbičky a prostředku na čištění dřezu.
Při ošetřování granitového dřezu se v každém případě vyhněte drátěnkám, koncentrovaným přípravkům s bělicím efektem či čistidlům obsahujícím chlorové účinné látky. Vhodné nejsou ani některé silné čističe odpadu.
Tak nevím, tohle doma mít a tvrdou vodu k tomu, to by mě zabilo, anebo nezabilo teda a ať tam jsou teda ty usazeniny, protože rád věci používám a ne být jejich otrokem, nicméně uznávám jsou ženy, co drhnou a drhnou, taky se říkává a já to tak i vnímám, že si tím něco vynahrazují