Mám celkem bohaté a rozmanité zkušenosti, kola (a/nebo koloběžky) tahám na autě často

Teď mám příčníky Whispbar a i jejich nosiče WB201 (už se snad neprodávají) - bajonet do drážky je otázka sekund, příčníky nesundavám - slyšet nejsou. Jednou jsem vezl kolo na dovo i kámošce, měl jsem teda na střeše 5 kol, všechny nosiče v drážce - 110cm příčníky s přesahem => puzzle menší než u nosičů na kouli (tam je obvykle rozteč 18-19cm). Vypadalo to jak doprovodný vůz na Tour

Teď na LEGU BR 120cm, 4 kola naprostá pohoda. Vozím 3, pže e-kolo se veze na kouli - obyč nosič na 2 kola jsem dostal od táty a tažný jsem si montoval sám jetý. Předtím jsem měl ještě na 5. dveře Thule ClipOn High (je nad světlama), ale pokaždý kolo sundavat, když chci do kufru... (na BP nelze - plastový spoiler). Pozdě jsem zjistil, že existuje Thule Upride - e-kolo bez bat. (20kg) bych na střechu dal taky.
Jinak půjčovat si nosič na kouli - inzerátů je mraky i na bazoši apod., den 300,- týden třeba 800,- Ale mě by to vyšlo draho.
Kamarád kupovat zde: Thule VeloCompact i s adaptérem na 4. kolo 17.340,-
Howgh, sorry za tapetu...