Vyhledat témata bez odpovědí | Zobrazit aktivní témata
Právě je pát úno 15, 2019 11:17 pm
Autor |
Zpráva |
Uživatel fóra
|
Je to poměrně těžké rozhodování, které budu činit na jaře. U Forestra mám 225x60- R17, preferuji pneumatiku s velkým nájezdem km , s malým valivým odporem, nízkou hlučností a možností jet i po mokré trávě a v lehčím terénu, tak asi jako všichni ostatní. Takové vlastnosti některé pneumatiky mají, ale je zajímavé , že ne všechny současně. Každý výrobce z těch kritérií splňuje jen některé dílčí, bude to zase kompromis a ujasnění preferencí. Asi bych se měl pro inspiraci podívat co dávají výrobci jiných značek za pneumatiky na svoje nová SUV.
|
stř úno 06, 2019 1:45 pm |
|
 |
Člen_SubaruFanClubu
|
Tak se pomalu blíží čas na nákup letních gum na ledoborce. Bylo by fajn, kdyby to nezapadlo na zabahněný polňačce, ale 99% bude silnice, takže smysl stejně dává spíš čistě silniční guma (a až tam jednoho dne zapadnu, tak si koupím třetí sadu na dělání krávovin). Takže 215/60R16 95V. Nějaký dobrý zkušenosti s něčím, co jde v tomhle rozměru sehnat? Když si vylistuju dostupný gumy, tak z gum co mě neuráží jsou třeba: Goodyear EfficientGrip Performance XL, Dunlop SP BlueResponse, Michelin Primacy 4, Continental ContiPremiumContact 5.
_________________Subaru Outback BH 3.0 H6  Suzuki Swift MA 1.0 
|
sob úno 09, 2019 10:53 am |
|
 |
Závislý uživatel
Registrován: pát zář 09, 2011 7:39 am Příspěvky: 2992 Bydliště: Jemnice, Vysočina
|
Tak ani s jedněmi co jsi vybral nic nezkazíš, Contíky jsem jezdil a jsou super na vodě i suchu, brácha zase jezdí Dunlop SP BlueResponse a taky si je chválí, takže je to asi jen na sympatiích k té či oné značce. Doporučuji ale do výběru zařadit i Hankook K125 Ventus Prime 3 215/60 R 16 95 V, https://velko-pneu.cz/pneu/187996-hanko ... 5-v-letni/, sympatické ceny a ta značka mě mile překvapila 
_________________ Ex:Subaru Outback 3,0R AT Comfort Navi MY 2007.... srdcovka a moc mě bavíl, budu vzpomínat Nyní: BMW 330xd AT
|
sob úno 09, 2019 11:30 am |
|
 |
Člen_SubaruFanClubu
|
Díky  Zatím mě to asi nejvíc táhne ke goodyearu, který i v tý XL verzi se zesílenýma bočnicema (ikdyž nevim, jestli mi to vlastně k něčemu bude  ) stojí skoro stejně. Jenom teda co jsem o nich četl, tak asi zrovna nebudou z nejtišších. Ještě asi budu muset koupit něco na slepici, tak můžu pro porovnání vzít něco jinýho a zkusit třeba ty hankooky... ikdyž u toho octavia rozměru ty ceny jsou u všeho prakticky totožný (195/65R15, všechny zmíněný gumy stojej okolo litru +- kilo).
_________________Subaru Outback BH 3.0 H6  Suzuki Swift MA 1.0 
|
ned úno 10, 2019 10:56 am |
|
|