Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Odpovědět
Uživatelský avatar
cleo
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 6320
Registrován: čtv lis 20, 2014 11:38 am
Jméno a příjmení: Pavel Klofáč
Bydliště: Poddžbánsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od cleo »

Dnes lehka studena vecere, zena delala gazpacho, vyborne Obrázek
Obrázek


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
MY2020 Subaru Outback 2.5i Active - otouš Obrázek
ex 2016 Subaru Forester 2.0i-L Comfort CVT - modrásek
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24183
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

Pěknééé na večeři super, my jedem tak nějak furt v tom bulguru, tak dnes večer taky a v práci jsem ho měl na oběd taky, jde dělat na sto způsobů, tak to nevadí, naopak se nemůž dožrat.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
TheRock
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Příspěvky: 435
Registrován: pon kvě 13, 2019 10:00 pm
Jméno a příjmení: Martin Lang
Bydliště: Praha - Žižkoff
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od TheRock »

A jak to máte vy? Raději buřta nebo špíz? ;)
Přílohy
34555C59-FEB8-4510-9C86-D16BA60E52C9.jpeg
Subaru Forester SG MY 2007 2.0 116kW
Škoda Octavia combi L&K MY 2018 2.0 TDI 110 kW
KTM 500 EXC-F 2018
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 18903
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od hamoun »

nadherny spiz ... :)

Odesláno pomocí Tapatalk
škoda superb
ex WRX 2008
SWRT
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Příspěvky: 594
Registrován: sob črc 10, 2010 7:09 pm
Jméno a příjmení: Daniel Docekal

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od SWRT »

Špiz je super!!!
vrtasp
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1192
Registrován: čtv říj 01, 2009 9:40 pm
Jméno a příjmení: Petr Vrtilka
Bydliště: Kyšice okr.Kladno
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od vrtasp »

To mám nápady teda v tom vedru:)
Přílohy
IMG_20200731_175505.jpg
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 18903
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od hamoun »

ty nejlepsi :)

Odesláno pomocí Tapatalk
škoda superb
ex WRX 2008
vrtasp
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1192
Registrován: čtv říj 01, 2009 9:40 pm
Jméno a příjmení: Petr Vrtilka
Bydliště: Kyšice okr.Kladno
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od vrtasp »

J.j a ještě řízky z Krkovice a bram. salát a knedličkova polévka. Nefotil jsem:(
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24183
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

Špíz teda parádní! Ten já tuze rád a vrťas jede pěkně, všechna čest :-)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24183
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

My zase klasiku, včil v létě nám ty stejky nějak hodně jedou =) Jen dnes jsem použil jiné koření- western, malovýroba, domácí, neměl jsem z něj moc dobrý pocit, ale chutnaly teda báječně! Škoda, že jsem je nevyfotil jak se zlatavě leskly na grilu na slunci...to byl přímo božský pohled.
K tomu tentokrát vylepšený, kombinační :-) bulguroquinoa salát, vařený v zeleninovém vývaru, přidána zelenina. Má žena má trochu vlastoručně upravený recept-přidává tam zkaramelizovanou červenou cibuli. Nemůžu se dožrati a samozřejmě po takovém jídle se dá normálně fungovat, nemusí člověk hned jen ležet :-) Fotka se moc nezdařila, tentokrát nebyla milostivá, naopak...a na fotce je tmavější kousek, já to takhle rááád.
Výhoda el. grilu jak jistě víte- hodím tam maso, nastavím minuty, zaklapnu a jdu klidně po svém, třeba pro pívo :-) dnes jsem u toho třeba opravil zahradní lávky, pár minut se hodilo na dokončení, opravu závitů.
Sladká tečka- jemňoučký, nadýchaný borůvkový mufin (*_^) |,,,,
Přílohy
IMG_20200801_192550.jpg
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
vrtasp
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1192
Registrován: čtv říj 01, 2009 9:40 pm
Jméno a příjmení: Petr Vrtilka
Bydliště: Kyšice okr.Kladno
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od vrtasp »

Tak to bych si dal teda s chutí:)
Uživatelský avatar
Mira
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 10622
Registrován: úte srp 18, 2009 12:00 am
Jméno a příjmení: Miroslav
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Mira »

Quinoa je bez chuti a bez zápachu, pokud ji nespaříte, může být hořká. Jako bezlepková dieta dobrý, jinak to žádnej zázrak gatronomie není. Ale mluvím za sebe, ostatní jedou na tom, že to nazývají superpotravina. Ale to třeba meloun taky. :-D Jako přídavek do něčeho s chutí ano, ale fakt uvařit ve vývaru (nejlépe hovězím), jen jako samotnou přílohu nebrat. Je to nijaký, to už cuketa je míń sterilní. =)
Forester SG XT
ex Impreza 97 s baťohem
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24183
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

Je to v zásadě jak říkáš...
Jenomže to se takhle dá říct Míro o všem, třeba obyčejnou rýži když povaříš ve vodě a nic jiného s ní neuděláš, minimálně neosolíš a nepřidáš ji k něčemu, nesmícháš tak to vyjde na stejno. Teda vlastně ne, to už ta quinoa má dle mě lepší poživatelnost. Přeci u většiny, či spíš u každé suroviny, jídla je to o přípravě a dochucení.
Superpotravina nesuper, tj mě osobě víš kde ;) ale zajímavé, že ty dnes pojmenované rádoby super potraviny mě strašně chutnají- brokolice, paprika, myslím že správně je červená, i ten burgur a quinoa, negooglím jestli to tak je, jen jsem něco taky náhodně už kdysi četl.
Burgur je pro mě číslo jedna, pak až Quinoa...a nej je právě ten mix obojího naráz. Dělá to Díťa už nějakou dobu, aby si někdo nemyslel, že to sem dávám, že jsme objevili svět, ale tj vlastně taky jedno, hlavně, že nám chutná ;)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Goba
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1401
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Goba »

Doma to umí kazdej, ale na dovolené už to chce trochu víc plánovat, no když jsem potkal kejtu v akci za polovinu, tedy cca 80 korun našich, nebylo cesty zpět, pro tyhle případy si vždy beru svoji pánev nůž velké plast prkénko
Přílohy
DSC_1273.JPG
DSC_1272.JPG
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24183
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

Máš stejné vybavení jako my na chalupě :-) no to je vlastně taky na dovolené.
Teda nepočítaje kachláče, které včil v létě moc nepoužíváme.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“