Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Odpovědět
Uživatelský avatar
milosv
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 1034
Registrován: pon kvě 04, 2015 11:03 pm
Jméno a příjmení: Miloslav Všetička
Bydliště: Syrovice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od milosv »

V pátek v Makedonii, v sobotu v Maďarsku:
Makedonie:
řecký salát.jpg
pljeskavica, klobásek, kuřecí maso, slanina
mix gril.jpg
Nevíte někdo co to je?
co to je.jpg
A z Maďarska:
drztkovy perkelt s bramborem.jpg
hovezi perkelt s noky.jpg
Forester SJ 2.0i Comfort CVT ES 2018
Forester SH 2,0 XS Comfort LPG 2009
ex Forester SG 2,0 X Trend LPG 2003
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19080
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od hamoun »

Milosi, to jsou nadherna jidla !!!!

napadla me hruska Nashi :)
ale misto asi nesedi :)))

Odesláno z mého SM-G781B pomocí Tapatalk
škoda superb
ex WRX 2008
Uživatelský avatar
milosv
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 1034
Registrován: pon kvě 04, 2015 11:03 pm
Jméno a příjmení: Miloslav Všetička
Bydliště: Syrovice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od milosv »

Ty "hrušky" jsou focené v Makedonii.
Forester SJ 2.0i Comfort CVT ES 2018
Forester SH 2,0 XS Comfort LPG 2009
ex Forester SG 2,0 X Trend LPG 2003
Uživatelský avatar
Metuzalem
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 2201
Registrován: pát zář 22, 2017 5:52 pm
Jméno a příjmení: Milan P.
Bydliště: venkov u Jaroměře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Metuzalem »

Tomu se říká oslava narozenin! V pátek v Makedonii, v sobotu v Maďarsku a v pondělí? V práci? :-)

PS: Mrkni se sem, máš tam pár vzkazů...
Forester 2.0XT Comfort, MY2017, SJ - Šedivák
Uživatelský avatar
quickly
Místopředseda klubu
Místopředseda klubu
Příspěvky: 16139
Registrován: pát srp 14, 2009 12:00 am
Jméno a příjmení: Daniel Rychlý
Bydliště: Hradubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od quickly »

milosv píše: Nevíte někdo co to je?
Podle Elišky je to kdouloň, taky ji máme na zahradě, Eliška ji používá v kuchyni.
quickly

Outback BS 2.5 MY19 Obrázek Outback BR 3.6R MY10 Obrázek

Legacy BR 2.0 MY15
ex Legacy BL SpecB AT 9.8 l/100 124 tkm
ex Forester SJ CVT 7.3 l/100 km 267 tkm
ex Forester SH 2.0D 6.7 l/100km 218 tkm
Uživatelský avatar
Jackylle
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 2070
Registrován: stř pro 11, 2013 10:52 pm
Jméno a příjmení: Lucka
Bydliště: Ostrava

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Jackylle »

Když jste narazili na kdouloň/kdouli ... co s ní?
Zkoušeli jsme kompot a marmošku a není to nic, co by stálo za tu práci... a stromek plodí každý rok a čím dál více. Dle hesla - když o to nestojíš, tak se tomu daří :-D
Lucka

"Postarej se o svého koně a tvůj kůň se postará o tebe."

Subaru Forester "Sněžný Lišák" SG BiFuel
Ex Subaru Legacy GX 2.5 4AT zůstává na dohled
American Quarter Horse, all hoof ride off road
Uživatelský avatar
quickly
Místopředseda klubu
Místopředseda klubu
Příspěvky: 16139
Registrován: pát srp 14, 2009 12:00 am
Jméno a příjmení: Daniel Rychlý
Bydliště: Hradubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od quickly »

Eliška z toho dělá džem a rosol a používá to na pečení.
quickly

Outback BS 2.5 MY19 Obrázek Outback BR 3.6R MY10 Obrázek

Legacy BR 2.0 MY15
ex Legacy BL SpecB AT 9.8 l/100 124 tkm
ex Forester SJ CVT 7.3 l/100 km 267 tkm
ex Forester SH 2.0D 6.7 l/100km 218 tkm
Byv
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Příspěvky: 93
Registrován: pát led 04, 2013 5:51 pm
Bydliště: mezi Plzní a Žatcem
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Byv »

Dřív se dávali do prádla, kvůli vůni...
outback 3,6 R 2011
forestr 2,0 X 2004 LPG
ex outback 2,0 D 2010
ex outback 3,6 R 2012
Uživatelský avatar
milosv
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 1034
Registrován: pon kvě 04, 2015 11:03 pm
Jméno a příjmení: Miloslav Všetička
Bydliště: Syrovice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od milosv »

Tak se tedy přiznám.
V neděli byl vysoký roštěnec s artyčoky a sušenými rajčaty:
vysoky rostenec.jpg
a klokaní stejk s hříbkovou omáčkou:
klokaní stejk.jpg
(*_^) |,,,,
U starýho Billa
http://www.bill.cz/
Forester SJ 2.0i Comfort CVT ES 2018
Forester SH 2,0 XS Comfort LPG 2009
ex Forester SG 2,0 X Trend LPG 2003
Uživatelský avatar
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3083
Registrován: úte zář 08, 2009 10:26 pm
Bydliště: Kateřinice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Šaman »

milosv: moc pěkné, všechno. I ty držťky :-) hned bych něco i ochutnal :-)

Vrhl jsem se na kvašáky. Loni jsem měl štěstí začátečníka, tak uvidím, co letos. Mamce ty oharky ztloustly, nehodí se jí na zavaření, tak putovaly ke mňě a já jim naložím.....:-)
Přílohy
IMG_20210802_170809.jpg
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24305
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

milosv píše:V pátek v Makedonii, v sobotu v Maďarsku:
Makedonie:
řecký salát.jpg
pljeskavica, klobásek, kuřecí maso, slanina
mix gril.jpg

Nevíte někdo co to je?
co to je.jpg

A z Maďarska:
drztkovy perkelt s bramborem.jpg
hovezi perkelt s noky.jpg
Miloši oko to vidí a slzí!!! :-) jen to hraje všemi barvami, super! a ten tvůj výlet teda taky, fofr :-)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Cheza
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1227
Registrován: úte úno 14, 2017 10:32 am

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Cheza »

Kolbászos lecsó (lečo s klobásou)
Přílohy
DSC_0008.JPG
Subaru Impreza WRX MY 2008
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19080
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od hamoun »

i podle popisu i podle vzhledu klobasy .. to nebude jen tak nejake obycejne leco s klobasou ...
vypada paradne ! :)

Odesláno z mého SM-G781B pomocí Tapatalk
škoda superb
ex WRX 2008
Cheza
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1227
Registrován: úte úno 14, 2017 10:32 am

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Cheza »

Zkoušel jsem "pravé" maďarské, ale co Maďar, to jiný recept. Asi jako u nás se svíčkovou :-)

Základem je maďarská papriková klobása a výsledek je zaručen. Sehnal jsem tady:

https://www.mpochoutky.eu/uzeniny/

Je třeba pro ni zajet do Brna, ale stojí za to, pořád je to blíž než jet pro ni do Maďarska :-)
Subaru Impreza WRX MY 2008
Goba
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1415
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Goba »

Trochu nám vyběhly nakládačky, to se do sklenice nevejde. Co s tím? Tzatziki nebo močáky/kvašené, nic dalšího mě nenapadá.
Přílohy
IMG_20210807_203528.jpg
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“