Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
- ybrcek
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 5315
- Registrován: sob lis 12, 2016 8:54 pm
- Jméno a příjmení: Martin Vetyška
- Bydliště: Půlpánov u Štatlu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
tywle znalec určo nejsu
moselsky vína moc neznam, trochu jen vine d´Alsace a spíš Francie a to hranice Fr / De
Gewurtztraminer d´Alsace Grand Crü to by chutnalo Marcelovi to je sladké jak pro děcka, koupitelné v Lidlu za asi 250 - 300 kč podle akce
já mám rád ty rakušáky a toho sa držím
moselsky vína moc neznam, trochu jen vine d´Alsace a spíš Francie a to hranice Fr / De
Gewurtztraminer d´Alsace Grand Crü to by chutnalo Marcelovi to je sladké jak pro děcka, koupitelné v Lidlu za asi 250 - 300 kč podle akce
já mám rád ty rakušáky a toho sa držím
AUDI quattro A6 Avant 2,7V6 TDI
ex Tribeca 3,6 H6
ex Forester 2,5 XT SG9
ex VeCe GTS 1,9CDTI
ex VeBe CC 2,5V6
ex Kadett GSi 2,0i
ex Škoda 100
ex Škoda 110R
http://www.drkteam.cz/team_member/martin-vetyska/
KTM 950 SuperEnduroR
ex Tribeca 3,6 H6
ex Forester 2,5 XT SG9
ex VeCe GTS 1,9CDTI
ex VeBe CC 2,5V6
ex Kadett GSi 2,0i
ex Škoda 100
ex Škoda 110R
http://www.drkteam.cz/team_member/martin-vetyska/
KTM 950 SuperEnduroR
- M a r c e l
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 15410
- Registrován: pát úno 05, 2010 2:58 pm
- Jméno a příjmení: Martin Fabian
- Bydliště: Středozem B-)
- Kontaktovat uživatele:
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
to si musim pamatovat a vyzkoušet...
- ybrcek
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 5315
- Registrován: sob lis 12, 2016 8:54 pm
- Jméno a příjmení: Martin Vetyška
- Bydliště: Půlpánov u Štatlu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
To se ti bude líbitM a r c e l píše:to si musim pamatovat a vyzkoušet...
posláno z sgs6
AUDI quattro A6 Avant 2,7V6 TDI
ex Tribeca 3,6 H6
ex Forester 2,5 XT SG9
ex VeCe GTS 1,9CDTI
ex VeBe CC 2,5V6
ex Kadett GSi 2,0i
ex Škoda 100
ex Škoda 110R
http://www.drkteam.cz/team_member/martin-vetyska/
KTM 950 SuperEnduroR
ex Tribeca 3,6 H6
ex Forester 2,5 XT SG9
ex VeCe GTS 1,9CDTI
ex VeBe CC 2,5V6
ex Kadett GSi 2,0i
ex Škoda 100
ex Škoda 110R
http://www.drkteam.cz/team_member/martin-vetyska/
KTM 950 SuperEnduroR
-
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 1862
- Registrován: pon srp 10, 2015 3:37 pm
- Bydliště: Hradec Králové
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Tome to jsem nemyslel nijak zle , jen prostě pořád v mém okolí slyším "suché ... suché..."VDC píše:Myslíš Miloši, že suché víno je teď v módě ? Já bych spíš řekl, že se jen víc mluví o tom, že kvalitní vína jsou častěji suchá vína a sladké čamčuráky jsou pro lidi, co vínu nerozumí.
Tchýně mi dala k vánocům Merlot, který mám rád a já jsem ledabyle prohlédl etiketu, než jsem to nalil do sklenice. Nebyla to produkce nikoho známého. A to byla chyba, protože to víno bylo polosladké. Fuj to byl hnus. Naštěstí jsem si nalil do huby jen degustační doušek, takže jsem to přežil. Ale do svařáku to bylo použitelný.
Já mám prostě rád sladký, suchý je pro mě moc kyselý.
Ale jak jsem řekl, když jsem poznal co znamená vlástní pálenka (myšleno z vlastího kvasu), tak už není co řešit.
Letos jsem měl dvě várky ... nejdříve cca 140l kvasu ze švestek, což reprezentovalo cca mezi 13-14l 50% skvostu a včera jsem byl pálit stejné množství kvasu z jablíček. Ten jsem ale nechal na zkoušku v "ostré podobě" 62% a musím říci, že je to SKVOST .
Forejs SG, 11/03, 2.0 92kW + nové LPG.
- VDC
- Předseda klubu
- Příspěvky: 49210
- Registrován: ned črc 26, 2009 12:00 am
- Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
- Bydliště: Srázná 477/16a, Plzeň
- Kontaktovat uživatele:
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
To já pochopitelně vím, že jsi to nemyslel zle. Dikutujeme.
Mě jen nejde dohromady to spojení móda-suché. Prostě se o kvalitách vína jen víc mluví, stejně jako se obecně mnohem víc mluví o tom, jaký jíme sračky a jak bychom jíst mohli nebo měli.
Já mám rád dobré pivo, dobrou kořalku i dobré víno. Jen se ani u jednoho nepovažuju za odborníka. Na to jsem od všeho vypil příliš málo. Snad jedině u toho piva bych teoreticky mohl říct, že už jsem nějaký vypil.
Mě jen nejde dohromady to spojení móda-suché. Prostě se o kvalitách vína jen víc mluví, stejně jako se obecně mnohem víc mluví o tom, jaký jíme sračky a jak bychom jíst mohli nebo měli.
Já mám rád dobré pivo, dobrou kořalku i dobré víno. Jen se ani u jednoho nepovažuju za odborníka. Na to jsem od všeho vypil příliš málo. Snad jedině u toho piva bych teoreticky mohl říct, že už jsem nějaký vypil.
http://monstersubaru.eu
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
-
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 1862
- Registrován: pon srp 10, 2015 3:37 pm
- Bydliště: Hradec Králové
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Jasněěěěěě ...
Co se pivka týká, tak taky nejsem žádný odborník, jen mám vyzkoušeno, že Pils...., Gamb... a pod. prostě nepolknu, nejde mi to. Joooo ale "kozlík" ... to je jiná
Co se pivka týká, tak taky nejsem žádný odborník, jen mám vyzkoušeno, že Pils...., Gamb... a pod. prostě nepolknu, nejde mi to. Joooo ale "kozlík" ... to je jiná
Forejs SG, 11/03, 2.0 92kW + nové LPG.
- ybrcek
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 5315
- Registrován: sob lis 12, 2016 8:54 pm
- Jméno a příjmení: Martin Vetyška
- Bydliště: Půlpánov u Štatlu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Tak jsem zpět z bezvědomí ))))
posláno z sgs6
posláno z sgs6
AUDI quattro A6 Avant 2,7V6 TDI
ex Tribeca 3,6 H6
ex Forester 2,5 XT SG9
ex VeCe GTS 1,9CDTI
ex VeBe CC 2,5V6
ex Kadett GSi 2,0i
ex Škoda 100
ex Škoda 110R
http://www.drkteam.cz/team_member/martin-vetyska/
KTM 950 SuperEnduroR
ex Tribeca 3,6 H6
ex Forester 2,5 XT SG9
ex VeCe GTS 1,9CDTI
ex VeBe CC 2,5V6
ex Kadett GSi 2,0i
ex Škoda 100
ex Škoda 110R
http://www.drkteam.cz/team_member/martin-vetyska/
KTM 950 SuperEnduroR
- ybrcek
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 5315
- Registrován: sob lis 12, 2016 8:54 pm
- Jméno a příjmení: Martin Vetyška
- Bydliště: Půlpánov u Štatlu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
paradne jsem si včera zavařil a pokoštoval, dokonce víno z Indie a Číny
AUDI quattro A6 Avant 2,7V6 TDI
ex Tribeca 3,6 H6
ex Forester 2,5 XT SG9
ex VeCe GTS 1,9CDTI
ex VeBe CC 2,5V6
ex Kadett GSi 2,0i
ex Škoda 100
ex Škoda 110R
http://www.drkteam.cz/team_member/martin-vetyska/
KTM 950 SuperEnduroR
ex Tribeca 3,6 H6
ex Forester 2,5 XT SG9
ex VeCe GTS 1,9CDTI
ex VeBe CC 2,5V6
ex Kadett GSi 2,0i
ex Škoda 100
ex Škoda 110R
http://www.drkteam.cz/team_member/martin-vetyska/
KTM 950 SuperEnduroR
- M a r c e l
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 15410
- Registrován: pát úno 05, 2010 2:58 pm
- Jméno a příjmení: Martin Fabian
- Bydliště: Středozem B-)
- Kontaktovat uživatele:
- ybrcek
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 5315
- Registrován: sob lis 12, 2016 8:54 pm
- Jméno a příjmení: Martin Vetyška
- Bydliště: Půlpánov u Štatlu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Kuliner Moravany u Brna skvělý lidi
AUDI quattro A6 Avant 2,7V6 TDI
ex Tribeca 3,6 H6
ex Forester 2,5 XT SG9
ex VeCe GTS 1,9CDTI
ex VeBe CC 2,5V6
ex Kadett GSi 2,0i
ex Škoda 100
ex Škoda 110R
http://www.drkteam.cz/team_member/martin-vetyska/
KTM 950 SuperEnduroR
ex Tribeca 3,6 H6
ex Forester 2,5 XT SG9
ex VeCe GTS 1,9CDTI
ex VeBe CC 2,5V6
ex Kadett GSi 2,0i
ex Škoda 100
ex Škoda 110R
http://www.drkteam.cz/team_member/martin-vetyska/
KTM 950 SuperEnduroR
- yohn
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 11958
- Registrován: stř črc 13, 2011 5:58 am
- Jméno a příjmení: Honza
- Bydliště: Šumava
- Kontaktovat uživatele:
Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
Vcera jsem varil veceri ja...
ex. Subaru Crosstrek 2.0i r.2018
ex. Subaru Forester 2.0X r.2006
ex. Subaru Outback 3.0R r.2006
ex. Subaru Outback 3.0 H6 r.2000
ex. Subaru Forester 2.0X r. 2003
ex. Subaru Forester 2.0X r.1999
ex. Subaru Forester 2.0X r.2006
ex. Subaru Outback 3.0R r.2006
ex. Subaru Outback 3.0 H6 r.2000
ex. Subaru Forester 2.0X r. 2003
ex. Subaru Forester 2.0X r.1999
- ybrcek
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 5315
- Registrován: sob lis 12, 2016 8:54 pm
- Jméno a příjmení: Martin Vetyška
- Bydliště: Půlpánov u Štatlu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Pěkný!!
posláno z sgs6
posláno z sgs6
AUDI quattro A6 Avant 2,7V6 TDI
ex Tribeca 3,6 H6
ex Forester 2,5 XT SG9
ex VeCe GTS 1,9CDTI
ex VeBe CC 2,5V6
ex Kadett GSi 2,0i
ex Škoda 100
ex Škoda 110R
http://www.drkteam.cz/team_member/martin-vetyska/
KTM 950 SuperEnduroR
ex Tribeca 3,6 H6
ex Forester 2,5 XT SG9
ex VeCe GTS 1,9CDTI
ex VeBe CC 2,5V6
ex Kadett GSi 2,0i
ex Škoda 100
ex Škoda 110R
http://www.drkteam.cz/team_member/martin-vetyska/
KTM 950 SuperEnduroR
- VDC
- Předseda klubu
- Příspěvky: 49210
- Registrován: ned črc 26, 2009 12:00 am
- Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
- Bydliště: Srázná 477/16a, Plzeň
- Kontaktovat uživatele:
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Miloši dobrej Urquell je skvělej. Ale musí být dobře ošetřenej. Gábina jsou chcánky i když se to za poslední 2 roky malinko zlepšilo, že to lze vypít. Před tím to tak zkazili, že to ani polknout nešlo, jaká to byla voda.goha píše:Jasněěěěěě ...
Co se pivka týká, tak taky nejsem žádný odborník, jen mám vyzkoušeno, že Pils...., Gamb... a pod. prostě nepolknu, nejde mi to. Joooo ale "kozlík" ... to je jiná
Ale já rozhodně preferuju jiné značky z větších pivovarů Bernard. Ale nejradši vyhledávám produkty malých pivovarů. A ležáky.
http://monstersubaru.eu
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
- M a r c e l
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 15410
- Registrován: pát úno 05, 2010 2:58 pm
- Jméno a příjmení: Martin Fabian
- Bydliště: Středozem B-)
- Kontaktovat uživatele:
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
mně třeba Plzeň taky vyloženě nechutná...
Krušky mám taky rád...
a lahvového Pardála...
Krušky mám taky rád...
a lahvového Pardála...
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 24338
- Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
- Bydliště: Valašsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Plzeň mě už moc nejede,navíc předražené pívo.Pravda když je dobře točené,je to jiná,ale to u většiny lepších pív a nejsou to pak hlavně píva za 35-40 kč.
Mám rád svijany máz,bernard,vynikající je málo známý poutník!Taky sem tam ještě v krizi na milost pardála,ale jen echta,když už nic jiného není...pak když je totál krize tak na pumpě gambáč desítka,dle mě jediná slušná euro desítka,teda pitelná no.
Ááá taky lobkowicz ležák,tj opravdu chmelové nebíčko,no a takový Budvar,ten si cením hodně moc,už jen proto,jak zůstal furt stejný,je to těžké pívo na palicu,ale mě to problém nedělá,je skvělé
Jinak bohužel vybírám jen z těch značek,co jsou dostupné tu v obchodech a že to mám fest obšláplé a vyhledávám dobré kapky v moři nedobrých euro piv.Taky se ještě dá Třeboň Regent,ale lahváč oproti točenému je velký rozdíl.Pak vynikající Ferdinand,to jsou pak ty menší pivovary,tam jsou kolikrát poklady.Tu se taky ledaco vaří,jen bohužel hospodští tlačí většinou euro píva...Je tu pár pivovarků,něco je dobré,jen ty ALE píva mě fakt nejedou,byť je to dneska in,tohle fakt není pro mě
V hospodě pro mě platí dvě zásady:nepiju tam těžké píva,stačí slušná desítka,ideálně jedenáctka,při mém násosu si chci chvíli posedět,14-18 voltáž pívo je jak zákusek.Dáš jeden,dva.
Omlouvám se za překot slov,píšu to v rychlosti
Mám rád svijany máz,bernard,vynikající je málo známý poutník!Taky sem tam ještě v krizi na milost pardála,ale jen echta,když už nic jiného není...pak když je totál krize tak na pumpě gambáč desítka,dle mě jediná slušná euro desítka,teda pitelná no.
Ááá taky lobkowicz ležák,tj opravdu chmelové nebíčko,no a takový Budvar,ten si cením hodně moc,už jen proto,jak zůstal furt stejný,je to těžké pívo na palicu,ale mě to problém nedělá,je skvělé
Jinak bohužel vybírám jen z těch značek,co jsou dostupné tu v obchodech a že to mám fest obšláplé a vyhledávám dobré kapky v moři nedobrých euro piv.Taky se ještě dá Třeboň Regent,ale lahváč oproti točenému je velký rozdíl.Pak vynikající Ferdinand,to jsou pak ty menší pivovary,tam jsou kolikrát poklady.Tu se taky ledaco vaří,jen bohužel hospodští tlačí většinou euro píva...Je tu pár pivovarků,něco je dobré,jen ty ALE píva mě fakt nejedou,byť je to dneska in,tohle fakt není pro mě
V hospodě pro mě platí dvě zásady:nepiju tam těžké píva,stačí slušná desítka,ideálně jedenáctka,při mém násosu si chci chvíli posedět,14-18 voltáž pívo je jak zákusek.Dáš jeden,dva.
Omlouvám se za překot slov,píšu to v rychlosti
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98