Koupe Levorga - dotazy

Odpovědět
Protozoon
Nováček
Nováček
Příspěvky: 5
Registrován: sob dub 02, 2016 7:23 pm
Jméno a příjmení: Petr

Koupe Levorga - dotazy

Příspěvek od Protozoon »

Zdravím místní osazenstvo,

celkem vážně přemýšlím nad koupí Levorga. Měl jsem testovací jízdu a musím říct, že jde o zajímavé svezení. Pravda je, že oproti mé současné Fabii 1.4 je pěkné a zajímavé téměř cokoliv. Ač teda musím přiznat, že šlape jak hodinky a krom pár drobných zádrhelů mě nikdy nenechala na holičkách, šlape jak hodinky, nebýt toho stáří.

Od Mazdy 3 (také pěkné svezení), přes mazdu 6 (testoval jsem pouze sedan, ač pokoukávám po kombi, ale svezení také pěkné, ač mi ta trojka přišla lepší, připadal jsem si v 6 jak v kokpitu letadla, moc místa) jsem dorazil k Subaru a zakoukal jsem se do Levorga. Oktavii jsem si zkoušel sestavit, ale štve mě přístup Škodovky, výbava, atp., takže Škodovku ne. Koukám převážně po kombících, líbí se mi. Žádné praktické důvody to nemá, prcka zatím nemaje, jen mam prostě rád, když bagáž hodím do kufru a nic se neválí na zadních sedadlech.

Oproti mazdě 6 mi přijde interier takový kompaktnější, cítím se v něm lépe, ale možná to je o zvyku. Motorově jsem testoval také stejné objemy, ač teda mazda nemá turbo, ale zase měla manuál. Manuál či automat, ani s jedním nemám problém, i když CVT u Subaru je zajimavé. Pohon všech kol je pěkný, ale ve měste ho zas tak nevyužiju, takže jej beru jako příjemný bonus, ale nikoliv kriterium, kuli kterému kupuji auto.

Vzhledově je mazda 3 i 6 (oba kombi) nádherné, opravdu se jim současné modely povedly, zamozrejmě 6tka je the best.
Levorg je klasicky subaroidni, mrzi mě, že pro denní svícení používají spodní klasická světla a nikoliv ty krasne ledky co maji v hlavnich světlech, velká škoda. To samé blinkry. Totálně "učurávám" z aktuálního provedení světlometů u mercedesu či audi, kdy se denní svícení střída s blinkrem. Ale ač Levorg není designový úlet, má v sobě něco zajímavého a líbí se mi. Možná to je to nasávání na haubně, možná zadek, ale prostě je pěknej.

Cena kriterium je, začal jsem u mazdy 3 a vybral si tu nejsilnější a vyšla by mě na cca 530k (víc jsem něchtěl, protože mě čeká hypoteka). Ale vzhledem k tomu, že mazda 6 je proste hezčí a člověk si chce udelat radost, tak jsem se přesvědčil, že 250k - 300k navic už neni tak strašné a začal jsem pokukovat po 6stce. A nasledně i po Subaru. Tak jako tak by bylo oboje na splátky, ale to by byla i ta mazda 3.

Co se týče výbavy, tak me u Subaru štve, že do EU nedodávají EyeSight. U mazdy je dobržďování, či parkovací radar v základu, mají tam i takovy pseudo head up. Co je pěkné, že Subaru ma implementovaný MirrorLink. Jinak oba Japonci maji v základu tunu věcí, což je pěkné. Výbavou jsou téměř podobné, až na ty asistenční technologie, tam je mazda lepší. Mazda umi i adaptivní tempomat, tam je Levorg uplně mimo.

Jízdně v souboji Mazda vs Subaru, tam jasně vede Subaru. Mazda je takové měkčí, má tendenci se naklánět. Levorg sedi. Co se týče hlučnosti, Mazda ok, motor neslyšno, tichoučko. Levorg take ok, motor tichej, pokud se dostane do otáček trošku piští, ale to i Mazda. Oproti mazdě mi v Levorgu přišel vyšší aerodynamickej hluk, ale možná to je jen pocit.

Spotřeba, 5.0 - 6.0 jako s fabii to nebude to je mi jasné, ale to by nebylo ani s Mazdou. Pravda 8 - 10l je trochu vic, ale zas tolik toho nenajezdim. Ročně najezdim tak 4-5k. Denně pravidelně nejezdím, po Praze je to smrt, takže radsi MHD. Spíše delší jízdy, chalupa, návštěvy, výlety. Na servisy jezdím spíše kuli časovým intervalům, než žebych najel požadovaný počet km :).

Muj zásadní problem je, zda bych se neměl na Subaru radši vybodnout a jit do mazdy, nebo naopak. Subaru ani 4x4 jsem neměl, takže nevím co mě čeká.

Měl bych pár otázek:
- Jaké jsou vaše servisní náklady ? (malý a velký servis)
- Turbo, spojka, převodovka ? Vydrží, kdy tak očekávat výměnu ?
- Kde případně subaru koupit ? Byl jsem u Emil Frey, ale nečetl jsem tu příliš dobré reference. Nevypadají příliš na smlouvání o ceně. Co Carpenter ?
- Hraje u Levorga roli rozdílné sjíždění pneumatik ? Od kolegy mam informaci, že to vadí a musí se to hlídat, aby se nezatěžovala spojka na jednotlivých nápravách. U Emila Freye to ani nepotvrdili ani nevyvratili, což evokuje, že to tak asi je.
- Na jaké další náklady se případně připravit ?

Za jakoukoli radu budu vděčný ...
Uživatelský avatar
cerv
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3642
Registrován: čtv zář 27, 2012 8:36 am

Re: Koupe Levorga - dotazy

Příspěvek od cerv »

Přijde mi,ze v tom máš trochu hokej,napriklad mazda 3 v kombíku?Neřekl bych...
A z toho co pises sis skoro odpověděl sam,ze subaru nebude úplně nejlepší volbou...když máš teď fabii 1,4 a najezd 5tis.km ročně,osobně bych koukal po něčem srovnatelném.Subaru totiž musíš mít rád,spoustu věcí mu odpustit a připravit se na přemrštěný ceny autorizované sítě jak v porizovaci ceně,tak hlavně v servisních nákladech!Je tu vlákno o Levorgu,to si přecti a znovu uvazuj.Ja být tebou koukal bych směrem Kia Cee`d,Toyota Auris apod. Auta v kombiku a za cenu okolo 500 v plný palbě :-) Mimochodem jeden můj kamarád u EF mi nedávno říkal,ze kdyby si měl koupit nějaký auto co tam prodavaji,šel by právě do Cee`da a to je tam mechanikem na subaru,premyslej o tom :-)
Uživatelský avatar
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Příspěvky: 48964
Registrován: ned črc 26, 2009 12:00 am
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Bydliště: Srázná 477/16a, Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Koupe Levorga - dotazy

Příspěvek od VDC »

Štěpánovi nevěř. Člověk co vymění Subaru za Prius nemůže mít objektivní názor... :-)
Samozřejmě žertuju. Třeba s tím servisem je to bohužel pravda. Ale jsi na Subaru fóru, takže ti nebudme doporučovat, aby sis koupil Kiu nebo Mazdu. Musíš si ujasnit priority, jestli si vybíráš podle počtu asistentů, nebo podobných kravin a nebo podle toho, jak to auto jezdí. Jestli jsou priorita elektronický serepetičky, tak si taky kup Prius. Je tam milion displejů i hud up. Ale jestli ti jde o požitek z jízdy, pak Levorg nebude mít konkurenci.
Z prodejců ti EF doporučovat nebueme, chovají se k zákazníkům blbě. Doporučit ti můžeme třeba Subaru-Liška Plzeň, tam bude přístup o něčem jiném. Ale nějaké smlouvání o ceně nečekej nikde. Cena je nastavena tak, že dealer nemá moc prostoru s tím něco dělat. Není to Škodovka nebo Kia.
http://monstersubaru.eu
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
Uživatelský avatar
Traveller
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 11873
Registrován: pát kvě 30, 2014 8:04 am
Jméno a příjmení: Jirka
Bydliště: Česká Třebová

Re: Koupe Levorga - dotazy

Příspěvek od Traveller »

On asi myslel 5-ti dvířko. :-) S tím jsem měl tu čest, protože si to v létě koupil kolega z práce a jelo to celkem fajně. :826: Sice pořídil ten nejslabší motor, ale on jezdí jen kolem baráku, tak to chápu.
Každopádně pravda je, že Subaru jsou auta sama pro sebe..., oproti jiným tam půlka věcí chybí a druhá půlka přebývá. ::-DDD: ::-DDD: ::-DDD: Jestli bych si to pořizoval na nájezd 5.000km/rok?!? To asi ne. :655: Levorg je určitě povedený auto, jak jsem tak slyšel od kolegů tady, ale při tak malém nájezdu mi pořizovací náklady a následné servisní příjdou trochu neúměrné. Jak tak koukám, tak předseda už taky něco napsal, takže je to fakt o prioritách. Třeba po koupi budeš mít nájezd 50.000km/rok a moc bych se tomu nedivil.
Mám atmo Forestera a servisní prohlídky příjdou malá okolo 6-7.000 a větší tuším okolo 8-9.000. Třeba na Mitsubishi byly při srovnatelných úkonech ceny zhruba třetinové a obávám se, že podobné to bude i u jiných značek.
CVT převodovky už se nějaký čas dělají a vypadá to celkem O.K. Turbo ti vydrží podle toho, jak se k tomu budeš chovat..., ale při tvém nájezdu tě to asi přežije. ::-DD:
Co se týká pneumatik, tak z toho bych strach neměl. V manuálu je tuším přehazovat předek zadek každých 10.000km, ale fakt nevím snad o nikom, kdo by to dělal. Já najezdím okolo 45.000/rok, z toho okolo 10.000 na zimákách. Jak ty kola na jaře nazuju, tak je před zimou po 35.000km sundám a nepozoruju, že by se předek sjížděl jinak než zadek..., no a další rok je prohodím a je to. A protože se "věhlasných" Geolandarů potřebuju rychle zbavit, tak se s tím do zatáček fakt nemažu, ale problém s nestejnoměrným sjížděním nemám. To přehazování předek zadek snad možná řeší kluci na STI, ale co si budeme povídat, tam už to je při 300HP a více úplně o něčem jiném než o běžném ježdění přiměřenou rychlostí po silnici. ::-DDD: ::-DDD: ::-DDD:
No a co se týká smlouvání s cenou, tak se obávám, že subaru prodejci něčemu takovému obecně nejsou moc nakloněni. Ale jak jsem tak koukal, tak se dají sehnat nějaké nové skladovky tuším okolo 730.000, takže o kus níž, než je ceníková cena. Stačí se porozhlédnout po netu.
Co se týká toho Carpentera, tak zkušenost nemám. Ale není to oficiální/autorizovaný prodejce. Oni sice píší, že záruka je stejná u všech aut koupených v EU nebo kýho čerta..., už si to nepamatuji..., ale byl bych trochu opatrný. Zrovna já bohužel patřil k těm smolařům, co si pořídili páteční kus (a asi bylo i třináctého ::-DD: ::-DD: ) a pár celkem drahých věcí mi na záruku opravovali/měnili, ale jak by to dopadlo, kdyby se to řešilo při koupi vozu od Carpentera si fakt nejsem moc jistý?!? Asi bych se případnému riziku raději vyhnul.
Nicméně i přes nějaké peripetie, které se na záruku podařilo doladit, bych Forejse nevyměnil a pokud ano, tak jedině za jiné subárko. Toho se budu držet pokud finanční situace dovolí. ::-DDD: ::-DDD: ::-DDD: Kromě toho, že to bezva jezdí - a obzvlášť v zimě na sněhu, kdy si fakt připadáš jak KRÁL - se stačí podívat na nějaké fotky za srazů apod. a bude ti to jasné.
WRX STI MY2016
Ex: Subaru Forester SJ 2.0i, stříbrný s fofr-klackem.
Uživatelský avatar
cerv
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3642
Registrován: čtv zář 27, 2012 8:36 am

Re: Koupe Levorga - dotazy

Příspěvek od cerv »

Jenže já mám jako jeden z mála tady odstup a myslím,ze uz nejsem zaslepen SUBARU slepou vášní,což je pro potenciálního zájemce spíš plus ne? :-)
Proč ne Kia,proč ne Toyota pro člověka co najede 5tis.ročně a je zvyklej na fabii se vším co k tomu patří....
Ja osobne bych mu na seznámení se subaru doporucil pro začátek tohle,může s tím jezdit do EF dal na servis a udělá si obrázek sám a uvidí,zda mu to bude vyhovovat.Me přijde metoda pokus omyl,zda subaru jo nebo ne v řádech 800t.kc jako trochu riskantni! :-)
http://www.sauto.cz/osobni/detail/subar ... oFrom=list
Protozoon
Nováček
Nováček
Příspěvky: 5
Registrován: sob dub 02, 2016 7:23 pm
Jméno a příjmení: Petr

Re: Koupe Levorga - dotazy

Příspěvek od Protozoon »

Přijde mi,ze v tom máš trochu hokej,napriklad mazda 3 v kombíku?
Rikal jsem si, zda se nekdo ozve, kombik u te 3 jsem myslel ten hatchback. Nechtel jsem to uz rozepisovat vice. 3jka kombika nema :)

Vlakno jsem samozrejme precetl a verejne uvazuju. Fabie mi prave jiz nevyhovuje, rad bych neco vetsiho, pohodlnejsiho. Driv jsem velikostne koukal smer Oktavka. Koukal jsem samozrejme na vic znacek, Kiu ma kolega a nejak me neuchvatila, s Hyundai jsem tu cest nemel, ale celkove je nemam moc rad, Peugeot, Renault jsou take fuj fuj. Vzhledem a jizdnima vlastnostma a celkovou spokojenosti jsem zakotvil u Mercedesu (A,B), Mazdy a ted u Subaru. Mercedes po uvaze vypadl.

Na Subaru ci Mazdu koukam proto, protoze chci neco, co nebudu videt vsude okolo sebe, i kdyz to zni malicherne a bude me to neco stat. Kdyz jedu tak vsude kokta, kia, hyunday, nuda, spotrebak. A bylo mi receno, ze kdyz Subaru, tak se vsim vsudy, neni to koncern, neni to pro kazdeho, coz je mozna i to co me laka. Pravdou je, ze mam trochu obavu za dalsi/vyssi naklady, a proto to take resim. Ale to je holt dan, za ten podil na trhu.

Pro pobaveni, kdyz jsem byl v Mercedesu, tak mi prodejce rikal, ze by si Mercedes nekoupil a kouka po Alfe :)

Kazdopadne diky, vim, ze to asi moc pitvam.
Protozoon
Nováček
Nováček
Příspěvky: 5
Registrován: sob dub 02, 2016 7:23 pm
Jméno a příjmení: Petr

Re: Koupe Levorga - dotazy

Příspěvek od Protozoon »

Diky za info, zkusim se s tim nejak popasovat. A diky i za zkusenosti, ktere jste popsali.

Auto uz resim temer 3/4 roku a prosel jsem toho dost a mam pocit, ze se obcas tocim v kolecku, nechci udelat chybu, protoze si nekupuju tricko, ktere muzu vymenit. Samozrejme koukam na pomer cena/vykon.

Subaru me z toho trosku rozhodilo, protoze jsem o nem vubec neuvazoval, privedl me na nej kolega, ktery kdyz by mohl tak by si nekoupil nic jineho. Subaru se mi vzhledove krom STI a Levorga moc nelibi. A hlavne jizdne bylo ze vsech zkousenych naprosto uzasne a dojmy jsou cerstve :)

Co se tyce Carpentera, tak prave z toho bych mel obavu. U EF, jak videli, ze nemam 100% zajem ci uplne nevim, tak to bylo takove trosku divne, ptal jsem se na ceny servisu a prevodovku. Jak kdybych tam uz zaclanel.

Diky moc.
honzaH
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Příspěvky: 60
Registrován: pát zář 20, 2013 2:29 pm
Jméno a příjmení: Jan Havel

Re: Koupe Levorga - dotazy

Příspěvek od honzaH »

Ja ti k tomu vyberu prozradim jednu takovou podpultovou informaci ... Levorgy model 17 co nam zacnou dojizdet cca v zari budou mit EyeSight ...a tedy i ten zmineny adaptivni tempomat ... zatim ale neznam cenove navyseni ktere ale jiste bude ....
Uživatelský avatar
Traveller
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 11873
Registrován: pát kvě 30, 2014 8:04 am
Jméno a příjmení: Jirka
Bydliště: Česká Třebová

Re: Koupe Levorga - dotazy

Příspěvek od Traveller »

Tomuhle pánovi můžeš věřit..., má informace přímo od zdroje. :850: :845:
WRX STI MY2016
Ex: Subaru Forester SJ 2.0i, stříbrný s fofr-klackem.
newli
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 2389
Registrován: stř kvě 25, 2011 11:36 pm

Re: Koupe Levorga - dotazy

Příspěvek od newli »

a lepsi motor nedorazi?
Prodáno: BMW 340i xDrive Touring, ZF automat, LCI (7/2015)
Největší ostuda značky subaru: Subaru Legacy 2.0D, MT, MY08-09 ... první motor umřel v 64.000 km, druhý po 3.000 km a třetí vykázal znaky smrtelnosti po 35.000 km
Prodáno: Saab 9-3 2.8T Turbo X SportCombi (2008)
Prodáno: Subaru Impreza STI, Type R, MY98
vojtasbus
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 1526
Registrován: stř úno 11, 2015 11:11 am
Jméno a příjmení: Vojtěch Myška

Re: Koupe Levorga - dotazy

Příspěvek od vojtasbus »

Ten si musíš dorazit přímo z Japanu :D
exSubaru Justy '94 (1.2i, 9V, 55kW)
exSubaru Outback '05 (3.0R, 24V, 180kW)

No a teď budu chvíli jezdit Pažoutem
Fluval
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Příspěvky: 179
Registrován: čtv led 31, 2013 8:29 pm

Re: Koupe Levorga - dotazy

Příspěvek od Fluval »

newli píše:a lepsi motor nedorazi?
možná bych se zkusil zeptat v Impexte, zda neumí dovézt z US dvoulitr :845: ale bude to určo ranec..
tracid
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Příspěvky: 269
Registrován: ned pro 29, 2013 9:58 am

Re: Koupe Levorga - dotazy

Příspěvek od tracid »

Protozoon píše: Rikal jsem si, zda se nekdo ozve, kombik u te 3 jsem myslel ten hatchback. Nechtel jsem to uz rozepisovat vice. 3jka kombika nema :)

Vlakno jsem samozrejme precetl a verejne uvazuju. Fabie mi prave jiz nevyhovuje, rad bych neco vetsiho, pohodlnejsiho. Driv jsem velikostne koukal smer Oktavka. Koukal jsem samozrejme na vic znacek, Kiu ma kolega a nejak me neuchvatila, s Hyundai jsem tu cest nemel, ale celkove je nemam moc rad, Peugeot, Renault jsou take fuj fuj. Vzhledem a jizdnima vlastnostma a celkovou spokojenosti jsem zakotvil u Mercedesu (A,B), Mazdy a ted u Subaru. Mercedes po uvaze …
Kdyz uz jsi zminil tu Mazdu, tak snad nebude vadit, kdyz nabidnu i pohled z druhe strany :) Mam najeto zhruba 10000 km s Legacy minule generace a 15000 km s Legacy soucasne generace. A hlavne tedy to soucasne je jizdne, prostorove i pohodlim fantasticke auto. Jako vlastni auto jsem mel v planu koupit XV, ale nakonec s pomoci CNB (devalvace koruny v lednu 2014 zpusobila, ze cena XV poskocila o 50000) jsem koupil Mazdu 3 G165. Mel jsem moznost jet asi 20 km i s Levorgem a taky se mi libi, ale dynamicky (byt je papirovy vykon skoro totozny) na Mazdu nema. Jinak v soucasnoti mam s M3 najeto zhruba 55 tkm, dlouhodoba spotreba s obcasnym vyuzivanim dynamickych schopnosti auta je 6,9 l/100 km. Verim, ze usporny ridic by se dostal i pod tebou zminenych 6 litru. Takze kdybys mel nahodou nejake dotazy k provozu M3 klidne se zeptej.
newli
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 2389
Registrován: stř kvě 25, 2011 11:36 pm

Re: Koupe Levorga - dotazy

Příspěvek od newli »

Dotaz byl mineny vazne, tak si nechte blbe poznamky o JPN :-) A od kdy se levorg prodava s dvoulitrem v US? ::-DD:
Prodáno: BMW 340i xDrive Touring, ZF automat, LCI (7/2015)
Největší ostuda značky subaru: Subaru Legacy 2.0D, MT, MY08-09 ... první motor umřel v 64.000 km, druhý po 3.000 km a třetí vykázal znaky smrtelnosti po 35.000 km
Prodáno: Saab 9-3 2.8T Turbo X SportCombi (2008)
Prodáno: Subaru Impreza STI, Type R, MY98
Protozoon
Nováček
Nováček
Příspěvky: 5
Registrován: sob dub 02, 2016 7:23 pm
Jméno a příjmení: Petr

Re: Koupe Levorga - dotazy

Příspěvek od Protozoon »

2honzaH: fiha, diky za info. je mi jasne, ze cenu urcite zvednou, ale vramci elektronickych hracicek bude Levorg jeste vice konkurenceschopnejsi.

Co jsem se docetl, tak vetsi motor nebude, nemaj tu pry takove obraty aby se trapili s homologaci dalsich motoru pro EU. V USA pry 2.0 maji, to same autralie a samozrejme Japonsko. Nadruhou stranu, pani u EF rikala, ze kdyz je dostatecne velka poptavka i po jine vybave (napr. vetsi 7'' displej do nizsi vybavy), tak jsou ochotni nejakou serii udelat jinou. Motor neni jako vybava, pravda, ale kdo vi. EyeSight tu take byt nemel :)

2tracid: Diky za info, trojka je pekne auticko. Mel jsem ji pujcenou dokonce 2x. Velmi pekne dilenske provedeni, jizdne to Subaru neni, otazkou je, co by udelalo, kdyz by si clovek nechal dat do te trojky to snizene odpruzeni. Na tu verzi s G165 jsem koukal take, prijde mi to jako jedinej slusnej motor co tam maji, atmosfera bez turba, trosku se to musi honit, ale ma pekny a tichy chod. Co me na mazde dost krkalo, ze jsou hodne neustupni v moznostech vybavy. Chces lepsi motor, musis i lepsi vybavu. Chces jine sedacky, jinou vybavu. V tomto musim uznat kredit treba Skodovce, ti toto dokazou lepe. Pan v autosalonu rikal, ze to proste Japoncici nedokazou vyrobit. Jedou jen velke serie.

Spotreba u mazdy je pekna, 6-7l je opravdu peknych. Predpokladam, ze servisni naklady budou asi taky celkem prijemne, tj. maly servis bych odhadoval tak na 3-4k, velky 6-9k. Co mam z doslechu, tak jako spravny japonec neni prilis poruchova.

Nakonec jsem si zamluvil jeste jednou testovacku Mazdy 6, ale asi prubnu jeste jednou i tu 3jku (a mam pocit, ze mozna dojde precijen na jeste jednu testovacku Levorga, je to mazel). Priznam se, ze 6ka se mi libi vic, ten predek je proste uzasnej a nemyslim si, ze by mela nejak extra vyssi naklady oproti trojce. Cenovy rozdil uz neni tak strasny a mam tam takovy dusevni bonus v podobe vetsiho kufru. Protoze co naprosto nesnasim je, ze kdyz nekam jedeme, tak se valej tasky na zadnich sedadlech, protoze se to do kufru uz neveslo :)

Tento rok by mel byt dokonce jiz nejaky facelift u 3 a 6, tak uvidime. Kazdopadne diky za info.

A sorry za zvatlani o Mazde na foru Subaru :)
Odpovědět

Zpět na „Levorg“