kámoš z práce, co teda doma ještě farmaří, ve velkém už léta letoucí, pole, traktory... už teda jeho táta za bolševika taky ve velkém, hlavně česnek, jiné plodiny, les, slepice...tak mě říkal, jo donesu ti vejce, cena furt stejná, u nás se nezdražuje už pár dobrých let zpět

ale jen snášejí teď menší kousky, ne ty krásné obří vejce, asi je stresuje ten náš roční pes...zadávil už tři kousky, slepice, prý ho to nejde odnaučit, říkám, to už asi Pepo nepůjde, určitě ne
K letošní úrodě, jak je u tebe zmíněna, já zas nevím co s tím vším ovocem už, fakt je toho mrtě, hrušek, jablek, ořechů začíná být, trnek tolik ne, ale na ohnivku už je zaděláno

stromy obsypané, krásné, chutné, moc sladké, vybarvené plody, totální mega ultra mazec bio

nestříkám, nehnojím, nic nedělám, jen letos prvně trochu stromy, většina dá se říct, prostříháná, ořezána, ale to už byla teda nutnost, to nej co se muselo...každý kdo přijde, nebo komu donesu se nemůže dojíst, hlavně teď teda hrušek, teď zas moje neteř na nich jede, ujetá je, ségra moje tak... tak jsem si řekl, že už bych je měl taky nějak ty vděčné stromy podpořit, pomoci jim, snad neudělám těm starým stromům nijak zle a jen je trochu pohnojím, ale spíš až zjara, no uvidím...protože to ovoce přímo ze stromu, bez chemie, nevyhnané ničím zbytečně, je vážně totálně jinde, je to jak med, mám to opravdu jak z masem, nemůžu se dožrat,však dnes tu byl šaman a ochutnal je taky, já mezi řečí dal tři hrušky jak nic a furt jsem měl málo, mimochodem tohleto ovoce neuvěřitelně zažene hlad a nakopne tě, ty cukry v tom, vše...ani se pak večer při pívu nemusím zprasit uzeninou či jinak