Mikulov. Dali jsem si reparát Mikulov a okolí na kolech, po 9 letech, tentokrát ale základna přímo v Mikulově, v jeho centru.
Bylo by toho na povídání opravdu hoooodně, tak jen pokus o stručný výtažek : Mikulov a okolní vesničky jen vzkvétají, žije to tam zas o level jinak a víc, vše je stylovější, upravenější, přibylo i nějakých těch cyklostezek, moc se mě opět osvědčily mapy cz. člověk si tak nějak naplánuje trasu, plus mínus jo, něco zůstane v hlavě a pak se když tak mrkne kudy dál, někdy to jde i za jízdy, opatrně jo, kde by to bylo lepší, zábavnější a mapy poradí, vidí, ostatně i navi v autě užívám teď už jen mapy.cz, neotravuje, dovede rozumně kam potřebuji, taky se už zdokonaluje jinak...
Skvěle jsme si to užili, opravdu skvěle!!! Přes den na kolech, všude možně, dali jsem denně jen 50 km, ale v těch subtropech stačilo, zastávky byly častější, já se vodou teda víc poléval, než pil

zvládl jsem to bez pokrývky hlavy bez úpalu...

a taky jsme dali pár kopců a v tom hicu docela výkony na hranici, teda max na hranici co se ještě dalo ve zdraví zvládnout, jedno místní nej stoupání ix kilometrové jsme zdolali včera, to byl teda maras ultra mazec, pak jsme už jen kola tlačili, jindy by se to dalo vyjet, ale v těch 45 C či kolik bylo na slunci a to jsme jeli po typické rozpálené asfaltce, stromy, stínek žádný, to už nebylo možné, pro nás ne, ani pro nikoho jiného, nikdo jiný tam nejel, krom pár elektrobajků, tak dvou, či tří

ale ani ti nás nepředjeli, nevím, asi to pak vzdali. My jsme nějak došmatlali na vrchol, sahara hadra, lehli jsme pod jeden z mála stromků u vinice a leželi a spřádali síly na sjezd dolů, vážně jo

nikde ani živáčka, ani toho vrabce, nic

jen občas auto projelo.Dáme si vždy do těla, ačkoliv si den předtím říkáme- zítra už fakt na pohodu...
Dehydrace byla na pořadu dne- vypiješ litry vody, dáš pár zmrzlin, nebo píva po návratu domů, čehokoliv a tělo vše absorbuje, nechodíš na hajzlík, vůbec!

No ale o to víc jsme si to užili večer, na náměstí, kapela, muzika, otevřené hospody, stánky, teplé letní noci venku pod oblohou, nebo jsme se vraceli cestou zpět k jedné nenápadné hospůdce, čistě venkovní, můžu jen doporučit co se týče kvality péče o pívo!!! Je to přímo u policejní stanice

Mikulov, u žel. dráhy. Měl tam Plzeň, Radka 10 a úředníka
https://www.havlickovatovarna.cz/ vše moc dobře pitelné teda musím říct, pivo čisté jak slovo boží, bylo vidět, že se majitel stará a pravidelně sanituje, hodili jsme řeč, moc fajn atmosféra, rock muzika -i příjemně tichá, nevtíravá, moc fajn obsluha, jídlo(základní sortiment ála něco na grilu a dokonce i letní salátky k tomu ) taky, člověk by od pohledu řekl, takový stánek pomalu jen, to zas bude, ale neee
Je to kraj zas jiný, lidi, nářečí, zvyky, energie, moc fajn změna a jak jsme to zas tak kolmo projížděli...fakt je naše mini zemička moc pěkná, tolik krásných míst zde je, jj

Jen to víno jsem nedal, neměl jsem na uváženou degustaci prostor, měl jsem žížeň jak pes, to chtělo nějaký ten žejdlík píva, dobře bylo.
Edit: byla to taková rychlá akce, volba, byl jsem nakonec přeci jen uvolněn z práce, na tři dny jo, tak den před odjezdem zabukováno ubytování, náhoda, vše bylo jinak plné, o to víc, fajn, že vše nakonec vyšlo a hlavně i to počasí, i když doslova tropické, kor tu na jihu jo

pršet začlo až v noci a v den odjezdu, co víc si přát, stihnout se toho dá hodně, i za ty tři dny, člověk si během té chvilky připadá v místě samém pomalu jak doma.
No a na parkovišti hotelu jedno XV a jedno historické subo, no a na cestách kolmo mě zas cukala pravice zdravící, když jsme potkali subo

jinak platí, že zas tolik se i tu jihu moravy nezdraví, ne tak jako tu na valachách, ale pár zdravic proběhlo. Konec hlášení, uffff.