Stránka 105 z 713
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Napsal: stř led 18, 2017 11:33 am
od VDC
Hmmm, tak to v tom jedeš hodně.
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Napsal: stř led 18, 2017 11:45 am
od ybrcek
baví mě to no , přes leto je to děs to rozhodování motorka /víno.. a ted do toho přibude ještě Subaru
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Napsal: stř led 18, 2017 12:05 pm
od .dundee.
Víno je hezká záliba. Hodně mi to připomíná vztah k Subaru
Není to žádný mainstream, aspoň v Čechách; čím déle se tomu věnuješ, tím víc tomu začínáš rozumět a přijdeš na chuť a posouváš své znalosti/hranice dál a dál; časem pochopíš, že skutečně dobrý zážitek něco stojí a přestaneš řešit cenu/spotřebu.
Snažím se neustále vzdělávat a navštěvovat kvalitní degustace, které se zaměřují na poznání konkrétních oblastí, výrobců, nebo ročníků. Ono to má i souvislost s preferencí chutí, které se navíc postupně mění a tříbí.
Velkou nevýhodou v reálném životě je, že existuje hodně málo restaurací, kde si lze zážitek z vína skutečně užít, zejména v kombinaci s jídlem, za ještě rozumnou cenu. Ale velký dík i za těch pár, které jsou.
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Napsal: stř led 18, 2017 12:27 pm
od ybrcek
zrovna zítra jdu na akci "vaření k vínu" protože i moc rád vařím , tak se těším , povede to nějaký obr machr tak uvidím co se naučím.
A pravdu máš že restaurace s kvalitními víny jsou vzácné.
Velmi často se potkám na akcích Vodafone a O2 pro statní správu a samosprávu že tam navalijo portugalsky italsky vína a pak dojdou jak mi chutná.... no nechutná, protože jsou to vesměs stolní vína nevalné chuti i kvality.
Jednou se Vodafone chytl za rypak a dodal na večírek vína z moravy a to byla parada, pak jsem se dozvěděl ze zakulisí , že ty vína se jim zdály moc levný a bali se jestli to nebudou patoky...
tak si neumím představit kolik platili za ty zahraniční čůča...
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Napsal: čtv led 19, 2017 9:56 am
od goha
Tak já zase víno moc nemusím a když už, tak rozhodně ne suché, jak je dnes v módě, na mě to je hrozně kyselý.
Ale taková pálenka z vlastního ovoce, to je jiná káva
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Napsal: čtv led 19, 2017 10:14 am
od ybrcek
no jo Hradec:) to už jsi daleko od Moravy...
víno jedině suché, protože za cukrem se dá schovat spoustu vad vína
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Napsal: čtv led 19, 2017 12:11 pm
od VDC
Myslíš Miloši, že suché víno je teď v módě ? Já bych spíš řekl, že se jen víc mluví o tom, že kvalitní vína jsou častěji suchá vína a sladké čamčuráky jsou pro lidi, co vínu nerozumí.
Tchýně mi dala k vánocům Merlot, který mám rád a já jsem ledabyle prohlédl etiketu, než jsem to nalil do sklenice. Nebyla to produkce nikoho známého. A to byla chyba, protože to víno bylo polosladké.
Fuj to byl hnus.
Naštěstí jsem si nalil do huby jen degustační doušek, takže jsem to přežil.
Ale do svařáku to bylo použitelný.
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Napsal: čtv led 19, 2017 12:24 pm
od .dundee.
VDC píše:Myslíš Miloši, že suché víno je teď v módě ? ...
Já vidím trend opačný, tuzemští výrobci totiž za suché víno považují i vína se zbytkovým cukrem až k 7g/l. Vinařskému zákonu to neodporuje. Velmi zřetelně jsem tento trend sledovat v uplynulých sedmi letech na produkci Znovínu, kde se to projevuje i v jejich vyšších řadách Terroir Club, Lacerta Viridis. Při posledních ochutnávkách jsme s kolegou konstatovali, že bohužel s produkcí skutečně suchých bílých vín skončili.
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Napsal: čtv led 19, 2017 12:27 pm
od M a r c e l
a já jsem barbar a mám rád sladký... Hnanice mi chutnají...
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Napsal: čtv led 19, 2017 12:36 pm
od ybrcek
Znovin.... to už smrdí moc bussinesem
Hnanice umí tam není za co se stydět
já jsem si ted v polední pauze udělal radost
Rakouský Grüne Veltliner DAC a Zweigeltrebe Barrique
http://www.vinovin.cz/zweigeltrebe-barr ... -2274.html
http://www.vinovin.cz/veltlinske-zelene ... -1703.html
těším se na večer
posláno z sgs6
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Napsal: čtv led 19, 2017 12:45 pm
od ybrcek
jinak ze znojemska má nádherný vína pan Vaněk
třeba toto je šperk
http://www.vinovin.cz/ryzlink-rynsky-vo ... -2295.html
a z tohoto jsem před dvěma měsíci málem omdlel, totální úlet
http://www.vinotrh.cz/nabidka-vin/bile- ... ensky-sber
byl jsem u něho ve sklepě a to co nám nosil to bylo NECO
až jsem mu říkal at donese tež něco nepovedeneho a jen se smal že neumí nepovedene víno
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Napsal: čtv led 19, 2017 12:46 pm
od ybrcek
M a r c e l píše:a já jsem barbar a mám rád sladký... Hnanice mi chutnají...
i v Hnanicích umí krásná suchá vína
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Napsal: čtv led 19, 2017 1:18 pm
od M a r c e l
to asi jo, ale to není moje liga
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Napsal: čtv led 19, 2017 1:31 pm
od Kolben
Ja piju vino jako pivo. Pekne z pulitru. Pak je mi desne zle.
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Napsal: čtv led 19, 2017 1:38 pm
od Slavek_xxx
Ja jsem se ted nechal inspirovat kralovnou Viktorii, ktera michala tusim Merlot s nejlepsi skotskou z kralovskych sklepu a oblibil jsem si Frankovku a do ni rum
Punk, vole
ybrcek> hele asi budes znalec. Majitel tohoto eshopu je jeden nas zakaznik, bere jen od asi 4 vybranych vinaru z Nemecka. Znas neco z toho?
http://www.ohms.cz/