Hezká práce, z jakého konkrétně masa jsi to dělal? Mám to na dlouhodobém listu "k vyzkoušení", tak každý info dobrý...Šaman píše:Pokus o sušené hovězí se víceméně zdařil. Příště určitě krájet na tenčí plátky a dát míň sojovky.
Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
- grftz
- Zkušený uživatel
- Příspěvky: 733
- Registrován: čtv říj 24, 2019 5:51 pm
- Jméno a příjmení: Karel
- Bydliště: na dohled Pálavy
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Koupil jsem z malochovu balík masa. Byly tam různé druhy, z kostí jsem udělal vývar, játra na knedlíčky a tak... Použil jsem hovězí zadní, bylo pěkné- já s hovězím teda moc nepracuju. Pár blan jsem odstranil. Ještě radili, že před krajením je dobre maso nechat ztuhnout.
Není špatné mít ostrý nůž.
A inspirací jsem ziskaval na masohere.cz
Není špatné mít ostrý nůž.
A inspirací jsem ziskaval na masohere.cz
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 24338
- Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
- Bydliště: Valašsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Nemáš to susede ty balíčky hovězího z Hovězího? lidi si je hodně chválí, malochov, domácí maso...
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Susede, z pohraničí. Francova Lhota.
Dnes jsem došel poznání, že existuje CEREÁLNÍ listové těsto...!
Chtěl jsem zákusek, no tak bude slaný....
Dnes jsem došel poznání, že existuje CEREÁLNÍ listové těsto...!
Chtěl jsem zákusek, no tak bude slaný....
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
-
- Vášnivý uživatel
- Příspěvky: 1202
- Registrován: čtv říj 01, 2009 9:40 pm
- Jméno a příjmení: Petr Vrtilka
- Bydliště: Kyšice okr.Kladno
- Kontaktovat uživatele:
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Taky jsem tvořil a maso to není:)
-
- Vášnivý uživatel
- Příspěvky: 1202
- Registrován: čtv říj 01, 2009 9:40 pm
- Jméno a příjmení: Petr Vrtilka
- Bydliště: Kyšice okr.Kladno
- Kontaktovat uživatele:
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Ani jsem je nepřipálil:)prej jsou dobré říkají děti.
-
- Vášnivý uživatel
- Příspěvky: 1416
- Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
- Jméno a příjmení: Petr Gobernac
- Bydliště: Pardubice
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Dříve....
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
X-Trail T31 2.0Dci 2010
-
- Vášnivý uživatel
- Příspěvky: 1416
- Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
- Jméno a příjmení: Petr Gobernac
- Bydliště: Pardubice
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Ještě k těm zebirkam z 12 kg pasoucího prasátka opeču dejni s česnekem
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
X-Trail T31 2.0Dci 2010
-
- Vášnivý uživatel
- Příspěvky: 1416
- Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
- Jméno a příjmení: Petr Gobernac
- Bydliště: Pardubice
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Dnes Lidl sleva 350 za kilo, tenhle mazlík má 0,746g a teď ho hlavně nezkurvit!
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
X-Trail T31 2.0Dci 2010
-
- Vášnivý uživatel
- Příspěvky: 1416
- Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
- Jméno a příjmení: Petr Gobernac
- Bydliště: Pardubice
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Jo dobrý to bylo i na tu dvouprstovou vejšku se mi povedl medium
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
X-Trail T31 2.0Dci 2010
-
- Vášnivý uživatel
- Příspěvky: 1416
- Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
- Jméno a příjmení: Petr Gobernac
- Bydliště: Pardubice
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Dnes už dám pokoj s tím proticovidovym otužováním, ještě jeden pro juniora, když jde zítra konecne zase do školy, praktická výuka v prvaku a šup rovnou do 16:30
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
X-Trail T31 2.0Dci 2010
- hamoun
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 19154
- Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
- Jméno a příjmení: Petr Hanek
- Bydliště: Kravaře
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
no dohaje .. to je krasa .. opravdu .. ukazkove ... !!!!
mas recept? postup?? zebych to dohaje zkusil .. lidl mam kousek
ja to nikdy nedelal .. mam z toho strach ...
prosim .. a dekuji
mas recept? postup?? zebych to dohaje zkusil .. lidl mam kousek
ja to nikdy nedelal .. mam z toho strach ...
prosim .. a dekuji
škoda superb
ex WRX 2008
ex WRX 2008
-
- Vášnivý uživatel
- Příspěvky: 1416
- Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
- Jméno a příjmení: Petr Gobernac
- Bydliště: Pardubice
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Maso otevřeš a nechá se vydejchnout a sklimatizovat na pokojovou teplotou 20-30 minut. Takovej standart je na sucho (když to má kousek svého loje) chce to těžší pánev 4 minuty z každé strany, pak dotáhnout v předehřáté troubě na 180 asi 8 minut , pak teprv solím a pepř a ještě nechat vydejchat a povolit dalších 5-6 minut. Da se na to nechat máslo rozpustit. Na pánvi by to mělo bejt tak akorát nemělo by to úplně kouřit a zase se to nesmí dusit, to je když se z pod masa dělaj bublinky z pouštěné šťávy, ta voda musí hned odpařit. S masem se nehejbe nejdřív se prychyti ale pak se samo pustí jak se povrch zpece.
Všechno se liší podle tloušťky masa, takže 3 minutky z každé strany, v troubě jen třeba 6 a pod se dá ubírat dle požadovaného výsledku a zdrojové flakoty.
Ještě info v Lidlu máj trvale ty Irské steaky, ty jsou dost vyzrálé, a hlavně tence krájené, ty ani do trouby nedávám a nechá se dojít na té pánvi pod pokličkou stačí 4 minutky
Jinak jako na všechno video recepty na YouTube jsou, každej to dělá jinak, olej neolej, sůl koření hned nebo na konec, ale základ je vyzrálé měkčí maso standart je 3 týdny až 3 měsíce, z čerstvého to jde blbě, to je tvrdý
Všechno se liší podle tloušťky masa, takže 3 minutky z každé strany, v troubě jen třeba 6 a pod se dá ubírat dle požadovaného výsledku a zdrojové flakoty.
Ještě info v Lidlu máj trvale ty Irské steaky, ty jsou dost vyzrálé, a hlavně tence krájené, ty ani do trouby nedávám a nechá se dojít na té pánvi pod pokličkou stačí 4 minutky
Jinak jako na všechno video recepty na YouTube jsou, každej to dělá jinak, olej neolej, sůl koření hned nebo na konec, ale základ je vyzrálé měkčí maso standart je 3 týdny až 3 měsíce, z čerstvého to jde blbě, to je tvrdý
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
X-Trail T31 2.0Dci 2010
- hamoun
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 19154
- Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
- Jméno a příjmení: Petr Hanek
- Bydliště: Kravaře
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
DIKY !!! musim si pamatovat, ze je to na strane 330
urcite to zkusim
urcite to zkusim
škoda superb
ex WRX 2008
ex WRX 2008
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 24338
- Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
- Bydliště: Valašsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
ale zas snad docela dobře zapamovatelné číslo tu to teda jede, musím se podívat kolik stránek má sviží pivní vláknohamoun píše:DIKY !!! musim si pamatovat, ze je to na strane 330
urcite to zkusim
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98