Stránka 177 z 713

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob dub 14, 2018 12:54 pm
od ybrcek
JjObrázek

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob dub 14, 2018 8:28 pm
od spm
Co to sem dáváte za divný jídla? Hromada fotek a žádný maso :-DDD

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob dub 14, 2018 8:39 pm
od cleo
Grilovana zelenina je mnamka ale koprivovou polívku jsem ještě nejed.

Odesláno z mého founu pomocí Tapatalk

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob dub 14, 2018 8:43 pm
od yohn
Obrázek

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob dub 14, 2018 8:49 pm
od sima
Šaman píše:Už nastal ten pravý čas na ... D-tox
Susede tak už rostou? :-) Ve středu ještě u nás nic,pravidelně tam raší první mladé kopřivenky a nic.No on je to pak fofr,tu kopřivovou bych chtěl okusit,už druhým rokem mě děláš chutě :-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob dub 14, 2018 8:49 pm
od cleo
Kde to sedíš Jeniku?

Odesláno z mého founu pomocí Tapatalk

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob dub 14, 2018 8:55 pm
od sima
Sedí blízko pěkným panoramatům,to vidím já.Fiškulín :-) jen jestli máš solo vycházku,aby ti netikalo oko %-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob dub 14, 2018 9:35 pm
od Mira
Čerstvý kopřivy jsou takovej pikantní špenát. A to tak vysoko už rostou?

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob dub 14, 2018 9:39 pm
od sima
No loni byli už dřív.Tu jak máme chalupu to není nějak vysoko,jen 550 m.n.m.Kopřivy jsou zdatné,mají se k světu,jinak je tu vše opožděné,cirka čtrnáct dnů a víc,šaman ví přesně.
Ale nám rostly kopřivy vždy tak brzo logicky jen na jižním svahu pod chalupou :-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob dub 14, 2018 9:41 pm
od Šaman
Šímo, už mají 10cm+, je to letos fofr - i prvosenky už odkvétají a minulý týden ani nelezly ze země. Kdy dojedeš na svůj Ranč? Uvařím...
cleo: To musíš ochutnat, je to příšerně prudce zdravé - dělám si krémovou se smetanou a mixnutým vajíčkem a opečeným rohlíkem. Dnes ve 12:00 asi 3,5l v hrnci - nyní: N.I.C.
Míro: beru jen vršky - ty jsou nejluxusnější (ešče fčil cítím požahané prstiska :-D )

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob dub 14, 2018 9:45 pm
od sima
Tak to můžeš už prý aj ty kopřivy vynechat,říká tu Dita :-DDD To je detox-smetánka,vajco,opec rohlíky ;-D Ale jo kopřiva je zdravá,jel bych rád na chalupu příští víkend,ale nedělej si hlavně starosti,to já jen tak,kdyby jsi měl teho už moc :-D

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob dub 14, 2018 9:48 pm
od Mira
No jo, vršky. Ty nejdou vzít za list, takže se vždy spálíš. Já mám teda od kopřiv popálený jen předloktí - nad rukavicema.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob dub 14, 2018 9:53 pm
od Šaman
Tož o víkendu ještě budou jedlé - pak to pletivo ztvrdne a blbě sa to mixuje - teď sú jemné, spaříš, povaříš, mixneš a je z toho krém jak víno (sorry Ybrčku ;-D )
Špenát sem, Miro,taky dělal, ale tam to bolí víc, bo ideální je 20l kýbl a z tohoto množství už aj 4 porce uděláš. Jo, dá se to nůžkama, ale prstem přeca enom uštípneš vždy, kolik chceš.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob dub 14, 2018 10:09 pm
od spm
A nechce někdo žabí stehýnka? Se oteplilo a z jezírka už se zase ozývá nějaká zelená bestie :-DDD

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob dub 14, 2018 10:14 pm
od Šaman
spm: bych Ti moh nabídnout zatím polévku z tohoto, ale! 1. je to chráněné a za 2. Ty máš ty obojživelniky tak rád, že .... bys mne asi něčím nejradši pohladil po hlavě... :-D