Výběr lednice

Uživatelský avatar
HonzaCZ
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 21883
Registrován: pát črc 31, 2009 12:00 am
Bydliště: Praha

Re: Výběr lednice

Příspěvek od HonzaCZ »

Kombinovaná, max. 600 široká, s mrazákem dole. Dvoukompresorové už se nedělají, nebo zcela minimálně.
SOLCtech
V mládí jsem býval namyšlený, nicméně dnes už jsem bez chyby!
Legacy 3.0R sedan 5AT MY2007 (BLE) Obrázek [vlákno o autě]
Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24183
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Výběr lednice

Příspěvek od sima »

Tiger píše:to Honza

Těžko říct co vybrat, ale řekl bych, že lednice je dnes nejdůležitější domácí spotřebič, kterej navíc žere pořád.

Když jsme sháněli pračku, tak na jednom mém oblíbeném foru je celkem vyhlášenej servisman. Tenkrát jsme nakonec pračku koupili od něj.
Třeba ti to pomůže:

Jeho názor sice na pračky …
Tak musím reagovat na tu Candy,my ji brali skrz její mini rozměry,vlezla do malé kuchyňky do linky.Taky jsem si říkal hm nějaký Ital či co...Realita:drží 9 let,vytížená je hodně,nepoužíváme nic spešl,ani ocet,natož zázračný calgon ::-DD: vše funguje,ťuk,ťuk,ťuk.Nejjednodušší ovládání co může být,dva otočné knoflíky,žádný posraný digitál.Tož tak.Bral bych ji klidně znova,nehledě na to,jestli šla kvalita dolů,či nahoru,prostě se plně osvědčila,ostatně šetřit se začalo už v té době,kdy jsme ji kupovali,i dřív.
Lednice Electrolux tři roky,funguje,tichá,nastavené teploty fungují,jen jsem musel vyměnit madla,ty praskaly,dal jsem starší ze sběrného dvoru,líp vyrobené.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Příspěvky: 48960
Registrován: ned črc 26, 2009 12:00 am
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Bydliště: Srázná 477/16a, Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr lednice

Příspěvek od VDC »

Honzo lednice je jedinej spotřebič, kde je údaj o spotřebě celkem reálnej a odpovídá skutečnosti. Pračka má furt 2kW spirálu a šetří jen menším množstvím vody na cyklus a myčka je na tom podobně, Hyper super eko je jeden program. Takže já bych těm štítkům u lednice klidně věřil.

Odesláno z mého EVOLVEO StrongPhone Q4 pomocí Tapatalk
http://monstersubaru.eu
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 18903
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Výběr lednice

Příspěvek od hamoun »

ja mel v baraku americkou lednici ..
a musim vam rict, ze vyrobnik ledu ... jak se to dela samo do zasoby a berete bez otevirani mrazaku, kolik je potreba ... je neprekonatelny ...
to nam zavidel uplne kazdy, kdo videl, jak micham drinky ... :)

bohuzel to teda zustalo v baraku a ja budu zanedlouho (do mesice) vybirat lednicku do panelaku .... tak piste ... ctu a posloucham moudra :)
škoda superb
ex WRX 2008
Uživatelský avatar
Pete
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Příspěvky: 135
Registrován: sob led 21, 2012 1:03 am
Bydliště: Praha 9 + Vych.

Re: Výběr lednice

Příspěvek od Pete »

Pokavať chcete jo šetřit na energii nechte si někam do rohu místnosti zavíct zásuvku fungující jen při tzv. nočním/zlevněném proudu. Osaďte ji svítícím "komiksákem", když zasvítí, zpouštějte pračky,sušičky či mičky. :850:
Májí to tak moje rodiče i přítelkyně už z dob kdy energo štítky nebyly a vše bylo max C- ::-DD:
Myslím že běžný tarif má 8hod zlevněných,na el.kotel 20hod a tepel.čerpadlo 22hod. Takto se zapojují většinou i bojlery, tak že sem slyšel že není špatné myčku připojit na teplou vodu.
Já letos tep.čerpadlo řeším takže mi odpadne jak bojler tak komiksák v zásuvce ::-DDD:
Subaru Outback 05(lpg) 2.5 H4 121Kw/5°Mt (Hi/Lo)/At16"CCC
Jeep GCH ZJ 93 5.2 V8 155Kw/NP231/4,88/4"lift RC short arm/Mt 33"BH/F.D30High pinion(HD+Truetrack)/R.Chrysler 8,25"(HD+ARB)/řízení-„uderknuckle highsteer“/stabíky-RE
Uživatelský avatar
catana
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3258
Registrován: ned kvě 08, 2011 1:39 pm
Jméno a příjmení: Petr
Bydliště: Jizni Australie

Re: Výběr lednice

Příspěvek od catana »

Za poslednich 5 let jsem z ruznych duvodu kupoval 4 lednice, tak jen par zkusenosti:

Gorenje - aspon pro me je to shit nejvetsiho druhu, hlavne mechanicky. Obe vyssi modely, musel bych to dohledat, ale kazda stala kolem 15 tis.
lednice c.1: sklenene police nevydrzely vahu hrncu (s jidlem, ne betonem) a vylamaly se vsechny uchyty. Nova police cca 1.5 kkc jedna. Suplik v mrazaku vylomeny predek po roce pouzivani. Po roce odesla elektronika, vyreseno v ramci zaruky. Po dvou letech odesel termostat, o dalsi pulrok cidlo (neresitelne).

lednice c.2: po pul roce zacala delat pazvuky a ruznorode (trvale) rezonovat. Mezi supliky v mrazaku byl nevyndatelny rost (coz jsem po pravde pri nakupu nedomyslel), v nemz se permanentne tvoril led a k nemu primrzal i suplik. Obcas bezduvodne rval alarm ohledne nizke teploty.

Whirlpool WBE 33522 A++NFC, porizovaci cena nejakych 16 tis. "celkem" ok
Reklamoval jsem, ze se v lednici kondenzuje voda (v zasade se zelenina po 2 tydnech koupala v asi 1 cm vody). Pry znama vyrobni vada - vymena ridici jednotky. To prineslo jiny problem, tak opet nova ridici jednotka. Tim, ze pouzivaji samorezne srouby, tak v poradi treti vymena ridici jednotky byl trochu problem, ale vyresila jak vodu tak zaroven neprinesla zadne jine problemy. Konstrukce drzi, police se nelamou a ani ted po cca 3+ letech neni s ni mechanicky problem.

Debilita: nenapadlo me si zkontrolovat, ze prvni suplik v mrazaku nema zadni celo! Tzn. kdyz rychle vytahnes suplik, veci zustanou v mrazaku.

Samsung - prvni lednice s niz spokojenost. Mechanicky drzi, nekondenzuje v ni voda, nerezonuje, ticha s nizkou spotrebou.

EDIT: Moje zkusenost z toho je, ze ciste jen podle tabulkovych parametru se vybirat neda. Chce to videt, zkouknout vsechny supliky (viz Whirlpool), jak je vymyslene usporadani a zdali to aspon na pohled nema nejake konstrukcni nedomyslenosti. A radeji min funkci nez vic, tzn. u dosti vyrobcu mas stejne konstrukce s ruznou vybavou - ted uz bych vybiral model co je konstrukcne dobre postaveny a variantu s nejmensim poctem funkci. Ac se mi libi nerezove, tak uz asi taky ne. Neni az takovy problem do nerezove lednice udelat "dent" a vypada to hrozne. Bila event vestavna stoji min, nezazil jsem ze by se do ni podarilo udelat dulek, nerezonuji na ni plechy...
ex. Subaru Outback 3.6R Premium, MY2011
ex. Toyota GTS 86, 6MT, MY2014
ex. Subaru Impreza 2.0D XV, 6MT, MY2011
Uživatelský avatar
Tomáš1002
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 2649
Registrován: čtv říj 01, 2009 5:14 pm
Jméno a příjmení: Tomáš Raška
Bydliště: Praha
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr lednice

Příspěvek od Tomáš1002 »

Doma jsme dělali kuchyň před 22 lety a všechny spotřebiče máme původní od Zanussi. Lednice s mrazákem bez jediné opravy, plně funkční a jen lehce omšelá, jen je třeba jednou za čas odmrazit mrazák. Sporák a trouba jediná závada, ale způsobená chybou při montáži (nezapojený ventilátor). Jediným spotřebičem vyžadujícím pravidelné servisní zásahy je myčka. Ta ovšem běží minimálně jednou denně, takže má na opotřebení nárok. Technik nám doporučil nechat si jí dokud to půjde a budou k dispozici náhradní díly.
To už je ale hudba daleké minulosti a takovéto spotřebiče už se nedělají.

Jinak jsem nedávno koupil na chalupu starší ledničku Electrolux a jak píše catana, některé věci si člověk prostě uvědomí až při provozu. Tahle konkrétně vydává poměrně nepříjemný pískavý zvuk, sice tichý, ale fakt nepříjemné frekvence. Naštěstí jí máme v předsíni, kde to nevadí a ještě možná plaší myši :845: .
Subaru Forester 2,5XT 2011
fajfka
Uživatel fóra
Uživatel fóra
Příspěvky: 166
Registrován: pát črc 13, 2012 7:07 pm
Bydliště: Praha

Re: Výběr lednice

Příspěvek od fajfka »

Doporučil bych Liebherr. Jsou dražší,ale moje předposlední byla a poslední je od téhle značky.Když ji přvezli,kouknu dozadu a motor made in Austria-dobrý.Podle tabulek při výpadku proudu mrazák udrží teplotu 46hodin-taky dobrý. Za důležité považuju dynamické chlazení- taky jsem nevěděl ,co to je. Je to malý větráček kterým cirkuluje vzduch v chladničce a chladí to perfektně v celém objemu. Ta starší to neměla a nastavenou teplotu to mělo jen dole. Ta moje má ještě v chladničce dva pojízdné šuplíky,ten spodní chladí na 0 stupňů C (pro maso a uzeniny) ,horní na 3-4 st.C( pro zeleninu)-chlazení nastaveno na 5 st. Taky výborná věc. Protože jsem hračička,nastrkal jsem do ledničky tři pokojové teploměry a různě zkoušel,jak chladí. Lednička prošla na výbornou,tak dobrou jsem ještě neměl. Má jen jeden motor,žádný problém a je tichá. Tož tak.
fajfka

Subaru Outback 3,0 AT 2007
BMW 1100 GS
Honda Shadow 1100 C
Uživatelský avatar
HonzaCZ
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 21883
Registrován: pát črc 31, 2009 12:00 am
Bydliště: Praha

Re: Výběr lednice

Příspěvek od HonzaCZ »

No jo, to je pěkné, závidím všem, co mají kvalitní spotřebiče z dob před 20 lety :-)

Bohužel takové už by člověk těžko pohledal... možná tak to Miele... ale kdo ví jestli :-(

Zpět k těm lednicím. Je pravda, jak píše catana, že ty Samsungy, co se týče provedení a vybavení, jsou na tom hodně dobře. Co jsem byl v těch elektrokrámech, tak jsou to diametrální rozdíly, jakým některé značky, ale i různé modely, působí dojmem. Některé ty plasty jsou fakt odporné na pohled i dotek a vůbec by se mi nelíbilo na ně muset šahat a nějak s tím operovat... Nebo třeba, jak někdy choděj ty šuplíky... :725:

No vypadá to na tu poslední zmíněnou Samsung... RB37J5345SS/EF ... nebo ještě počkám, až naskladníme RB37J5009SA/EF a zda bude nákupní cena opravdu tak nízká ::-DDD:
SOLCtech
V mládí jsem býval namyšlený, nicméně dnes už jsem bez chyby!
Legacy 3.0R sedan 5AT MY2007 (BLE) Obrázek [vlákno o autě]
Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno
petr
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 5142
Registrován: stř zář 24, 2014 8:25 pm
Jméno a příjmení: Petr Němec
Bydliště: Beskydy

Re: Výběr lednice

Příspěvek od petr »

ještě mě tak napadlo nemáš lepší nechat výběr na ženě? Stejně chlapa většinou zajímá co je tam k snědku a k pití a to je vše a když s jí pak nebude něco líbit nebude to vyčítat tobě ::-DD: to jen malá rada mnoholetého ženáče :845:
Uživatelský avatar
HonzaCZ
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 21883
Registrován: pát črc 31, 2009 12:00 am
Bydliště: Praha

Re: Výběr lednice

Příspěvek od HonzaCZ »

petr píše:ještě mě tak napadlo nemáš lepší nechat výběr na ženě?
Nemám ::-DD:
SOLCtech
V mládí jsem býval namyšlený, nicméně dnes už jsem bez chyby!
Legacy 3.0R sedan 5AT MY2007 (BLE) Obrázek [vlákno o autě]
Outback 2.5GX 4AT/VTD MY2001 (BH9) - prodáno
suubaru
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 1985
Registrován: čtv zář 08, 2011 2:19 pm

Re: Výběr lednice

Příspěvek od suubaru »

HonzaCZ píše: ad Liebherr: Protože člověk, co nám měnil 2 čidla v 16 let starym Liebherru říkal, že by si v životě novej Liebherr nekoupil. .
to mi připomíná, kolik znám servisáků subaru, kteří by si nikdy nepořídili subaru, jaký je to krám.

liebherr je jasná volba. Otvírání, izolace, freshzone, řešení odvětrání výměníku...
IMPREZA 2,0i cvt sport MY18 naše dvanácté subaru :-)
LEGACY kombi BPE H6 5AT MY2008 letní auto
Outback 2019 BS exec cvt 2,5i
93, RXL, LR series
Uživatelský avatar
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Příspěvky: 48960
Registrován: ned črc 26, 2009 12:00 am
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Bydliště: Srázná 477/16a, Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr lednice

Příspěvek od VDC »

Vůbec nemá cenu operovat s tím, co bylo před 20 lety. Tehdy bylo Gorenje jugoslávský a dělalo celkem slušný výrobky. Zanussi bylo italský a dělalo celkem slušný výrobky. Dneska je to všechno Elektrolux a vyrábí tam sračky. :-) Zlatý Beko. :-)
Podepisuju se pod to, že má smysl jít do krámu a vybrat si to, co je opravdu promyšlené. My takhle bojovali s tou naší nízkou lednicí a ten Liebherr, co jsme koupili má při rozměrech 85x55x60 cm, vnitřní objem 134 litrů. To bylo nejvíc ze všech. Konkurence taky uměla o 30 litrů méně a skoro nikdo nedělá nízký lednice bez toho přiblblýho mrazáčku. Takže ano, je třeba to vyzkoušet. Samsung bych si klidně koupil.

Já zase znám několik opravářů škodovek, co by si to nepořídili, protože to je sračka. :-) Akorát se o tom nesmí mluvit moc nahlas, když je to ta naše národní hrdost. :-D

Odesláno z mého ASUS Transformer Pad TF300TG pomocí Tapatalk
http://monstersubaru.eu
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
Uživatelský avatar
catana
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3258
Registrován: ned kvě 08, 2011 1:39 pm
Jméno a příjmení: Petr
Bydliště: Jizni Australie

Re: Výběr lednice

Příspěvek od catana »

HonzaCZ píše:No vypadá to na tu poslední zmíněnou Samsung... RB37J5345SS/EF
Taky bych si ji vybral. Miele stoji ranec a uprimne pochybuju ze se ty penize navic ospravedlni. Jediny problem meho Samsungu je, ze jsme optimisticky koupili relativne malou (300 litru) s tim, ze lednici moc nepouzivame, coz byla chyba vyberu ne lednice :655: Nicmene lednicka zvlada i kdyz je uplne plna a Samsung bych si koupil zas (na rozdil od vyse uvedenych).
ex. Subaru Outback 3.6R Premium, MY2011
ex. Toyota GTS 86, 6MT, MY2014
ex. Subaru Impreza 2.0D XV, 6MT, MY2011
Uživatelský avatar
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Příspěvky: 48960
Registrován: ned črc 26, 2009 12:00 am
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Bydliště: Srázná 477/16a, Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Výběr lednice

Příspěvek od VDC »

catana píše:Miele stoji ranec a uprimne pochybuju ze se ty penize navic ospravedlni.
Dřív neospravedlnilo. V době, kdy existovaly značky jako Bauknecht a Privileg, který dělaly stejně nesmrtelný výrobky, to bylo prostě drahý. Ale dneska, ve sračkovité konkurenci, je to jedna z mála značek, kde si člověk za peníze kupuje kvalitu. A s tou cenou je to relativní, protože tak namaštěný jako tady, to v Německu teda není. Kolegyně si v Německu kupovala pračku a sušičku od Miele a vyšlo to tam o 17000 kč levněji, než tady. Ono je to trošku jako s cenama Subaru v Japonsku a v Česku...



Odesláno z mého ASUS Transformer Pad TF300TG pomocí Tapatalk
http://monstersubaru.eu
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“