Stránka 105 z 709

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř led 18, 2017 11:33 am
od VDC
Hmmm, tak to v tom jedeš hodně. :-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř led 18, 2017 11:45 am
od ybrcek
baví mě to no , přes leto je to děs to rozhodování motorka /víno.. a ted do toho přibude ještě Subaru :-D

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř led 18, 2017 12:05 pm
od .dundee.
Víno je hezká záliba. Hodně mi to připomíná vztah k Subaru :-) Není to žádný mainstream, aspoň v Čechách; čím déle se tomu věnuješ, tím víc tomu začínáš rozumět a přijdeš na chuť a posouváš své znalosti/hranice dál a dál; časem pochopíš, že skutečně dobrý zážitek něco stojí a přestaneš řešit cenu/spotřebu.
vino_degu.JPG
Snažím se neustále vzdělávat a navštěvovat kvalitní degustace, které se zaměřují na poznání konkrétních oblastí, výrobců, nebo ročníků. Ono to má i souvislost s preferencí chutí, které se navíc postupně mění a tříbí.
Velkou nevýhodou v reálném životě je, že existuje hodně málo restaurací, kde si lze zážitek z vína skutečně užít, zejména v kombinaci s jídlem, za ještě rozumnou cenu. Ale velký dík i za těch pár, které jsou.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř led 18, 2017 12:27 pm
od ybrcek
zrovna zítra jdu na akci "vaření k vínu" protože i moc rád vařím , tak se těším , povede to nějaký obr machr tak uvidím co se naučím.

A pravdu máš že restaurace s kvalitními víny jsou vzácné.
Velmi často se potkám na akcích Vodafone a O2 pro statní správu a samosprávu že tam navalijo portugalsky italsky vína a pak dojdou jak mi chutná.... no nechutná, protože jsou to vesměs stolní vína nevalné chuti i kvality.
Jednou se Vodafone chytl za rypak a dodal na večírek vína z moravy a to byla parada, pak jsem se dozvěděl ze zakulisí , že ty vína se jim zdály moc levný a bali se jestli to nebudou patoky...
tak si neumím představit kolik platili za ty zahraniční čůča...

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: čtv led 19, 2017 9:56 am
od goha
Tak já zase víno moc nemusím a když už, tak rozhodně ne suché, jak je dnes v módě, na mě to je hrozně kyselý.
Ale taková pálenka z vlastního ovoce, to je jiná káva >B-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: čtv led 19, 2017 10:14 am
od ybrcek
no jo Hradec:) to už jsi daleko od Moravy...
víno jedině suché, protože za cukrem se dá schovat spoustu vad vína

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: čtv led 19, 2017 12:11 pm
od VDC
Myslíš Miloši, že suché víno je teď v módě ? Já bych spíš řekl, že se jen víc mluví o tom, že kvalitní vína jsou častěji suchá vína a sladké čamčuráky jsou pro lidi, co vínu nerozumí. :-)

Tchýně mi dala k vánocům Merlot, který mám rád a já jsem ledabyle prohlédl etiketu, než jsem to nalil do sklenice. Nebyla to produkce nikoho známého. A to byla chyba, protože to víno bylo polosladké. :-) Fuj to byl hnus. :-) Naštěstí jsem si nalil do huby jen degustační doušek, takže jsem to přežil. :-) Ale do svařáku to bylo použitelný. :-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: čtv led 19, 2017 12:24 pm
od .dundee.
VDC píše:Myslíš Miloši, že suché víno je teď v módě ? ...
Já vidím trend opačný, tuzemští výrobci totiž za suché víno považují i vína se zbytkovým cukrem až k 7g/l. Vinařskému zákonu to neodporuje. Velmi zřetelně jsem tento trend sledovat v uplynulých sedmi letech na produkci Znovínu, kde se to projevuje i v jejich vyšších řadách Terroir Club, Lacerta Viridis. Při posledních ochutnávkách jsme s kolegou konstatovali, že bohužel s produkcí skutečně suchých bílých vín skončili.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: čtv led 19, 2017 12:27 pm
od M a r c e l
a já jsem barbar a mám rád sladký... Hnanice mi chutnají...

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: čtv led 19, 2017 12:36 pm
od ybrcek
Znovin.... to už smrdí moc bussinesem
Hnanice umí tam není za co se stydět
já jsem si ted v polední pauze udělal radost
Rakouský Grüne Veltliner DAC a Zweigeltrebe Barrique

http://www.vinovin.cz/zweigeltrebe-barr ... -2274.html
http://www.vinovin.cz/veltlinske-zelene ... -1703.html
těším se na večer [BANANA]


posláno z sgs6

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: čtv led 19, 2017 12:45 pm
od ybrcek
jinak ze znojemska má nádherný vína pan Vaněk

třeba toto je šperk
http://www.vinovin.cz/ryzlink-rynsky-vo ... -2295.html

a z tohoto jsem před dvěma měsíci málem omdlel, totální úlet

http://www.vinotrh.cz/nabidka-vin/bile- ... ensky-sber

byl jsem u něho ve sklepě a to co nám nosil to bylo NECO
až jsem mu říkal at donese tež něco nepovedeneho a jen se smal že neumí nepovedene víno :-D

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: čtv led 19, 2017 12:46 pm
od ybrcek
M a r c e l píše:a já jsem barbar a mám rád sladký... Hnanice mi chutnají...
i v Hnanicích umí krásná suchá vína :)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: čtv led 19, 2017 1:18 pm
od M a r c e l
to asi jo, ale to není moje liga B-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: čtv led 19, 2017 1:31 pm
od Kolben
Ja piju vino jako pivo. Pekne z pulitru. Pak je mi desne zle. :-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: čtv led 19, 2017 1:38 pm
od Slavek_xxx
Ja jsem se ted nechal inspirovat kralovnou Viktorii, ktera michala tusim Merlot s nejlepsi skotskou z kralovskych sklepu a oblibil jsem si Frankovku a do ni rum >B-) :-DDD Punk, vole >B-)
ybrcek> hele asi budes znalec. Majitel tohoto eshopu je jeden nas zakaznik, bere jen od asi 4 vybranych vinaru z Nemecka. Znas neco z toho?
http://www.ohms.cz/