Stránka 108 z 715

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: ned led 22, 2017 10:49 am
od spm
Nosit petky ;-D U nás jeden pivovar je stejně jenom pivovar a ten druhej sice hospodu má, ale byl jsem v ní asi tak jednou... v drtivý většině co jsem tam měl, tak jsem si koupil v petce a odvezl těch 500 metrů domu autem :-DDD

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: ned led 22, 2017 12:47 pm
od M a r c e l
když mě to doma neba, leda tak v létě, když dělám venku a vím, že už nikam nepojedu, tak si třeba lahváče dám, místo vody.

my takhle máme ve dvou doma basu na měsíc, někdy i na dýl, takový jsme já a Týnka píči B-)))

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: ned led 22, 2017 1:47 pm
od vrtasp
Něco k tomu pivku :):)na vesnici tam to žije:)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: ned led 22, 2017 2:05 pm
od yohn
IMG_7328.JPG
Soused dělal včera, přinesl toho tašku

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: ned led 22, 2017 2:34 pm
od mata
Vy se kluci předháníte kdo dál a vejš? [WINNER]

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: ned led 22, 2017 2:41 pm
od vrtasp
To byl jen zlomek , hrůza :):) gastro péčko:)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: ned led 22, 2017 3:33 pm
od ybrcek
šmarja uplně cejtím jak mi vyskočil cholesterol :-OO

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: ned led 22, 2017 3:53 pm
od mata
........ cholesterol, když si ale představíš tu krásně nacpanou pupinu! [BANANA]

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: ned led 22, 2017 5:14 pm
od .dundee.
M a r c e l píše:já po přestěhování na vesnici s chlastem skončil, pivovar tu nemáme žádnej...
Tak on bydlí pomalu na dohled od Únětickeho pivovaru a bude si stěžovat. :D

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: ned led 22, 2017 5:27 pm
od yohn
Lidi nevěděj co maj a furt frfňaj

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: ned led 22, 2017 9:48 pm
od M a r c e l
.dundee. píše: Tak on bydlí pomalu na dohled od Únětickeho pivovaru a bude si stěžovat. :D
jo to jo, já vím, že tam je a jednou jsem tam i byl, ale autem to nejde a doma mě to neba prostě...

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: ned led 22, 2017 10:18 pm
od Mira
Já měl včera degustaci. Pečený vs. uzený koleno a pivo. Ochutnal jsem nějaký dudáky, 2 pšeniční, bernarda, všechno chutnalo jako pivo, co bylo zajímavý byl Syrovar 11 a viděňská 12. Pivovárek v Těmicích, kde bych čekal už vinný sklípky a oni ležácký. A co mne totálně zklamalo byla APA od Lobkowitze. To bylo jak slivky, fujtajbl. Museli jsme si spravit chuť na Vápně, Starobahno 11 je jistota. Jen jsem si připadal jak nafouklej balón, jen odletět. Byla to významná dietní chyba, ale jak to bylo dobrý...

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: ned led 22, 2017 10:39 pm
od sima
Významná dietní chyba :-D Míra ser na to,občas to musí být i když je člověk zdravotně omezen...mimochodem nemyslel jsi spíš ALE pívo?Tyhlety píva jsou pro mě nepitelné,IPA tj to samé,je to holt pro nás jiná země původu,mě to nejde taky...
Jinak pěkně dráždíte fotkama,já si dal přes víkend v práci zabijačkové pochutiny,kámoši donesli,slavili,či jen dělali zabijačku,tj strašné,nemožu se toho nějak dožrat,dneska jsem si dal už jen zeleninu,přesycen jsem byl,není to lehké tyhlety pokušení ne >:(

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: pon led 23, 2017 12:54 am
od Mira
Je to správně APA - American Pale Ale, nebo IPA - India Pale Ale. Oboje jsou tedy ALE, tedy svrchně kvašená piva. Indian Pale Ale bylo anglické svrchně kvašené pivo právě pro export do Indie, doba zrání byla totiž min. 2 měsíce, což bylo tak akorát na cestu lodí do Indie. To označení se používá dodnes. APA proto, že se používá americký chmel, který je mnohem aromatičtější a dává pivu specifickou vůni a chuť. Např. po citrusech. Něco jako u pšeničných piv, které jsou také svchrně kvašená. Je to holt jiný pivo než spodně kvašené, typu plzeňského. Má lehčí chuť, přitom bývá výrazně hořčí. U nás se vaří docela dost. A bývají dobrá, ale ten Lobkowitz co jsem měl včera, byla naprostá katastrofa. Ale jednomu z 5 to chutnalo. Jinak vyhrál Sumeček 11. Kocour z Vansdorfa umí. Jejich IPA Samuraj 14 je naprosto úžasná vůně a max. chuť, kterou stejně ale přebije její maximální hořkost. Já o něm říkám,že se mi po něm úplně srolujou ponožky, jak je to báječně hořký. Jinak Samuraj proto, že ho uvařil japonský sládek.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: pon led 23, 2017 7:10 am
od M a r c e l
vy jste machři koukám (jakože vážně), pro mně je pivo prostě pivo a buď mi chutná nebo nechutná, jiný rozdíly neznám, vlastně ani nevím, co je ležák, vím ale, že IPA je izolační materiál a ALE předložka B- )