Vlastne ani netusim, kolik jich je v jedny gume, ja delal vsechny ctyri. Fujtajbl. Zase na obranu hrotu musim napsat, ze prave ted je na ne za oknem pocasi a podminky. -3 a prsi, co nema hroty ted na silnici nema co delat
Záleží na gumě, ale bývý jich kolem 150-200ks v jedné gumě. Takže to musela být fakt fuška, je vydlabat. Vzpomneš si jak dlouho si dlabal?
Jinak já se zase divím, že saniťáci je nepoužívají v Norsku. Chápu po městě, kde se solí, tak je tolik nepotřebují. Ale určitě mají zásahy a mimo město nebo v nějakých bočních uličkách, nebo jenom jak píšeš když prší a mrzne a je ledovka. Nechci zpochybňovat jejich dlouholeté zkušenosti, ale já bych radši obětoval trošku rychlosti na asfaltu, a měl jistotu, že vyjedu kamkoliv nebo že mě nenachytá nějaká ledová plotna.
Po dálnici jsem s tím nejel, takže ještě vyzkouším, až budou zase na autě. Nicméně dalniční rychlosti jsem zkoušel jak na sněhu i na suchu, a neměl jsem pocit nějakého nebezpečí nebo výrazně horší ovladatelnosti. Takže to bude záviset asi nejvíc na použité gumě. A předpokládám, že na dodávky, obzvlášť na težké sanitky, budou mít jiné, které budou zase fungovat úplně jinak.
Já samozřejmě nemám s hřebama zkušenost, ale viděl jsem nějaký srovnávací testy s normálníma zimníma gumama a rozdíly byly minimální. Poškození podkladu žádné. Samozřejmě se jednalo o civilní gumy. Ne o rallye speciály. S těma se na asfaltu ani jet nedá .
Bezny osobni auto s hrotama uvolni ze silnice 5 az 10 gramu z kilometru asfaltovyho povrchu. Laboratorne zmereno, pripadne to zkusim dohledat na netu. Ono se to nezda, ale je to pekny svinstvo.
V Norsku pokuta 1000 NOK. Za auto, bez ohledu, kolik ma kol. Naproti tomu pokud cajti zjisti, ze jsou na aute sjety gumy pod povoleny minimum (letni 1,6 mm, zimni 3 mm), tak je pokuta 750 NOK za kazdou sjetou gumu.
zhor Tusim hodinu a pul a cast ve dvou lidech. Zrejme uz jich bylo dost vypadanych, 150 na kolo se mi nezda. Ale kdo vi... V kazdym pripade jsem spotreboval cas, ktery jsem mel vyhrazeny na prestavku a spani na ceste do Trelleborgu. To je nejakych 1200-1300 km, takze jednim vrzem, jen tankovani. Ctvrt hodiny rezerva u trajektu, tesnejsi to byt nemohlo
Stando dik za vlakno a za uzitecne informace. Je to lakave to zkusit, letosni jezdci zkouseli GOODYEAR ULTRA GRIP ICE ARCTIC a feedback je velmi pozitivni, stejne jako polovicni cena oproti hakka 9 Pristi zimu uz asi neodolam.
_________________ WRX STI Active MY18 Daihatsu Sirion M101, 3 hrnky, 0.9l, AT MY02
ok, super. Pokud budou poznatky k dalším gumám, určitě se poděl.
V Mostě měli na TYGRech Michelin Pilot Alpin 5, a když jsem šáhl na tu gumu, tak ta úplně lepila uprostřed, a na krajích byla taková tvrdší, jak moje Alpin5 (ta bez Pilota) po celé šírce (a to je celkem zachovalá guma co pořád funguje skvěle).
Bohužel jsem nestihl na toto téma s něma pohovořit. Nicméně je to sportovní guma bez hřebů, a asi fakt bude fungovat. Bohužel ji dělají jenom v rozměrech, že bych ji asi na svoje auto nedal (možná v R18 tam byl jeden legální rozměr pro mě).
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník
Nemůžete zakládat nová témata v tomto fóru Nemůžete odpovídat v tomto fóru Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru Nemůžete přikládat soubory v tomto fóru