Stránka 104 z 714

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: pon led 16, 2017 9:52 pm
od VDC
Vlákno o víně tu není, tak ho založ. ;-)

Miluju zeleninu, ale bez masa si to neumím představit. I když ho jím střídmě.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: pon led 16, 2017 10:04 pm
od ybrcek
No abych tam nepsal sám. To by trošku ztrácelo smysl

posláno z sgs6

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: pon led 16, 2017 10:05 pm
od VDC
To se neboj. :-) Tady je to samej alkoholik. :-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: úte led 17, 2017 6:40 am
od Mareka
V klidu....moje spešl profilovka pro místa, kde je větší prostor.
FB_IMG_14846315052829549.jpg

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: úte led 17, 2017 12:25 pm
od ybrcek
Paráda [FACE WITH TEARS OF JOY]

posláno z sgs6

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: úte led 17, 2017 4:48 pm
od Špejlík
Také se svou troškou do mlýna...

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: úte led 17, 2017 5:13 pm
od Slavek_xxx
Ja jsem znalec vina - tedy potud, ze vim ze je vilo bile a cervene. Ruzovym mne neosalite, vim ze se dela smichanim bileho a cerveneho (jak jsem nekde vtipne cetl) ;-D

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: úte led 17, 2017 5:21 pm
od Špejlík
Slavek_xxx píše:Ja jsem znalec vina - tedy potud, ze vim ze je vilo bile a cervene. Ruzovym mne neosalite, vim ze se dela smichanim bileho a cerveneho (jak jsem nekde vtipne cetl)
Jak zpívá Fanánek... Poznám červený víno, jen když je v průhledný sklínce..:-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř led 18, 2017 6:12 am
od ybrcek
A jéje...pouštím to z hlavy

posláno z sgs6

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř led 18, 2017 10:46 am
od Špejlík
ybrcek píše:A jéje...pouštím to z hlavy

posláno z sgs6
Ne, mě víno baví. Ale jsem zaseklej na určitých vinařích a odrůdách a nic jinýho nepokouším.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř led 18, 2017 10:53 am
od ybrcek
Já aktuálně pokouším vinaře z dolního Rakouska. A je to hodně velká výzva

posláno z sgs6

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř led 18, 2017 11:06 am
od VDC
Mě víno taky baví. Ale za vinaře se považovat nemůžu. Neumím rozlišit jemné nuance chutí, pohlédnout do sklenice, zhodnotit jiskru, poválet v hubě a určit na jakým svahu to vyrostlo, že na to svítilo slunce v pravý čas a dopadly kapky rosy. :-)
Z bílých odrůd můžu akorát Rulandské bílé a Tramín červený a to pouze příležitostně. Jinak vyhledávám pouze suché červené odrůdy.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř led 18, 2017 11:17 am
od ybrcek
jedna návštěva Rakouska :)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř led 18, 2017 11:21 am
od VDC
Pěkná baterie. :-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř led 18, 2017 11:22 am
od ybrcek
a jednou za rok Košt Svateho Floriana , muj pult ,kde jsem obsluhoval , vše jsem musel přelíznout to byla tež vyzva :-D

jsem zapomel to byly vše Rynske ryzlinky, moje žena měla zase Rulandy šede/bílé