Stránka 107 z 713

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: pát led 20, 2017 10:34 pm
od Mira
Víno jsem pil pouze suché. Ta kyselost přejde po první kalíšku, pak již jen samá pozitiva včetně toho, že z toho druhý den nebolí hlava. Bohužel se u mě nějak pokazil metabolismus či co a fčil mě po bílém pálí žáha. A to si před degustací dávám smectu. Takže jen červené a to málo, víc nesmím a ani nechci. Takže o to jsem mlsnější, ale Merlot třeba moc nemusím. Co mne vždy potěší je třebas Cabernet sauvignone, dobrý vavřineček a samozřejmě modrý portugal.

Pivo mohu tak dvě, tudíž jdu na čepu vždy o kvalitě, kvantitu už nemusím. Tudíž desítku nepiju, vždy si dávám nějaký speciál pokud je. V Brně je jich dost, já si občas skáknu do Pivotéky pro oblíbeného Kocoura - Sumeček 11 a Samuraje 14. Oboje je APA a nemají v tomto pivu moc konkurenci. Pak kupuji Nachmelenou opici 11, ta má výhodu, že ji prodávají v PET litrovkách. No a občas si přinesu Kněžnu 13 ze Svijan. Černej Bernard ležák je taky dobrej, ovšem po tom mi opět trucuje žáha. A vynikající pivo je Klíšťák 13. To občas dají na čep zde u nás na Vápně a to je pošušňáníčko.
A vyrůstal jsem v prostředí, kde chlapy říkali, že desítku pijou dělníci, horníci pijou dvanáctku. A dnes se naštěstí desítka točí velmi zřídka. I když se už dělá i dobrá, ale my jsme ji pili jen v létě při práci, jinak se pije 11.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: pát led 20, 2017 10:44 pm
od VDC
A čo je to taká žáha ? To neznám. ;-D Ťuk, ťuk, ťuk, musím to zaťukat, opravdu nevím, co je to pálení žáhy. Za to jsem opravdu moc rád, že nemusím přemýšlet, co to tý huby strčím. :-)

Já mám nejraději 11° a 12° piva. Silnější si dám velmi zřídka a opravdu jen na chuť. A moc rád mám kvasnicová piva. Kvasnicový Bernard je moc dobrý pivo.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: pát led 20, 2017 10:46 pm
od Kolben
Hele přecedo když už jsme to nakousli. Co zajít na dva panacky v rámci plzeňského posezení. ;-). Klidně někdy v týdnu. :-)


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: pát led 20, 2017 10:53 pm
od M a r c e l
kvasnocovej Bernard je libovej...

a žáha mě pálí taky, poslední dobou někdy po cigárech...

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: pát led 20, 2017 10:54 pm
od Kolben
Tak nehul.


Sent from my iPhone using Tapatalk

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: pát led 20, 2017 11:07 pm
od M a r c e l
se mi nechce B-)
ale možná se zase hecnu B-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: pát led 20, 2017 11:11 pm
od VDC
Kolben píše:Hele přecedo když už jsme to nakousli. Co zajít na dva panacky v rámci plzeňského posezení. . Klidně někdy v týdnu.
No jasně, rád. Řekni, kdy se ti to hodí.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: pát led 20, 2017 11:20 pm
od Mira
Já nehulim a pálí. Ale jen z něčeho, prakticky bílý víno a ten černej bernard. Asi pouze nějakej druh kvasinek. Jinak problém nemám a za mlada vůbec ne. Nebo se už nepamatuju. Nebo vlastně jednou jo. Na vojně, po nějakým děsným tahu. Což není tak neobvyklý.
A s tim kouřením. Když jsem začal chodit do volyšu, hulili jsme takřka všicí. Teď už kouří jen jeden kamoš. Přestával už 2x, ale je jedinej, kdo to nedokázal. Teda zatim, my mu ještě věříme, že ho to nyní mezi samejma nekuřákama přestane bavit.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob led 21, 2017 8:42 am
od ybrcek
co jsem se přestěhoval na Moravu před 15ti lety pivo jsem přestal pit
víno je top

Obrázek

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob led 21, 2017 10:59 am
od VDC
Já to mám podle ročního období. Teď, jak je ten zkurvenej mráz, piju čaj. :-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob led 21, 2017 12:30 pm
od Mareka
A nebo taky: já fotím, majitel sklepa nalévá a žena ....
Obrázek

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob led 21, 2017 9:05 pm
od spm
U mně to degustování různých piv za poslední dobu nějak pokleslo. Teda, abych byl konkrétní, tak za dobu, co si vozím všude prdel autem, už si nějak nemůžu dovolit vlézt do pivotéky, udělat degustaci všeho co mají na čepu a pak ve značně podroušeném stavu nakoupit lahváče od všeho, co mi zrovna připadá sympatické :-DDD Na druhou stranu, zase jsem se odstěhoval na vesnici, ve které jsou dva minipivovary :-DDD Ale když to nějak srovnám zpětně, tak asi nejhorší věc, co jsem kdy pil - ještě za gambrinusama a různými kopiemi piva ze Singapuru a odjinud z Asie, je desítka Staropramen. To se fakt pít nedá. Tuším, že už tenkrát jsem si to dal jenom proto, abych dostal těch 10 bodů v pivním deníčku. A že to bylo teda drsných 10 bodů :-DDD (jinak statistika říká něco o 430 značkách piva z 25 zemí)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: ned led 22, 2017 6:47 am
od M a r c e l
já po přestěhování na vesnici s chlastem skončil, pivovar tu nemáme žádnej...

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: ned led 22, 2017 7:08 am
od Mareka
Ale sklep snad máš? A založit minipivovar by taky mohlo být řešení.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: ned led 22, 2017 7:41 am
od M a r c e l
nemám...

a stejně bych na to neměl čas...