Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Napsal: úte dub 06, 2021 5:10 pm
Nechal jsem se nalákat kamarádovými pokusy a také zkusil domácí pršut. Krkovice sušená v kuchyni na záclonové tyči.
Fórum zájmového sdružení příznivců automobilů značky SUBARU
https://subarufanclub.cz/forum/
14 dní zamčena kuchyňOmega23 píše:Dodržel jsem postup a stačilo 14 dnů.
klíč zahodit do Bečvyybrcek píše:14 dní zamčena kuchyň
Odesláno z mého SM-N960F pomocí Tapatalk
Postup jakým jsem to dělal neni můj,ale kamarada a funguje .Maso,kousky okolo půl kila očistit a zasypat na 24 hodin pískovym cukrem - ten vytáhne hodně vody.Ocistit umýt osušit a zasypat na 1 az 2 dny solí,zase vytáhne vodu. Potom omýt ,osušit ,potřít alkoholem kvůli desinfikovani a obalit v koření, já použil hrubý pepř. Zabalit do papírové utěrky a povesit do suchého místa kde proudí vzduch(záclonová tyč).Po14 dnech už jsem to nevydržel a zakroil . Vyset pry ma tak dlouho než ztratí 1/3 váhy,ale pry stačí zkoušet a když nejde ohnout tak je hotovo.Neveril bych že to jde doma a tak rychle,ale výsledek jde špičkový.mari75 píše:Prozraď postup.
do Bečve mezi rybesima píše: klíč zahodit do Bečvy
proc sem tak ohavne veci pises? ... bo to zni dobre .. az vyborne .. a budu to muset asi zkouset ...Omega23 píše:Postup jakým jsem to dělal neni můj,ale kamarada a funguje .Maso,kousky okolo půl kila očistit a zasypat na 24 hodin pískovym cukrem - ten vytáhne hodně vody.Ocistit umýt osušit a zasypat na 1 az 2 dny solí,zase vytáhne vodu. Potom omýt ,osušit ,potřít alkoholem kvůli desinfikovani a obalit v koření, já použil hrubý pepř. Zabalit do papírové utěrky a povesit do suchého místa kde proudí vzduch(záclonová tyč).Po14 dnech už jsem to nevydržel a zakroil . Vyset pry ma tak dlouho než ztratí 1/3 váhy,ale pry stačí zkoušet a když nejde ohnout tak je hotovo.Neveril bych že to jde …
To s tím cukrem budu muset zkusit taky. Zkoušel jsem dělat basturmu, ale tam bylo nakladáni jenom do soli, a výsledek byl, že to sice bylo dobrý, ale strašně slaný. A někde jsem četl, že tam přidávají 1/5 cukru do soli. Tak to zkusím dát asi půl napůl, aby to nebylo sladký.Omega23 píše:Postup jakým jsem to dělal neni můj,ale kamarada a funguje .Maso,kousky okolo půl kila očistit a zasypat na 24 hodin pískovym cukrem - ten vytáhne hodně vody.Ocistit umýt osušit a zasypat na 1 az 2 dny solí,zase vytáhne vodu. Potom omýt ,osušit ,potřít alkoholem kvůli desinfikovani a obalit v koření, já použil hrubý pepř. Zabalit do papírové utěrky a povesit do suchého místa kde proudí vzduch(záclonová tyč).Po14 dnech už jsem to nevydržel a zakroil . Vyset pry ma tak dlouho než ztratí 1/3 váhy,ale pry stačí zkoušet a když nejde ohnout tak je hotovo.Neveril bych že to jde …
Já dopadl úplně stejně - kamarád mi poslal pár fotek a nevydržel jsem to abych to nezkusil,asi to bude i návykové!hamoun píše:
proc sem tak ohavne veci pises? ... bo to zni dobre .. az vyborne .. a budu to muset asi zkouset ...
He he, díky, určitě vyzkouším . Klobásky suším na tyčce od slunečníku . To jen k té záclonové tyčceOmega23 píše:
Já dopadl úplně stejně - kamarád mi poslal pár fotek a nevydržel jsem to abych to nezkusil,asi to bude i návykové!
Přesněybrcek píše:
do Bečve mezi rybe