Stránka 314 z 716

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: úte črc 28, 2020 7:20 pm
od cleo
Dnes lehka studena vecere, zena delala gazpacho, vyborne Obrázek
Obrázek


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: úte črc 28, 2020 8:26 pm
od sima
Pěknééé na večeři super, my jedem tak nějak furt v tom bulguru, tak dnes večer taky a v práci jsem ho měl na oběd taky, jde dělat na sto způsobů, tak to nevadí, naopak se nemůž dožrat.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob srp 01, 2020 8:04 pm
od TheRock
A jak to máte vy? Raději buřta nebo špíz? ;)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob srp 01, 2020 8:17 pm
od hamoun
nadherny spiz ... :)

Odesláno pomocí Tapatalk

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob srp 01, 2020 9:02 pm
od SWRT
Špiz je super!!!

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob srp 01, 2020 9:17 pm
od vrtasp
To mám nápady teda v tom vedru:)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob srp 01, 2020 9:50 pm
od hamoun
ty nejlepsi :)

Odesláno pomocí Tapatalk

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob srp 01, 2020 10:11 pm
od vrtasp
J.j a ještě řízky z Krkovice a bram. salát a knedličkova polévka. Nefotil jsem:(

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob srp 01, 2020 10:41 pm
od sima
Špíz teda parádní! Ten já tuze rád a vrťas jede pěkně, všechna čest :-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob srp 01, 2020 11:58 pm
od sima
My zase klasiku, včil v létě nám ty stejky nějak hodně jedou =) Jen dnes jsem použil jiné koření- western, malovýroba, domácí, neměl jsem z něj moc dobrý pocit, ale chutnaly teda báječně! Škoda, že jsem je nevyfotil jak se zlatavě leskly na grilu na slunci...to byl přímo božský pohled.
K tomu tentokrát vylepšený, kombinační :-) bulguroquinoa salát, vařený v zeleninovém vývaru, přidána zelenina. Má žena má trochu vlastoručně upravený recept-přidává tam zkaramelizovanou červenou cibuli. Nemůžu se dožrati a samozřejmě po takovém jídle se dá normálně fungovat, nemusí člověk hned jen ležet :-) Fotka se moc nezdařila, tentokrát nebyla milostivá, naopak...a na fotce je tmavější kousek, já to takhle rááád.
Výhoda el. grilu jak jistě víte- hodím tam maso, nastavím minuty, zaklapnu a jdu klidně po svém, třeba pro pívo :-) dnes jsem u toho třeba opravil zahradní lávky, pár minut se hodilo na dokončení, opravu závitů.
Sladká tečka- jemňoučký, nadýchaný borůvkový mufin (*_^) |,,,,

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: ned srp 02, 2020 11:27 am
od vrtasp
Tak to bych si dal teda s chutí:)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: ned srp 02, 2020 12:07 pm
od Mira
Quinoa je bez chuti a bez zápachu, pokud ji nespaříte, může být hořká. Jako bezlepková dieta dobrý, jinak to žádnej zázrak gatronomie není. Ale mluvím za sebe, ostatní jedou na tom, že to nazývají superpotravina. Ale to třeba meloun taky. :-D Jako přídavek do něčeho s chutí ano, ale fakt uvařit ve vývaru (nejlépe hovězím), jen jako samotnou přílohu nebrat. Je to nijaký, to už cuketa je míń sterilní. =)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: ned srp 02, 2020 8:59 pm
od sima
Je to v zásadě jak říkáš...
Jenomže to se takhle dá říct Míro o všem, třeba obyčejnou rýži když povaříš ve vodě a nic jiného s ní neuděláš, minimálně neosolíš a nepřidáš ji k něčemu, nesmícháš tak to vyjde na stejno. Teda vlastně ne, to už ta quinoa má dle mě lepší poživatelnost. Přeci u většiny, či spíš u každé suroviny, jídla je to o přípravě a dochucení.
Superpotravina nesuper, tj mě osobě víš kde ;) ale zajímavé, že ty dnes pojmenované rádoby super potraviny mě strašně chutnají- brokolice, paprika, myslím že správně je červená, i ten burgur a quinoa, negooglím jestli to tak je, jen jsem něco taky náhodně už kdysi četl.
Burgur je pro mě číslo jedna, pak až Quinoa...a nej je právě ten mix obojího naráz. Dělá to Díťa už nějakou dobu, aby si někdo nemyslel, že to sem dávám, že jsme objevili svět, ale tj vlastně taky jedno, hlavně, že nám chutná ;)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: pon srp 03, 2020 5:26 pm
od Goba
Doma to umí kazdej, ale na dovolené už to chce trochu víc plánovat, no když jsem potkal kejtu v akci za polovinu, tedy cca 80 korun našich, nebylo cesty zpět, pro tyhle případy si vždy beru svoji pánev nůž velké plast prkénko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: pon srp 03, 2020 7:17 pm
od sima
Máš stejné vybavení jako my na chalupě :-) no to je vlastně taky na dovolené.
Teda nepočítaje kachláče, které včil v létě moc nepoužíváme.