Naše dílenská technika a nářadí..

Odpovědět
Uživatelský avatar
bonboniera
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 797
Registrován: sob srp 15, 2009 12:00 am
Jméno a příjmení: Vit Pochman

Re: Naše dílenská technika a nářadí..

Příspěvek od bonboniera »

Nechci svinit vlakno prispevkem mimo naradi, ale dovolim si jeden napsat, predem se omlouvam. Jen jeden...
Zminil se tu Harry. Grafoman, tribotechnik ukrutnej. Jednou si dovolil hnusnej osobni vypad, prehnal to. Bez diskuzi. Do te doby uzivatel, co vsechno rad a dlouze komentoval. Hlavne motorovy olej. Nemel to tady jednoduchy. Ja ho mel v podstate rad. Starsi clovek, hodne prozil. Zadnej komous s odpornyma nazorama. To bych ho rad nemel, na tohle jsem haklivej.
Na srazu v Treboni 2007 jsme se potkali. Nikdo s nim nemluvil, nikdo s nim nesedel. Jako Forrest Gump, kdyz jel poprvy do skoly. Ja si k nemu sednul a kecali jsme. O vsem. Tedy skoro. O olejich ani slovo. O jeho zivote, o Norsku, kde jsem ten rok zacinal. O politice. O autech. O svx, kterym jsem tenkrat prijel. Prolezl si ho, ale neprojeli jsme ho. Byl spatnej. Na nohy, na zada... uz si nepamatuju. Proste nemocnej. Obcas si na to vzpomenu a mrzi me to. V podstate to bylo neco jako posledni prani. Neberte to doslova, ale v principu ano.
K tem olejum... psal elaboraty. Hlavne pozde vecer, casto v noci. Pamatuju, jak v jednom mega prispevku s milionem smajliku vitezoslavne prohlasil, ze po dlouhem dumani, s prihlednutim k strihove charakteristice, pochopitelne :-) oleje, mu jako jasne nejlepsi vychazi 10w-50 (mozna 10-60, uplne jisty si nejsem).
A vite, proc o tech olejich psal? Protoze byla na foru poptavka. Protoze se porad, a to plati dodnes, lidi ptali, ktery olej je pro jejich auto nejlepsi. Misto toho, aby se podivali do uzivatelskyho manualu. Tam to totiz urcite je. To ocekavani, ze snad pouzitim jineho oleje auto lip pojede, bude min zrat, pujde lip za plynem nebo se olejovy film nebude trhat (strihova charakteristika :-) ), to tady vzdy bylo a asi bude :-)
Subaru Outback 3.0R, 5AT, 2009
Uživatelský avatar
quickly
Místopředseda klubu
Místopředseda klubu
Příspěvky: 16117
Registrován: pát srp 14, 2009 12:00 am
Jméno a příjmení: Daniel Rychlý
Bydliště: Hradubice
Kontaktovat uživatele:

Re: Naše dílenská technika a nářadí..

Příspěvek od quickly »

bonboniera: no, já si pamatuji, jak Harry po osobních dost nechutných výpadech dostal osobní BAN . Chvilku byl klid, potom se na fóru objevil "nový" uživatel, který začal mít podobné rady jako Harry včetně ksichtíků. Dal jsem si práci a hledal v admin údajích a zjistil jsem, že nový uživatel píše ze stejné IP jako Harry. Následně začal tvrdit, že je bratranec Harryho a nakonec se přiznal, že to je Harry, ale to už opět osobně urážel . Já jsem se s ním osobně na srazu nepotkal (jezdím od 2009), ale od té doby, co tady není, tak je klid od osobního urážení.

EDIT 0:07 : tady je trocha historie viewtopic.php?f=54&t=1517&p=51379
quickly

Outback BS 2.5 MY19 Obrázek Outback BR 3.6R MY10 Obrázek

Legacy BR 2.0 MY15
ex Legacy BL SpecB AT 9.8 l/100 124 tkm
ex Forester SJ CVT 7.3 l/100 km 267 tkm
ex Forester SH 2.0D 6.7 l/100km 218 tkm
Uživatelský avatar
bonboniera
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 797
Registrován: sob srp 15, 2009 12:00 am
Jméno a příjmení: Vit Pochman

Re: Naše dílenská technika a nářadí..

Příspěvek od bonboniera »

O BANu vim. Vim, za co ho mel. Naprosto spravny.
Ja tak celkove zavzpominal o obdobi predBANovem, napsal jsem tu teorii, proc psal o olejich.
Obdobi poBANovem uz me trochu mijelo, moc jsem tady na zacatku moji norske mise nebyl.
Subaru Outback 3.0R, 5AT, 2009
Uživatelský avatar
podvlada
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 10609
Registrován: úte led 01, 2019 5:43 pm
Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák
Bydliště: Plzeň

Re: Naše dílenská technika a nářadí..

Příspěvek od podvlada »

Víte, zajímavej náhled. Určitě není na škodu vidět i druhou stranu mince.

Marceli, to je jedno, že je malá. V tý velký budou na 99.587 % stejný články, jen v malým jich je 5 sériově, a ve velkým 10 - 5S2P.
Jinak, dneska jsem zběžně koukal na případné ověřené náhradní 18650 z Číny s vyššími vybíjecími proudy (30A, 40A) a vychází na cca 100 - 150,- Kč / ks, záleží... Takže ty Parkside aku se moc nevyplatí repasovat, resp. možná, že by nářadí běhalo líp, protože tam jsou teď články, co tolik nedají. Jiné značky určitě repasovat smysl má.
Mít tak multimetr, co zvládne změřit víc jak ten můj (10A), tak bych si zjistil, kolik třeba žere rázový utahovák, pak by mělo smysl podle toho zvolit správný články.

Ale na ten tvůj aku se mrknu, Marceli, jsou tam i větší banality než mrtvý články. Můžou bejt jen dost vybitý, je tam plechová pojistka která se mohla přepálit, ... to už jsem říkal. :-)

Mimochodem, nemáte někdo mrtvou mikrovlnku? Chtěl bych si na tohle (a i jiný věci) udělat z jejího trafa bodovačku. Přeplést sekundár jedním závitem cca 50mm^2 kabelu... :-) Pájet to sice taky jde, ale není to úplně vhodný a bezpečný. Vlastně je bezpečnější se vrtat v tom trafu, než pájet 18650 :-D
Subaru Outback '04 BP 3.0 H6 180 kW <vlákno zde> Obrázek
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde> Obrázek
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24183
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Naše dílenská technika a nářadí..

Příspěvek od sima »

podvlada píše:Víte, zajímavej náhled. Určitě není na škodu vidět i druhou stranu mince.
Já tedy, promiňte snad bych měl říct, ale nevidím na tom furt nic zajímavého. Myslím si, že vím co tím chtěl Bonboniéra říct, ale druhou stranu mince nemíním vidět, nevidím, není proč, nemám co.
Ať ten člověk na tom byl tak jak byl...
Poptávka po tématu je vždy nějaká, velká či menší, ale hnát to až takhle daleko, urážet, zapírat se, přihlašovat se pod jiným nickem, to je vážně už špatně.
Ale nehrotím to, jen můj názor, jako každý jiný =)
Edit: je i možné, že bych si k Harrymu taky zkusil sednout, jsem v tomto divný, jiný, kor když bych ho viděl, že je tam opuštěný. Ale sám nevím, já tu dobu tady nezažil, možná by mě tolik sral a osobně by mě napadl tak, že bych ho jen max toleroval.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 14703
Registrován: úte kvě 16, 2017 8:13 am
Jméno a příjmení: Štěpán Z.
Bydliště: Zliv (České Budějovice)

Re: Naše dílenská technika a nářadí..

Příspěvek od Tapan »

Máco, díky za rozsáhlou odpověď plnou osobních zkušeností. No s DeWaltem jsi mi nasadil brouka do hlavy, v podstatě už jsem byl rozhodnutej pro nářadí na kabel :-) Já byl vždycky spíš nepřítel Aku nářadí, protože ho prostě nebudu používat denně a ty baterky zabíjí nejen používání, ale i nepoužívání. Jde o to, že budu muset pořídit nový kvalitní šroubovák a tam má jednoznačně Aku své místo. A jak píšeš, flexa je Aku / s kabelem skoro za stejný prachy. Když budu potřebovat řezat kolejnice, furt mám profi velkou flexu na kabel. Na drobnější / přesnější práce by mohla být ta Aku super. No budu ještě dumat, na rozhodnutí mám ještě tak 2 týdny :-)
Lvl. 1 Subaru Necromancer

Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
Uživatelský avatar
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Příspěvky: 48967
Registrován: ned črc 26, 2009 12:00 am
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Bydliště: Srázná 477/16a, Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Naše dílenská technika a nářadí..

Příspěvek od VDC »

bonboniera píše: K tem olejum... psal elaboraty. Hlavne pozde vecer, casto v noci. Pamatuju, jak v jednom mega prispevku s milionem smajliku vitezoslavne prohlasil, ze po dlouhem dumani, s prihlednutim k strihove charakteristice, pochopitelne oleje, mu jako jasne nejlepsi vychazi 10w-50 (mozna 10-60, uplne jisty si nejsem).
Psal elaboráty pozdě večer a obvykle u toho byl nacamranej. Takže psal kraviny. A byl to 10W-60 to byla jím opěvovaná specifikace a cpal to všem.
Taky jsem se s ním osobně sešel, opakovaně. A ano, tváří v tvář se jevil víc v pohodě. V psaném projevu v pohodě nebyl, hlavně pozdě večer, kdy byl pro změnu nacamranej...
http://monstersubaru.eu
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
plukovník

Re: Naše dílenská technika a nářadí..

Příspěvek od plukovník »

[quote="davidherda"]Blbej žvanil bohužel jsi.../quote]

...a ještě k tomu bordelář . :-DDD :-DDD :-DDD
Přílohy
veřtat.jpg
Uživatelský avatar
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3040
Registrován: úte zář 08, 2009 10:26 pm
Bydliště: Kateřinice

Re: Naše dílenská technika a nářadí..

Příspěvek od Šaman »

Přátelé, máte někdo plotostřih (moto) od Stigy? Včera jsem ze servisu vyzvedával ten svůj SHP 60. Praskl mi pružící drát aretace rukojeti. Rozebral jsem madlo, ale veškerá tahla a uchycení byla mimo odhalený prostor, tak jsem dál nerozebíral. Je to humus.
A když mi řekli cenu, tak mi silně poklesl tlak. Já už tu aretaci asi nebudu používat. Kurňa, už vím, proč byl "v akci". S opravou jsem zaplatil tu původní cenu. No nekupto, lekce školy života ta ticícovku... :-E. Buďte na tu páčku aretace hodní :)
Jinak je to pomocník, nůžkama jsem to stříhal v součtu hodiny a ruky pak byly mimo provoz, s mašinkou je živý plot omletý za hodinu.
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
Uživatelský avatar
HonzaCZ
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 21883
Registrován: pát črc 31, 2009 12:00 am
Bydliště: Praha

Re: Naše dílenská technika a nářadí..

Příspěvek od HonzaCZ »

podvlada píše:Jinak, dneska jsem zběžně koukal na případné ověřené náhradní 18650 z Číny s vyššími vybíjecími proudy (30A, 40A) a vychází na cca 100 - 150,- Kč / ks, záleží...
Tak radši než ověřený z Číny za 150, bych koupil značkový Samsung, LG apod. za 300 u nás. Neříkám, že se nedá koupit i slušnej článek z Číny, ale bude tam mnohem větší šance, že je to nějakej shit, bez kapacity a neschopnej dát proud. Už jsem jich pár rozebral. :-)
podvlada píše:Mít tak multimetr, co zvládne změřit víc jak ten můj (10A), tak bych si zjistil, kolik třeba žere rázový utahovák, pak by mělo smysl podle toho zvolit správný články.
No, tak to není zase takovej problém si pořídit bočník, ne? :-)
SOLCtech
V mládí jsem býval namyšlený, nicméně dnes už jsem bez chyby!
Legacy 3.0R sedan 5AT MY2007 (BLE) Obrázek [vlákno o autě]
Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno
Uživatelský avatar
HonzaCZ
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 21883
Registrován: pát črc 31, 2009 12:00 am
Bydliště: Praha

Re: Naše dílenská technika a nářadí..

Příspěvek od HonzaCZ »

Na Harryho mám vlastní, komplikovaný názor, příliš se neshodující s místním folklorem. Ale názory jsou fuk. Jde mi spíš o to, co vidím dnes a denně v komunitě. Lidi chtějí, aby jim někdo poradil a ideálně vyřešil jejich problémy s auty na dálku, přes internet. Často se ani neobtěžují napsat typ auta. Chtějí jednoduché odpovědi na jejich složité a komplikované problémy. A Harry se to snažil nějak zodpovědět, často u toho musel sklouznout k dlouhým příspěvkům, kde něco vysvětloval. A jiní se mu pak smáli, že opravuje auta na dálku, a jaká je to blbost. Neobhajuju ho v plné šíři, ale každý si najde, co chce najít. Aneb, jak se říká, kdo chce psa žrát, hůlky si najde. ;-)
SOLCtech
V mládí jsem býval namyšlený, nicméně dnes už jsem bez chyby!
Legacy 3.0R sedan 5AT MY2007 (BLE) Obrázek [vlákno o autě]
Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno
petr
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 5143
Registrován: stř zář 24, 2014 8:25 pm
Jméno a příjmení: Petr Němec
Bydliště: Beskydy

Re: Naše dílenská technika a nářadí..

Příspěvek od petr »

Tak jsem konečně dovezl domů opravený křoviňák z mountfieldu, samozřejmě záruku neuznali jak jinak, takže jsem zaplatil 2900 za opravu toho křápu, tím pádem mám na prodej ten hecht, který jsem si zakoupil abych měl čím kosit po dobu opravy, mám ho necelé 2 měsíce takže má skoro 2 roky ještě záruku , něco jsem s ním pokosil, ale žádná hrůza to nebyla cca 20litrů benzínu takže skoro jako nový , kolik to ještě vydrží to nevím, ale za ty prachy .... je to typ Hecht 152bts nebo tak nějak, cena 2000kč kupoval jsem ho za 3000kč, za míň ho nedám to si ho raději nechám v záloze až se zas posere ten z mountfieldu , jinak jede celkem dobře sílu to má , otáčky trochu menší a užasně vibruje takže pro holky uplně ideální :-D
Uživatelský avatar
podvlada
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 10609
Registrován: úte led 01, 2019 5:43 pm
Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák
Bydliště: Plzeň

Re: Naše dílenská technika a nářadí..

Příspěvek od podvlada »

HonzaCZ píše:Tak radši než ověřený z Číny za 150, bych koupil značkový Samsung, LG apod. za 300 u nás. Neříkám, že se nedá koupit i slušnej článek z Číny, ale bude tam mnohem větší šance, že je to nějakej shit, bez kapacity a neschopnej dát proud. Už jsem jich pár rozebral.
Už jsem pár "normálních" Panasoniců odtud vzal a vždycky dorazily ty. Tedy minimálně tu kapacitu měly a mají...
Takže s radostí zaplatím půlku toho co tady za ten samej článek ;-)

https://www.fasttech.com/

Edit: Až teď pořádně koukám, že ty klasické známé Panasonic NCR18650B už tam asi nemají. Těch jsem tam bral postupně asi 6 - 8 a vždycky byly v pohodě; a o komkoliv vím, že tam bral, to měl taky bez problémů. Mají tam články bez jakéhokoliv infa, samozřejmě, ale právě i nějaké, kde zkoumali kapacitu, mezi fotkami je někdy graf vybíjení s kapacitou, mají tam zavedené recenze od lidí... Takže tady bych tomu věřil, nikdy mě nezklamali. Na aliexpressu, banggoodu, ebayi a podobně bych tomu moc nevěřil ani po tom, co by tam lidi napsali dobrý recenze, protože mezitim změní dodavatele.
Subaru Outback '04 BP 3.0 H6 180 kW <vlákno zde> Obrázek
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde> Obrázek
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
Uživatelský avatar
catana
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3258
Registrován: ned kvě 08, 2011 1:39 pm
Jméno a příjmení: Petr
Bydliště: Jizni Australie

Re: Naše dílenská technika a nářadí..

Příspěvek od catana »

Mate nekdo zkusenost s predelavanim akumulatoroveho naradi z NiCd na Li-Ion? Ac to muze vypadat jako ekonomicky nesmysl, nechce se mi nahrazovat letitou dobre postavenou aku vrtacku Black & Decker necim "plastovym" co bude stat zrejme min nez tato operace. Baterky uz jsou v haji, ted jsem koupil jednu z mala nahradnich NiCd co se dala sehnat. Pohani to A1714 - 14.4V, 1.7 Ah.

Na netu jsem koukal, ze se na tyto aplikace doporucuje clanek Samsung INR18650-25R a z neho si ten akumulator postavit. Pak dalsi problem je samozrejme nabijecka, kdy idealne bych rad do sasi puvodni dal elektroniku pro nabijeni Li-Ion.
ex. Subaru Outback 3.6R Premium, MY2011
ex. Toyota GTS 86, 6MT, MY2014
ex. Subaru Impreza 2.0D XV, 6MT, MY2011
yeti
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 2972
Registrován: úte říj 26, 2010 3:20 pm

Re: Naše dílenská technika a nářadí..

Příspěvek od yeti »

Petr: já taky nejsem kdovíjakej příznivce Mountfieldu.
Ale mám od nic pár věcí a celkem si nestěžuju:
- mám strašně dlouho kultivátor MS16 či jak se to jmenuje. Dřív jsem používal i tu dvoububnovou sekačku, dneska používám kultivátor jako malej traktůrek na tahání vozíku po zahradě. Nikdy neservisováno (asi 3x vyměněnej olej, filtr a svíčka) a nereklamováno. Asi před 14 dny jsem urval startovačku, budu ji muset buď vyměnit za originál, nebo nějak navázat špagát. Jo, 1x se mi zlomila plastová páčka, kterou se přidává plyn. Koupil jsem novou za 65Kč.
- měl jsem křoviňák Sparta622, či jak se to jmenovalo. Špatně zvolenej výkon, byl slabej. Prodal jsem ho.
- mám už hromadu let (nejmíň 20) křoviňák z té silnější řady, snad 745? Teď nevím. Pravda, už ho používám jen sporadicky, ale byly doby, kdy jsem mu dával docela záhul a jede. Servis žádnej, jen občas vyměněná svíčka a filtr. S benzínem a olejem se neseru, dávám M2T od oka.
- mám 1/2" hadici. Za dobrou cenu. Funguje, nevím co k ní jinýho napsat. Prostě hadice.
- mám nafukovací vířivku. Byla tehdy za slušnou cenu. Po první sezóně vířivka ucházela. Reklamováno. Reklamace bez řečí uznána, dostal jsem novou. Už ji mám druhou sezónu a drží.
- mám kachlový kamna (popisováno někde tady), podle mě za super cenu i s dovozem.

Takže ačkoli je taky nemám rád, tak jsem s věcma, co od nich mám, zatím spokojen. (snad se teď nezačne všechno srát :-D :-D )
Subaru Legacy wagon 2.0 R 121kW "sociál" MY06
Subaru Forester SF 90kW MY98
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“