Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Odpovědět
Uživatelský avatar
grftz
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Příspěvky: 733
Registrován: čtv říj 24, 2019 5:51 pm
Jméno a příjmení: Karel
Bydliště: na dohled Pálavy

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od grftz »

Šaman píše:Pokus o sušené hovězí se víceméně zdařil. Příště určitě krájet na tenčí plátky a dát míň sojovky.
Hezká práce, z jakého konkrétně masa jsi to dělal? Mám to na dlouhodobém listu "k vyzkoušení", tak každý info dobrý... ;-D
Legacy wagon MY08 2.0R 121 kW vlákno
kolik to žralo na plyn a kolik na benzin
Uživatelský avatar
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3076
Registrován: úte zář 08, 2009 10:26 pm
Bydliště: Kateřinice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Šaman »

Koupil jsem z malochovu balík masa. Byly tam různé druhy, z kostí jsem udělal vývar, játra na knedlíčky a tak... Použil jsem hovězí zadní, bylo pěkné- já s hovězím teda moc nepracuju. Pár blan jsem odstranil. Ještě radili, že před krajením je dobre maso nechat ztuhnout.
Není špatné mít ostrý nůž. :-)
A inspirací jsem ziskaval na masohere.cz
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24300
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

Nemáš to susede ty balíčky hovězího z Hovězího? :-) lidi si je hodně chválí, malochov, domácí maso...
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3076
Registrován: úte zář 08, 2009 10:26 pm
Bydliště: Kateřinice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Šaman »

Susede, z pohraničí. Francova Lhota.

Dnes jsem došel poznání, že existuje CEREÁLNÍ listové těsto...!
Chtěl jsem zákusek, no tak bude slaný....:-)
Přílohy
IMG_20201122_132414.jpg
IMG_20201122_132409.jpg
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
vrtasp
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1199
Registrován: čtv říj 01, 2009 9:40 pm
Jméno a příjmení: Petr Vrtilka
Bydliště: Kyšice okr.Kladno
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od vrtasp »

Taky jsem tvořil :) a maso to není:)
Přílohy
IMG_20201122_131915.jpg
vrtasp
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1199
Registrován: čtv říj 01, 2009 9:40 pm
Jméno a příjmení: Petr Vrtilka
Bydliště: Kyšice okr.Kladno
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od vrtasp »

Ani jsem je nepřipálil:)prej jsou dobré říkají děti.
Přílohy
IMG-20201122-WA0006.jpeg
Goba
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1412
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Goba »

Dříve....
Přílohy
IMG_20201123_142736.jpg
A nyní...
A nyní...
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
Goba
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1412
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Goba »

Ještě k těm zebirkam z 12 kg pasoucího prasátka opeču dejni s česnekem
Přílohy
Dneska to bude barevný
Dneska to bude barevný
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
Goba
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1412
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Goba »

Dnes Lidl sleva 350 za kilo, tenhle mazlík má 0,746g a teď ho hlavně nezkurvit!
Přílohy
IMG_20201124_171935.jpg
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
Goba
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1412
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Goba »

Jo dobrý to bylo i na tu dvouprstovou vejšku se mi povedl medium
Přílohy
IMG_20201124_181404.jpg
IMG_20201124_182337.jpg
IMG_20201124_182324.jpg
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
Goba
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1412
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Goba »

Dnes už dám pokoj s tím proticovidovym otužováním, ještě jeden pro juniora, když jde zítra konecne zase do školy, praktická výuka v prvaku a šup rovnou do 16:30
Přílohy
IMG_20201124_184129.jpg
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19044
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od hamoun »

no dohaje .. to je krasa .. opravdu .. ukazkove ... !!!!

mas recept? postup?? zebych to dohaje zkusil .. lidl mam kousek :)
ja to nikdy nedelal .. mam z toho strach ...

prosim .. a dekuji :)
škoda superb
ex WRX 2008
Goba
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1412
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Goba »

Maso otevřeš a nechá se vydejchnout a sklimatizovat na pokojovou teplotou 20-30 minut. Takovej standart je na sucho (když to má kousek svého loje) chce to těžší pánev 4 minuty z každé strany, pak dotáhnout v předehřáté troubě na 180 asi 8 minut , pak teprv solím a pepř a ještě nechat vydejchat a povolit dalších 5-6 minut. Da se na to nechat máslo rozpustit. Na pánvi by to mělo bejt tak akorát nemělo by to úplně kouřit a zase se to nesmí dusit, to je když se z pod masa dělaj bublinky z pouštěné šťávy, ta voda musí hned odpařit. S masem se nehejbe nejdřív se prychyti ale pak se samo pustí jak se povrch zpece.
Všechno se liší podle tloušťky masa, takže 3 minutky z každé strany, v troubě jen třeba 6 a pod se dá ubírat dle požadovaného výsledku a zdrojové flakoty.

Ještě info v Lidlu máj trvale ty Irské steaky, ty jsou dost vyzrálé, a hlavně tence krájené, ty ani do trouby nedávám a nechá se dojít na té pánvi pod pokličkou stačí 4 minutky
Jinak jako na všechno video recepty na YouTube jsou, každej to dělá jinak, olej neolej, sůl koření hned nebo na konec, ale základ je vyzrálé měkčí maso standart je 3 týdny až 3 měsíce, z čerstvého to jde blbě, to je tvrdý
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19044
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od hamoun »

DIKY !!! musim si pamatovat, ze je to na strane 330 :)
urcite to zkusim :)
škoda superb
ex WRX 2008
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24300
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

hamoun píše:DIKY !!! musim si pamatovat, ze je to na strane 330
urcite to zkusim
:-DDD ale zas snad docela dobře zapamovatelné číslo :-) tu to teda jede, musím se podívat kolik stránek má sviží pivní vlákno :-)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“