Zbraně, zbraně, zbraně

Odpovědět
Luci
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Příspěvky: 551
Registrován: čtv úno 28, 2013 8:46 pm
Bydliště: Pardubice

Re: Zbraně, zbraně, zbraně

Příspěvek od Luci »

Přeposílám dál......

14.3.2020 ve 14:30 hod se bude v Praze na Václavském náměstí konat pro nás všechny velmi důležitá demonstrace proti omezování držení zbraní a proti zákazu olova. Prosazení zákazu používat olovo ve střelách, závažích se naprosto jasně dotkne všech střelců, rybářů a já nevím koho ještě. Je to sobota. Pokud je vám váš koníček milý, vyražte v co největším počtu do Prahy a podpořte tuto akci. Samozřejmě tuto důležitou zprávu sdílejte, kde se dá (zkopírováno - neupravováno). Objektivně - můžete si přečíst i zdrženlivé stanovisko na LigaLibe. Tuto demonstraci pořádá Národní asociace obrany osobních svobod a práv (NAOOSP).
Subaru Outback 5MT MY2005 - prodanej
Ssangyong Korando MY2022
Uživatelský avatar
zed
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1058
Registrován: pát črc 27, 2018 7:37 am
Jméno a příjmení: Tomáš K.
Bydliště: Ostrava

Re: Zbraně, zbraně, zbraně

Příspěvek od zed »

Tak tedy, pro úplnost, přidávám stanovisko Ligy LIBE:

Vážení,
velmi se množí dotazy, zda ona některými lidmi avizovaná, jakási "střelecká demonstrace" na Václavském náměstí dne 14. března je naší akcí, tedy LIGY LIBE - anebo zda se na ní podílíme... Není...
A to nejen proto, že vzhledem k našemu několikahodinovému úsilí denně, co věnujeme boji za naši věc, by byla dostatečně efektivní příprava takové opravdu dost náročné akce nyní vysoce nad rámec našich kapacitních možností. Neb pokud bychom chtěli coby LIGA LIBE organizovat podobnou akci, jako jsme již učinili před lety, kdy jsme tenkrát ve všední den, kdy se tehdy v Europarlamentu právě hlasovalo o oné nesmyslné zákazové směrnici Evropské komise, dostali na "Václavák" téměř 3 000 lidí (viz: https://www.facebook.com/LIGA.LIBE/vide ... 176133339/), museli bychom tomu zas věnovat pro někoho sotva jen uvěřitelnou dotaci času i energie. Tedy pokud bychom coby střelecká komunita zas potřebně chtěli ukázat svou sílu - a ne případně slabost (míníme že se "pod koněm" bude pak trapně potloukat třeba na pár desítek lidí...). A média a politici si pak snad budou myslet, že o téma není zájem a české střelce a myslivce toto snad vůbec nezajímá, prostě, že si jaksi dáme tzv. vlastní gól a naši protivníci si na nás jen smlsnou.
Ale to rozhodně NENÍ HLAVNÍM DŮVODEM. Jak jsme již řekli i organizátorovi té "střelecké demonstrace", co nás žádal o jakousi podporu: protože my hlavně nyní nevíme PROTI KOMU MÁME DEMONSTROVAT v současnosti na Václavském náměstí. 3 roky zpět jsme to věděli my a asi i vy všichni, co tam přišli - tedy šlo o to upozornit politiky i média na ono právě probíhající hlasování o něčem, co v přímém přenosu poškozuje sta- a statisíce našich občanů a právě nám bere naši svobodu a práva. A následné předávání nót na Evropskou komisi, co jsme též realizovali, viditelnost a smysl našeho občanského odporu zviditelnily tak, že jsme pak nejen strhli na svou stranu domácí politickou scénu, ale také z tohoto všeho potřebně udělali společenské doslova megatéma. A tím se pak rozjela spousta věcí, o kterých hovoříme dále.
A z hlediska našich činností vše vlastně dosud běží dle záměrů našeho konání, jak si představujeme. Věci se zatím kromobyčejně daří - a to dokonce někdy i tak, jak jsme před léty ani nečekali. Prostě, na domácí scéně LIGA MÁ DŮVOD DĚKOVAT, NE STÁVKOVAT.
Snad máme demonstrovat třeba proti předsedovi sněmovny Radku Vondráčkovi, který nejen podepsal naši petici a ve spolupráci s naší Ligou Libe dva roky zpět "zaparkoval", čili dal k ledu, onu urychlenou implementační mininovelu bruselských zbraňových zákazů, takže se získal potřebný čas na dohotovení druhého "vyjímajícího zákona", se kterým je nyní systémově ve Sněmovně a spíše nám tak, střelecké komunitě, pomůže, než nějak výrazněji uškodí?
Případně máme jít demonstrovat proti MV a tamním velmi profesionálním a uznalým úředníkům, kteří nejen naslouchali při nucené implementaci co nejvíce právě našim hlasům v expertní komisi a odpovědně zapracovávali tak, aby čeští majitelé zbraní byli nuceným diktátem poškozeni opravdu co nejméně, pokud možno vůbec?
Máme dále třeba demonstrovat proti ministru živ. prostředí Richardu Brabcovi, co nyní u nás i v zahraničí po našich společných jednáních tvrdě hájí odmítavé stanovisko ohledně zákazů olova? Anebo proti premiérovi Babišovi, který dokonce podepsal naši Novou petici - a stanovisko odporu proti zmíněným zákazům olova stabilně podporuje?
Či máme v tomto ohledu snad demonstrovat proti naší Sněmovně - která rázně odmítla nejen předtím jak onu zákazovou "zbraňovou směrnici" - a nyní se snaží o co nejcitlivější implementaci ve spojení s druhým, vyjímajícím zákonem, ale taktéž nedávno na návrh poslankyně Jany Černochové, velké bojovnice za naše práva, dokonce vydala své naprosto odmítavé stanovisko ohledně chystaných unijních zákazů olova - asi jako jediný Parlament či obdobná politická instituce v EU?
Proti komu demonstrovat dále? Snad proti Senátu ČR? Tomu, který již několikráte se otevřeně a jasně vymezil proti bruselským zákazům a dokonce vyzval parlament a vládu k co nejšetrnějšímu zavádění těchto naprosto neopodstatněných omezení? Tomu, který schválil naše dvě více než statisícové petice a požadavky českých občanů v nich definoval jako oprávněné?
Popřípadě snad máme demonstrovat i proti těm 36 senátorům, tedy skoro polovině našeho senátu, co nyní nebojácně navrhuje pro naše občany tak něco úžasného, jako je ústavní právo možnosti obrany se zbraní? Tedy něco, co nemá obdoby a co by dozajista pomohlo do budoucna ochránit naše zájmy a zabránilo postupnému zatahování "odzbrojovacích trendů", které vidíme nejen v zemích na západ od nás? Naopak - zde se má o tomto pro nás významném hlasovat již pouhé čtyři dny po oné "střelecké demonstraci", což by bylo nejen od nás shledáváno nevhodným třeba tlakem, ale v této záležitosti doslova zbytečným vyrážení otevřených dveří...
Shrnuto: co se stane po té akci? Budou nás naši politici snad bránit (a to dělají a nám se je povedlo, věřte, k tomu nebývale dobře nasměrovat) nějak více? Anebo si někdo naivně myslí, že se pár lidí "pod koněm" zalekne Brusel?
Pokud by se totiž nějaká manifestace měla konat, tak právě tam, v Bruselu - tedy kde se nyní naplno o našich věcech (například už nyní v úterý v Europarlamantu o olovu) jedná. A kde se na nás další zákazy ověřeně plánují a chystají. U nás toto politici už jen ze všech sil mírní a hasí. A v rámci naší dlouhé spolupráce s námi to dělají fakt dobře a státy kolem nám mohou v tomto jen závidět.
Takže, pokud bude někdo třeba chtít manifestovat v Bruselu, je to to pravé místo na takové protesty. A my se k tomu rádi připojíme, i když půjde o akci víceméně symbolickou, neb tamní úředníci zjevně jak je znát mají tzv. "na párku" stamiliony více a více naštvaných občanů i politiků napříč Evropou. Ale mělo by to alespoň nějaký smysl a symboliku ...
Zde a nyní zkrátka ne...
Subaru Levorg GT-S Comfort 2018, 1.6DIT, 125 kW, "7°"CVT, 9,003 l / 100 km
EX Škoda Octavia II HB 2006, 2.0 TDI, 103 kW, 6°DSG, 6,2 l / 100 km
EX Citroën Saxo 1.5D 3dv. 1997, 43 kW, 5°MT, spotřeba 0,0nic, 1000 km / nádrž
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24183
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Zbraně, zbraně, zbraně

Příspěvek od sima »

Tak tj hodně vypovídající a konkrétní-zdi. Já furt taky vnímám snahu to u nás odvrátit, zastavit, ale četl jsem to jen zběžně a hlavně z webů seznamu apod...a vždy si říkal, jestli to není jen takové to konání "aby se neřeklo", přišlo mě tedy že ne, jen čék už dnes nevěří pomalu ničemu, natož mediím a politikům.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Byv
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Příspěvky: 93
Registrován: pát led 04, 2013 5:51 pm
Bydliště: mezi Plzní a Žatcem
Kontaktovat uživatele:

Re: Zbraně, zbraně, zbraně

Příspěvek od Byv »

Už se může...
Přílohy
IMG_0500.jpg
outback 3,6 R 2011
forestr 2,0 X 2004 LPG
ex outback 2,0 D 2010
ex outback 3,6 R 2012
Uživatelský avatar
Jackylle
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 2070
Registrován: stř pro 11, 2013 10:52 pm
Jméno a příjmení: Lucka
Bydliště: Ostrava

Re: Zbraně, zbraně, zbraně

Příspěvek od Jackylle »

My můžeme furt, ale bez foto 8-?
Lucka

"Postarej se o svého koně a tvůj kůň se postará o tebe."

Subaru Forester "Sněžný Lišák" SG BiFuel
Ex Subaru Legacy GX 2.5 4AT zůstává na dohled
American Quarter Horse, all hoof ride off road
Uživatelský avatar
zed
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1058
Registrován: pát črc 27, 2018 7:37 am
Jméno a příjmení: Tomáš K.
Bydliště: Ostrava

Re: Zbraně, zbraně, zbraně

Příspěvek od zed »

- Máme radost? Vincente! Máme?
- Máme radost.Obrázek
Subaru Levorg GT-S Comfort 2018, 1.6DIT, 125 kW, "7°"CVT, 9,003 l / 100 km
EX Škoda Octavia II HB 2006, 2.0 TDI, 103 kW, 6°DSG, 6,2 l / 100 km
EX Citroën Saxo 1.5D 3dv. 1997, 43 kW, 5°MT, spotřeba 0,0nic, 1000 km / nádrž
Uživatelský avatar
podvlada
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 10608
Registrován: úte led 01, 2019 5:43 pm
Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák
Bydliště: Plzeň

Re: Zbraně, zbraně, zbraně

Příspěvek od podvlada »

Dobrá volba :-)
Pokud člověk nepřebíjí sám, tak nejlepší poměr cena/výkon. Protlačil jsem jich hlavní několik tisíc a žádnej problém...
Subaru Outback '04 BP 3.0 H6 180 kW <vlákno zde> Obrázek
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde> Obrázek
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
Uživatelský avatar
HonzaCZ
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 21883
Registrován: pát črc 31, 2009 12:00 am
Bydliště: Praha

Re: Zbraně, zbraně, zbraně

Příspěvek od HonzaCZ »

Já měl jednou asi 30 na zkoušku a v průběhu jejich střílení to udělalo jedinou závadu, co mám Glocka. V tý době z nějakých cca 3500 výstřelů. Tak jsem se zařekl, že budu dávat jedině tovární. V podstatě posledních pár tisíc jedu jenom Magtech 115124 gr.

EDIT: Opravena hmotnost střely.
SOLCtech
V mládí jsem býval namyšlený, nicméně dnes už jsem bez chyby!
Legacy 3.0R sedan 5AT MY2007 (BLE) Obrázek [vlákno o autě]
Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno
Uživatelský avatar
zed
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1058
Registrován: pát črc 27, 2018 7:37 am
Jméno a příjmení: Tomáš K.
Bydliště: Ostrava

Re: Zbraně, zbraně, zbraně

Příspěvek od zed »

Na trénink jsou fajn, na nošení mám ověřené S&B, že s nima není problém...
Subaru Levorg GT-S Comfort 2018, 1.6DIT, 125 kW, "7°"CVT, 9,003 l / 100 km
EX Škoda Octavia II HB 2006, 2.0 TDI, 103 kW, 6°DSG, 6,2 l / 100 km
EX Citroën Saxo 1.5D 3dv. 1997, 43 kW, 5°MT, spotřeba 0,0nic, 1000 km / nádrž
Uživatelský avatar
podvlada
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 10608
Registrován: úte led 01, 2019 5:43 pm
Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák
Bydliště: Plzeň

Re: Zbraně, zbraně, zbraně

Příspěvek od podvlada »

Jo, abych to doplnil, tak měl jsem je taky jen na tréning a amatérský závody IPSC. Závady jsem měl, ale to bylo mnou, resp. zbraní - měl jsem špatně vyčištěno a nedovíral se mi závěr, a taky mi to špatně odpalovalo protože jsem úderník nevyčistil do sucha, nabalil se mi na něj bordel a měl slabej úder. Shadow 1.
A těch pár tisíc bylo asi 7 - 8, z toho všeho jsem opticky vyřadil asi 5 kusů, který měly nějak na první pohled viditelně zdeformovanou nábojnici - pro jistotu. Dost pravděpodobně by se prd stalo, ale nechtěl jsem to riskovat.
Důležitý bylo, že náboje byly konzistentní, střílely prostě pořád stejně a to samý říkali i ostatní v okolí, kteří Alsa nábojů tisíce už odstříleli a stále na nich jedou. O Limitech se to moc říct nedá.
Prostě z těch továrních přebíjenek nejlepší volba. Ale nosím taky S&B, pro klid duše :-)
Subaru Outback '04 BP 3.0 H6 180 kW <vlákno zde> Obrázek
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde> Obrázek
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
Uživatelský avatar
Jackylle
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 2070
Registrován: stř pro 11, 2013 10:52 pm
Jméno a příjmení: Lucka
Bydliště: Ostrava

Re: Zbraně, zbraně, zbraně

Příspěvek od Jackylle »

Já se přebíjenek taky nebojím... máme na střelnici za rozumnou cenu s poplastovanou střelou a, po domluvě, nižší navážkou a v pohodě. Vystřílela jsem toho tisíce... občas nějaká závada je, ale ty beztak cvičíme i schválně, tak je to jedno. Tedy závady mám já s GP (asi se tomu občas nelíbí komolý kužel). Shadow (nejen můj) s tím problém nikdy neměl. A to jako vůbec nikdy =)
Lucka

"Postarej se o svého koně a tvůj kůň se postará o tebe."

Subaru Forester "Sněžný Lišák" SG BiFuel
Ex Subaru Legacy GX 2.5 4AT zůstává na dohled
American Quarter Horse, all hoof ride off road
Uživatelský avatar
zed
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1058
Registrován: pát črc 27, 2018 7:37 am
Jméno a příjmení: Tomáš K.
Bydliště: Ostrava

Re: Zbraně, zbraně, zbraně

Příspěvek od zed »

Já jsem posledně těch od Jackylle prohnal 150 laufem P-10 C bez jediného problému. Vzorek to není nijak velký, ale už docela vypovídající.
Subaru Levorg GT-S Comfort 2018, 1.6DIT, 125 kW, "7°"CVT, 9,003 l / 100 km
EX Škoda Octavia II HB 2006, 2.0 TDI, 103 kW, 6°DSG, 6,2 l / 100 km
EX Citroën Saxo 1.5D 3dv. 1997, 43 kW, 5°MT, spotřeba 0,0nic, 1000 km / nádrž
Uživatelský avatar
HonzaCZ
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 21883
Registrován: pát črc 31, 2009 12:00 am
Bydliště: Praha

Re: Zbraně, zbraně, zbraně

Příspěvek od HonzaCZ »

Tak jste mě trochu nalomili, že je čas možná zase dát něčemu šanci. :-)
SOLCtech
V mládí jsem býval namyšlený, nicméně dnes už jsem bez chyby!
Legacy 3.0R sedan 5AT MY2007 (BLE) Obrázek [vlákno o autě]
Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno
Uživatelský avatar
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 22542
Registrován: úte kvě 03, 2016 3:19 pm
Jméno a příjmení: Jan Krajdl

Re: Zbraně, zbraně, zbraně

Příspěvek od spm »

Ja mel par zavad i na tovarnich... myslim ze i vic nez na alsach :-DDD

Odesláno z mého SM-N950F pomocí Tapatalk
Subaru Outback BH 3.0 H6 Obrázek
Subaru Libero SDX Obrázek
Hyundai i20 1.2 2012 Obrázek
Volkswagen Transporter T4 Syncro 2.5TDI R5 Obrázek
Byv
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Příspěvky: 93
Registrován: pát led 04, 2013 5:51 pm
Bydliště: mezi Plzní a Žatcem
Kontaktovat uživatele:

Re: Zbraně, zbraně, zbraně

Příspěvek od Byv »

Honzo a proč 115 grs střela?
outback 3,6 R 2011
forestr 2,0 X 2004 LPG
ex outback 2,0 D 2010
ex outback 3,6 R 2012
Odpovědět

Zpět na „Hobby, sport“