Stránka 119 z 709

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: čtv kvě 18, 2017 11:13 pm
od Mira
quickly píše:VDC: zelňačka je slabý název pro kapustnicu . Na Kysuci se jako hlavní základ používá voda z kysaného zelí (ta probudí i mrtvého), nějaké žebro na vývar a vařený brambor v celku.
A samozřejmě i zelí. A na valachách s klobásou. Ale dělá se i "zalítačka", což je také zelná polívka, ale bílá - mléčná. Ale někdo mlíko nepije, natož aby ho používal v kuchyni. Dělá chybu. :-D

Slovenština je kouzelná v tom, že kapusta je kel. Přitom do kelu občas někoho posílají, což je u nás špatně. Proč ho posílat do kapusty, že?

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: pát kvě 19, 2017 12:14 am
od sima
Jo,slovenčina je fakt kouzelná,mě se moc líbí :-) (*_^) |,,,, Posílat někoho do kapusty by bylo hodně kontraproduktivní,spíš trapné :-D Já to snad zkusím %-)
Jinak valašská zelňačka s klobásoj je mimořádná věc :-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: pát kvě 19, 2017 7:38 am
od spm
no, mne se po kapuste zveda kybl, takze kdyz me nekdo do ni posle, tak bych to jako urazku bral :-DDD a mliko to samy, fujtajbl :-)

Odesláno z mého SM-G930F pomocí Tapatalk

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: pát kvě 19, 2017 7:49 am
od cleo
Copak jsem tele abych pil mlíko? :-DDD

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: pát kvě 19, 2017 12:41 pm
od Stefan
Koľko kuchárov, toľko kapustníc. To je podobné ako u guľášov. Aby som to nepreháňal, možno trošilinku menej. :-D

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: pát kvě 19, 2017 12:41 pm
od draconis
Mlíko pijou jen kojenci. Dospělí pijou a místo něj v kuchyni používají pivo, pod maso zejména černé. Případně něco s vyšší voltáží na flambování. Tak co s mlíkem... :-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: pát kvě 19, 2017 12:42 pm
od draconis
Stefan píše:Koľko kuchárov, toľko kapustníc.
Přesně. Nebo u nás se svíčkovou, taky je ta pravá a nejlepší u každého jinak B-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: pát kvě 19, 2017 6:04 pm
od ybrcek
včera Košt sv.Floriána uf 748 vzorku
já tradičně RR aTČ >B-)
skvělá akce

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: pát kvě 19, 2017 8:51 pm
od sima
:-D Vypadáš tak nějak zdravě,kypře(nemyslím tlustě :-) ) a spokojeně u teho vínečka :-)
Jinak já mám nejradši tyto tekutiny:pívo a právě to mlíko,kafe a obyč vodu z kohoutku B-)slivovičku dobrou,jo tak tu taky.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: pát kvě 19, 2017 9:09 pm
od Mira
Já mlíko piju když se mi chce. Někdy se mi nechce vůbec, doma mi prošlo i trvanlivý. Ale občas mám období, že ho piju. Holt tělo si říká co potřebuje. Ale v kuchyni z něj můžu všechno. Polívky, omáčky, pohádku mládí. A miluju koprovku. :-D

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: pát kvě 19, 2017 10:57 pm
od ybrcek
Jo byl jsem spokojený do 4 do rána. Teď jsem došel z pivecka. Srazit kyselinky je třeba. Moc pivo neumím pít ale Slavkov je dobrý asi

Odesláno z debila

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob kvě 20, 2017 12:11 am
od sima
Do čtyř do rána :-D tak to má být (*_^) |,,,, Slavkov neznám,ale pívo je na sražení kyslého to nej,jdeš na to zkušeně,dobře :-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob kvě 20, 2017 8:00 am
od ybrcek
Pivovar Slavkov u Brna. Maly pivovar s restauraci. Pivo se dá koupit u nich v Makru a v Globusu
http://www.slavkovskypivovar.cz

Odesláno z debila

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob kvě 20, 2017 11:03 pm
od Mira
Pil jsem jednou nějakej special od nich, který uvařili na slavnosti piva na Veveří a nebylo to vůbec špatný. Povedená akce, těch pivců tam bylo asi jen 8, tak člověk mohl ochutnat všechny.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: ned kvě 21, 2017 5:33 am
od ybrcek
bylo to moje letošní asi pátý a šestý pivo a zdálo se mi gut
já už pivo moc nedávám