Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Odpovědět
Uživatelský avatar
Omega23
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 783
Registrován: pon říj 22, 2018 6:45 pm
Jméno a příjmení: Miloš Těsnohlídek
Bydliště: Budweis Kančíkov

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Omega23 »

Nechal jsem se nalákat kamarádovými pokusy a také zkusil domácí pršut. Krkovice sušená v kuchyni na záclonové tyči. Obrázek
__________________
Forester 2.0D SJ 2015 MT
Legacy II BG 2,2 1994 MT
Ex.3 x Octavia 1,9TDI
Uživatelský avatar
Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 14844
Registrován: úte kvě 16, 2017 8:13 am
Jméno a příjmení: Štěpán Z.
Bydliště: Zliv (České Budějovice)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Tapan »

Kecáš, tam to nemohlo tak dlouho vydržet :-)
Lvl. 1 Subaru Necromancer

Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
Uživatelský avatar
Omega23
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 783
Registrován: pon říj 22, 2018 6:45 pm
Jméno a příjmení: Miloš Těsnohlídek
Bydliště: Budweis Kančíkov

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Omega23 »

Dodržel jsem postup a stačilo 14 dnů.
__________________
Forester 2.0D SJ 2015 MT
Legacy II BG 2,2 1994 MT
Ex.3 x Octavia 1,9TDI
Uživatelský avatar
ybrcek
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 5315
Registrován: sob lis 12, 2016 8:54 pm
Jméno a příjmení: Martin Vetyška
Bydliště: Půlpánov u Štatlu
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od ybrcek »

Omega23 píše:Dodržel jsem postup a stačilo 14 dnů.
14 dní zamčena kuchyňObrázek

Odesláno z mého SM-N960F pomocí Tapatalk
AUDI quattro A6 Avant 2,7V6 TDI
ex Tribeca 3,6 H6
ex Forester 2,5 XT SG9
ex VeCe GTS 1,9CDTI
ex VeBe CC 2,5V6
ex Kadett GSi 2,0i
ex Škoda 100
ex Škoda 110R

http://www.drkteam.cz/team_member/martin-vetyska/
KTM 950 SuperEnduroR
mari75
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3420
Registrován: pon říj 31, 2016 10:47 am

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od mari75 »

Prozraď postup.
Subaru Forester 2,0XT 03 Red dragon
Alfa Romeo 156 SW 1,9 Jtd 02 85 kw chip by Sarkan
ex AR 156 SW 1,9 Jtd 01 81 kw chip by Sarkan
ex AR 146 1,4 TS
ex Saab 9-3 2,0i kupé
ex Seat Toledo 1,9 Tdi 98
ex VW Vento 1,8i
ex Škoda 130
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24328
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

ybrcek píše:14 dní zamčena kuchyň

Odesláno z mého SM-N960F pomocí Tapatalk
:-D :-D klíč zahodit do Bečvy :-)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
Omega23
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 783
Registrován: pon říj 22, 2018 6:45 pm
Jméno a příjmení: Miloš Těsnohlídek
Bydliště: Budweis Kančíkov

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Omega23 »

mari75 píše:Prozraď postup.
Postup jakým jsem to dělal neni můj,ale kamarada a funguje .Maso,kousky okolo půl kila očistit a zasypat na 24 hodin pískovym cukrem - ten vytáhne hodně vody.Ocistit umýt osušit a zasypat na 1 az 2 dny solí,zase vytáhne vodu. Potom omýt ,osušit ,potřít alkoholem kvůli desinfikovani a obalit v koření, já použil hrubý pepř. Zabalit do papírové utěrky a povesit do suchého místa kde proudí vzduch(záclonová tyč).Po14 dnech už jsem to nevydržel a zakroil . Vyset pry ma tak dlouho než ztratí 1/3 váhy,ale pry stačí zkoušet a když nejde ohnout tak je hotovo.Neveril bych že to jde doma a tak rychle,ale výsledek jde špičkový.
__________________
Forester 2.0D SJ 2015 MT
Legacy II BG 2,2 1994 MT
Ex.3 x Octavia 1,9TDI
Uživatelský avatar
ybrcek
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 5315
Registrován: sob lis 12, 2016 8:54 pm
Jméno a příjmení: Martin Vetyška
Bydliště: Půlpánov u Štatlu
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od ybrcek »

sima píše: klíč zahodit do Bečvy
do Bečve mezi rybe :-D
AUDI quattro A6 Avant 2,7V6 TDI
ex Tribeca 3,6 H6
ex Forester 2,5 XT SG9
ex VeCe GTS 1,9CDTI
ex VeBe CC 2,5V6
ex Kadett GSi 2,0i
ex Škoda 100
ex Škoda 110R

http://www.drkteam.cz/team_member/martin-vetyska/
KTM 950 SuperEnduroR
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19119
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od hamoun »

Omega23 píše:Postup jakým jsem to dělal neni můj,ale kamarada a funguje .Maso,kousky okolo půl kila očistit a zasypat na 24 hodin pískovym cukrem - ten vytáhne hodně vody.Ocistit umýt osušit a zasypat na 1 az 2 dny solí,zase vytáhne vodu. Potom omýt ,osušit ,potřít alkoholem kvůli desinfikovani a obalit v koření, já použil hrubý pepř. Zabalit do papírové utěrky a povesit do suchého místa kde proudí vzduch(záclonová tyč).Po14 dnech už jsem to nevydržel a zakroil . Vyset pry ma tak dlouho než ztratí 1/3 váhy,ale pry stačí zkoušet a když nejde ohnout tak je hotovo.Neveril bych že to jde …
proc sem tak ohavne veci pises? ... bo to zni dobre .. az vyborne .. a budu to muset asi zkouset ... :)
škoda superb
ex WRX 2008
zhor
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 2718
Registrován: pon srp 26, 2013 2:38 pm
Jméno a příjmení: Standa H.
Bydliště: Šumperk/Ostrava

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od zhor »

Omega23 píše:Postup jakým jsem to dělal neni můj,ale kamarada a funguje .Maso,kousky okolo půl kila očistit a zasypat na 24 hodin pískovym cukrem - ten vytáhne hodně vody.Ocistit umýt osušit a zasypat na 1 az 2 dny solí,zase vytáhne vodu. Potom omýt ,osušit ,potřít alkoholem kvůli desinfikovani a obalit v koření, já použil hrubý pepř. Zabalit do papírové utěrky a povesit do suchého místa kde proudí vzduch(záclonová tyč).Po14 dnech už jsem to nevydržel a zakroil . Vyset pry ma tak dlouho než ztratí 1/3 váhy,ale pry stačí zkoušet a když nejde ohnout tak je hotovo.Neveril bych že to jde …
To s tím cukrem budu muset zkusit taky. Zkoušel jsem dělat basturmu, ale tam bylo nakladáni jenom do soli, a výsledek byl, že to sice bylo dobrý, ale strašně slaný. A někde jsem četl, že tam přidávají 1/5 cukru do soli. Tak to zkusím dát asi půl napůl, aby to nebylo sladký.
Naposledy upravil(a) zhor dne stř dub 07, 2021 11:25 am, celkem upraveno 1 x.
Subaru Impreza GG WRX EJ205 165kW 2003
Volvo V70 D5 120kW 2002
ex - Subaru Impreza GG EJ201 92kW 2001
Uživatelský avatar
Omega23
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 783
Registrován: pon říj 22, 2018 6:45 pm
Jméno a příjmení: Miloš Těsnohlídek
Bydliště: Budweis Kančíkov

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Omega23 »

hamoun píše:
proc sem tak ohavne veci pises? ... bo to zni dobre .. az vyborne .. a budu to muset asi zkouset ...
Já dopadl úplně stejně - kamarád mi poslal pár fotek a nevydržel jsem to abych to nezkusil,asi to bude i návykové!
__________________
Forester 2.0D SJ 2015 MT
Legacy II BG 2,2 1994 MT
Ex.3 x Octavia 1,9TDI
mari75
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3420
Registrován: pon říj 31, 2016 10:47 am

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od mari75 »

Omega23 píše:
Já dopadl úplně stejně - kamarád mi poslal pár fotek a nevydržel jsem to abych to nezkusil,asi to bude i návykové!
He he, díky, určitě vyzkouším ;-D . Klobásky suším na tyčce od slunečníku :-D . To jen k té záclonové tyčce :-DDD >B-)
Subaru Forester 2,0XT 03 Red dragon
Alfa Romeo 156 SW 1,9 Jtd 02 85 kw chip by Sarkan
ex AR 156 SW 1,9 Jtd 01 81 kw chip by Sarkan
ex AR 146 1,4 TS
ex Saab 9-3 2,0i kupé
ex Seat Toledo 1,9 Tdi 98
ex VW Vento 1,8i
ex Škoda 130
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24328
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

ybrcek píše:
do Bečve mezi rybe
Přesně :-D
Mari :-D aspoň na něco je slunečník dobrý.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Goba
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1415
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Goba »

Lidl má zase zlevněné Brexitove steaky, velká prdel říznuta na tenko,
Přílohy
IMG_20210409_170006.jpg
IMG_20210409_170042.jpg
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
vrtasp
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1202
Registrován: čtv říj 01, 2009 9:40 pm
Jméno a příjmení: Petr Vrtilka
Bydliště: Kyšice okr.Kladno
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od vrtasp »

Zase rybe:)
Přílohy
IMG_20210408_205614.jpg
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“