Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Odpovědět
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19146
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od hamoun »

poplatek za pujceni remosky ...
podle me to nebude spatne :)ObrázekObrázek

Odesláno z mého SM-G781B pomocí Tapatalk
škoda superb
ex WRX 2008
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24338
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

hamoun píše:trapne se opakuju ...

zjisteno, ze sul a pepr uplne staci
//uploads.tapatalk-cdn.com/202110 ... 35c55e.jpg
Nádhera :-) a jak říkáš, někdy je i v kulinářství v jednoduchosti síla, čili jen základ-pepř a sůl jooo, pak to jen správně péct- nevysušit, ani neutopit, ať je pěkný omasteček, dobrého stačí málo :-)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
cleo
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 6345
Registrován: čtv lis 20, 2014 11:38 am
Jméno a příjmení: Pavel Klofáč
Bydliště: Poddžbánsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od cleo »

hamoun píše: tesim se na dalsi testy dalsich potravin ..
Hamoune, jestli jses na buchty, tak z remosky jsou vynikajici.


Sent from my iPhone using Tapatalk
MY2020 Subaru Outback 2.5i Active - otouš Obrázek
ex 2016 Subaru Forester 2.0i-L Comfort CVT - modrásek
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24338
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

My jsem ze dvě remosky vyhodili, já teda nechtěl, bo vím, jak zas letí a jak se v nich dobře připravuje jakákoliv krmě, ostatně pamatuji jak z nich máma a hlavně babička dokázala vykouzlit dobroty... ale žena řekla, žádné hromadění :-) a já skoro nevařím, víc teda určitě žena, tak jsem sklapl paty :-)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19146
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od hamoun »

cleo píše: Hamoune, jestli jses na buchty, tak z remosky jsou vynikajici.


Sent from my iPhone using Tapatalk
dik za tip :)

nejsem na ne ...

ale nekdy je urcite zkusim
(prekvapim zenu :) )

Odesláno z mého SM-G781B pomocí Tapatalk
škoda superb
ex WRX 2008
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19146
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od hamoun »

sima píše: Nádhera a jak říkáš, někdy je i v kulinářství v jednoduchosti síla, čili jen základ-pepř a sůl jooo, pak to jen správně péct- nevysušit, ani neutopit, ať je pěkný omasteček, dobrého stačí málo
... vyhodil jsem vsechny kupovane kombinace koreni ... grilovaci, na zebra, na krkovici .. apod .. vsechno mi to zacalo vadit ..
... vyhodil jsem vsechny omacky ...

momentalne jedu fakt na sul + pepr ...
a horcice + kren ...
jednoduche .. a za me TOP ... :)
škoda superb
ex WRX 2008
Uživatelský avatar
cleo
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 6345
Registrován: čtv lis 20, 2014 11:38 am
Jméno a příjmení: Pavel Klofáč
Bydliště: Poddžbánsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od cleo »

Mluvis mi z duse, taky jsem zastancem jednoduchosti, tyhle ingredience bohate staci .


Sent from my iPhone using Tapatalk
MY2020 Subaru Outback 2.5i Active - otouš Obrázek
ex 2016 Subaru Forester 2.0i-L Comfort CVT - modrásek
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24338
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

hamoun píše:
... vyhodil jsem vsechny kupovane kombinace koreni ... grilovaci, na zebra, na krkovici .. apod .. vsechno mi to zacalo vadit ..
... vyhodil jsem vsechny omacky ...

momentalne jedu fakt na sul + pepr ...
a horcice + kren ...
jednoduche .. a za me TOP ...
Jj je to tak a pak už jen sám dodáváš- hořčice- mana! :-) Křen doma se přinám třeba zrovna doma nemám, nemusím ho ve velkém množství a často, ale taková špetka křenu k pečenému masu, tj věc =) Za mě teda ještě mnohdy i okurek, ale to dle momentální chuti, mám okurky tuze rád, ale jasně, být už nemusí, někdy se pak trošičku ztrácí to jasné grrooo, chuť masa, no pěkně se v tom nimráme co :-D
Jinak když dělám steaky, což je jasně jiná katagorie, tak je samozřejmě obrovský rozdíl mezi kořením, kupuji už nejradši jen jednu značku.
Naposledy upravil(a) sima dne ned říj 17, 2021 10:12 pm, celkem upraveno 1 x.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
námořník
Místopředseda klubu
Místopředseda klubu
Příspěvky: 20634
Registrován: sob zář 10, 2016 8:43 am
Jméno a příjmení: Jiří Mareš
Bydliště: Most

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od námořník »

A česnek :-)
Odesláno zmáčknutím tlačítka Odeslat
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24338
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

A jedeme dál-česnek :-D miluji ho, jen už jsem si zvykl, že není třeba ke všemu, někdy je lepší maso i bez něj, ale jooo, mám ho moc rád, moooc =)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19146
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od hamoun »

aaa ... kdyz mluvim o krenu, nemyslim strouhany kren ... :)
mam teda rad strouhany kren s jabkama od nasich ... to je pecka ..

dlouho jsem hledal a zkousel a kupuju kren ve sklenicce se znackou albert ... to ma tak akorat chut (obsahuje to i dost toho krenu) a da se to jist, aniz by mi to zlikvidovalo chutove receptory :)

(posledni koupena sklenicka byla slabsi .. ale ted zas snad bude ok :) )

cesnek miluju na topinkach .. k tataraku ..
ale tepelne upraveny mi dela (travici) problem :(
škoda superb
ex WRX 2008
Cheza
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1233
Registrován: úte úno 14, 2017 10:32 am

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Cheza »

Taky v drtivé většině používám jen sůl a pepř. Plus ještě čerstvé bylinky (petržel, bazalka, rozmarýn, tymián, pažitka). Jinak žádná sušená kořenící ochucovadla nepoužívám.

Dneska mořský ďas, sůl, olivový olej, česnek, rajčata, olivy, kapary, bazalka
Přílohy
DSC_0031.JPG
Subaru Impreza WRX MY 2008
Uživatelský avatar
podvlada
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 10653
Registrován: úte led 01, 2019 5:43 pm
Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák
Bydliště: Plzeň

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od podvlada »

hamoun píše: ... vyhodil jsem vsechny kupovane kombinace koreni ... grilovaci, na zebra, na krkovici .. apod .. vsechno mi to zacalo vadit ..
... vyhodil jsem vsechny omacky ...

momentalne jedu fakt na sul + pepr ...
a horcice + kren ...
jednoduche .. a za me TOP ...
To věřím, tyhle prefabrikovaný kombinace, obvykle i se zbytečnostma ("E"čka, glutamáty, msg, ...) nic moc. Jediný "mixy" co máme doma, jsou různý bylinkový, třeba na ryby v mlýnku, kde jsou 3-4 bylinky a sůl. (Ani ta sůl by tam být nemusela, můžeme si dosolit sami zvlášť, ale ona tvoří většinu hmotnosti tak se to dobře prodává :-D)

Ale třeba když dělam indickou, tak všechno z jednotlivých koření - římský kmín, koriandr, kurkuma, ... ještě vyšší level by bylo mlít si to sám, nekupovat už mleté prášky. Ale skladujeme je hermeticky, tak netáhnou vlhkost a maj pořád chuť :-) Ale jak už bylo řečeno, u obyč masa často stačí sůl pepř a pak spíš věci jako česnek, to ano :-) (Česnek a cibuli bych mohl jíst syrový samotný, jsem divnej :-D )
hamoun píše: ... ale tepelne upraveny (česnek) mi dela (travici) problem :(
Nevím jestli to máš vyzkoušené, ale Alča taky mívala různý trávící problémy po česneku. Ale obvykle jen z jídla, který si nevařila sama. My jsme z česneku začali vykrajovat klíček (rozkrojíš stroužek podél a vyloupneš) a nevadí, stejně tak když používala sušený česnek od Just/Nahrin, kde prý dělají taky to samý (nevim jak ve velkym měřítku tohle zvládaj, ale prej jo) a ten je taky v pohodě. Ale zas je fakt, že jí bylo jedno, jestli je tepelně upraven nebo ne. Nicméně jen nápad. :-)
Subaru Outback '04 BP 3.0 H6 180 kW <vlákno zde> Obrázek
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde> Obrázek
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19146
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od hamoun »

jasne .... cibule je taky super :) jakkoliv, kdykoliv :)

ten pepr teda taky melu z mlynku - kupuju ty jednorazovky ...
pepr koupeny mlety mi nechutna :)

dik za tipy s cesnekem .. zas tak moc nevarim, abych to resil ...
.. ehm .. uz jsem si dlouho nedelal topinky s cesnekem .. a kdyz mam ted zabijackovou pastiku :-D
škoda superb
ex WRX 2008
Uživatelský avatar
podvlada
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 10653
Registrován: úte led 01, 2019 5:43 pm
Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák
Bydliště: Plzeň

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od podvlada »

:-D jednou jsem měl chuť na topinky s česnekem takovou, že jsem si je prostě upekl doma, v sádle, ale co víc, s česnekem jsem to trochu "přehnal" - oloupal jsem si ho moc a i když jsem mazal z obou stran, pořád zbýval... tak jsem ho pak i přikusoval :-D Bylo to výborný... ale i ráno jsem to ze sebe pořád ještě cítil a když jsem se napil čehokoliv sycenýho, bolel mě jazyk i druhý den :-D

Sůl i pepř si meleme, u soli to není takový rozdíl, ale pořád ta "kamenná" chutná subjektivně líp, než rovnou "jemná s jodem" :-) A pepř to je jasný, to je úplně o něčem jinym. Mletej leda do jídel kam odměřuješ objem, ale pokud si chci dochutit jídlo tak mlýnek. A poštěstilo se nám jednou koupit mlýnek, který je rozebiratelný (nedestruktivně :-)) a kupujeme si pepř v celku. Což jsou sice ušetřený "jen koruny", ale vyjde to poměrově mnohem levněji. Tak proč pořád kupovat a vyhazovat mlýnky :-)
Subaru Outback '04 BP 3.0 H6 180 kW <vlákno zde> Obrázek
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde> Obrázek
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“