Outback 2020 - tempomat, adaptivní tempomat

Malysan76
Nováček
Nováček
Příspěvky: 22
Registrován: stř říj 28, 2020 2:01 pm
Jméno a příjmení: Pavel Maly

Re: Outback 2020 - tempomat, adaptivní tempomat

Příspěvek od Malysan76 »

Tak samozřejmě jestli ho bude někdo využívat tupě tak ano. Tempomat si přirozeně přídá plyn při stoupání a naopak ubírá když jede z kopce. V mém případě mám nohu z plynu a používám jen tlačítka na volantu přidat ubrat...I u starého Ceeda jsem jezdil levněji s tempomatem než bez něj...Logicky je efektivní na dlouhé "rovné trasy", ne okresky či město. Když budu jezdit "důchodcovským" stylem pozvolná akcelerace, předvídavost povolit plyn před zatáčkou, při přibližování k pomalejšímu objektu = zpomalovaní setrvačností, odporem pohonného systému, tak také jako uživatel budu jezdit úsporně a navíc prodloužím životnost destiček nebo pneumatik...všechno otázka stylu. Mů otec má Kiu Vengu jezdí viz výše. Má najeto 110 tis km a pneu a má pořád 2 první sady pneumatik, destičky ještě dlouho nebude měnit......ale při na dlouhé trase není lepší než tempomat. :-) I tak děkuju za odpověď. Mějte fajn zbytek neděle. PM
suubaru
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 1985
Registrován: čtv zář 08, 2011 2:19 pm

Re: Outback 2020 - tempomat, adaptivní tempomat

Příspěvek od suubaru »

PM: není možné srovnávat cvt od toyoty a subaru. Toyka je úplně jinde, e-cvt je postaveno na spolupráci s elektrickým motorem, dobíjení brzděním, skvělá technika, ale cvt u subaru je jiné.

Možná to moc řešíš. Zvýšené otáčky ti nezvýší významně spotřebu. Převodovka se ti přizpůsobuje, sbírá informace z tvé manipulace při jízdě, časté pádlování, brzdění převodovkou/motorem či přepínání SI drive vede převodovku zvyšovat otáčky a tím se snaží chovat sportovněji. Je třeba si zvyknout.
IMPREZA 2,0i cvt sport MY18 naše dvanácté subaru :-)
LEGACY kombi BPE H6 5AT MY2008 letní auto
Outback 2019 BS exec cvt 2,5i
93, RXL, LR series
Malysan76
Nováček
Nováček
Příspěvky: 22
Registrován: stř říj 28, 2020 2:01 pm
Jméno a příjmení: Pavel Maly

Re: Outback 2020 - tempomat, adaptivní tempomat

Příspěvek od Malysan76 »

Žádná pádla, žádné SI. Jedu stabilní rychlostí, rovina nic víc a rozdíl ve spotřebe 2 litry.
S Toyotou jsem jezdil když bylo Subaru v lakovně....dálnice 120km/hod, žádný elektromotor ničemu nepomáhá, chová se to jako by tam nebyl. přepnu na adaptivní, a nic se nezmění..stejna rychlost, stejné otáčky. VW DSG úplně stejně.
Se Subaru totéž jen se zvedou otáčky a zvýši spotřeba. Do 105 km% to nedělá, prostě převezme rychlost a otáčky, kopec nekopec....Co je stále k nepochopení?
Odpovědět

Zpět na „Elektronika a elektroinstalace vozu“