Stránka 369 z 717

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: úte dub 06, 2021 5:10 pm
od Omega23
Nechal jsem se nalákat kamarádovými pokusy a také zkusil domácí pršut. Krkovice sušená v kuchyni na záclonové tyči. Obrázek

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: úte dub 06, 2021 5:16 pm
od Tapan
Kecáš, tam to nemohlo tak dlouho vydržet :-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: úte dub 06, 2021 5:18 pm
od Omega23
Dodržel jsem postup a stačilo 14 dnů.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: úte dub 06, 2021 8:37 pm
od ybrcek
Omega23 píše:Dodržel jsem postup a stačilo 14 dnů.
14 dní zamčena kuchyňObrázek

Odesláno z mého SM-N960F pomocí Tapatalk

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: úte dub 06, 2021 8:40 pm
od mari75
Prozraď postup.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: úte dub 06, 2021 8:47 pm
od sima
ybrcek píše:14 dní zamčena kuchyň

Odesláno z mého SM-N960F pomocí Tapatalk
:-D :-D klíč zahodit do Bečvy :-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř dub 07, 2021 7:20 am
od Omega23
mari75 píše:Prozraď postup.
Postup jakým jsem to dělal neni můj,ale kamarada a funguje .Maso,kousky okolo půl kila očistit a zasypat na 24 hodin pískovym cukrem - ten vytáhne hodně vody.Ocistit umýt osušit a zasypat na 1 az 2 dny solí,zase vytáhne vodu. Potom omýt ,osušit ,potřít alkoholem kvůli desinfikovani a obalit v koření, já použil hrubý pepř. Zabalit do papírové utěrky a povesit do suchého místa kde proudí vzduch(záclonová tyč).Po14 dnech už jsem to nevydržel a zakroil . Vyset pry ma tak dlouho než ztratí 1/3 váhy,ale pry stačí zkoušet a když nejde ohnout tak je hotovo.Neveril bych že to jde doma a tak rychle,ale výsledek jde špičkový.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř dub 07, 2021 7:36 am
od ybrcek
sima píše: klíč zahodit do Bečvy
do Bečve mezi rybe :-D

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř dub 07, 2021 9:15 am
od hamoun
Omega23 píše:Postup jakým jsem to dělal neni můj,ale kamarada a funguje .Maso,kousky okolo půl kila očistit a zasypat na 24 hodin pískovym cukrem - ten vytáhne hodně vody.Ocistit umýt osušit a zasypat na 1 az 2 dny solí,zase vytáhne vodu. Potom omýt ,osušit ,potřít alkoholem kvůli desinfikovani a obalit v koření, já použil hrubý pepř. Zabalit do papírové utěrky a povesit do suchého místa kde proudí vzduch(záclonová tyč).Po14 dnech už jsem to nevydržel a zakroil . Vyset pry ma tak dlouho než ztratí 1/3 váhy,ale pry stačí zkoušet a když nejde ohnout tak je hotovo.Neveril bych že to jde …
proc sem tak ohavne veci pises? ... bo to zni dobre .. az vyborne .. a budu to muset asi zkouset ... :)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř dub 07, 2021 10:48 am
od zhor
Omega23 píše:Postup jakým jsem to dělal neni můj,ale kamarada a funguje .Maso,kousky okolo půl kila očistit a zasypat na 24 hodin pískovym cukrem - ten vytáhne hodně vody.Ocistit umýt osušit a zasypat na 1 az 2 dny solí,zase vytáhne vodu. Potom omýt ,osušit ,potřít alkoholem kvůli desinfikovani a obalit v koření, já použil hrubý pepř. Zabalit do papírové utěrky a povesit do suchého místa kde proudí vzduch(záclonová tyč).Po14 dnech už jsem to nevydržel a zakroil . Vyset pry ma tak dlouho než ztratí 1/3 váhy,ale pry stačí zkoušet a když nejde ohnout tak je hotovo.Neveril bych že to jde …
To s tím cukrem budu muset zkusit taky. Zkoušel jsem dělat basturmu, ale tam bylo nakladáni jenom do soli, a výsledek byl, že to sice bylo dobrý, ale strašně slaný. A někde jsem četl, že tam přidávají 1/5 cukru do soli. Tak to zkusím dát asi půl napůl, aby to nebylo sladký.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř dub 07, 2021 11:02 am
od Omega23
hamoun píše:
proc sem tak ohavne veci pises? ... bo to zni dobre .. az vyborne .. a budu to muset asi zkouset ...
Já dopadl úplně stejně - kamarád mi poslal pár fotek a nevydržel jsem to abych to nezkusil,asi to bude i návykové!

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř dub 07, 2021 4:05 pm
od mari75
Omega23 píše:
Já dopadl úplně stejně - kamarád mi poslal pár fotek a nevydržel jsem to abych to nezkusil,asi to bude i návykové!
He he, díky, určitě vyzkouším ;-D . Klobásky suším na tyčce od slunečníku :-D . To jen k té záclonové tyčce :-DDD >B-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř dub 07, 2021 8:06 pm
od sima
ybrcek píše:
do Bečve mezi rybe
Přesně :-D
Mari :-D aspoň na něco je slunečník dobrý.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: pát dub 09, 2021 5:05 pm
od Goba
Lidl má zase zlevněné Brexitove steaky, velká prdel říznuta na tenko,

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob dub 10, 2021 6:23 am
od vrtasp
Zase rybe:)