Stránka 100 z 713

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: čtv lis 24, 2016 7:37 am
od Traveller
M a r c e l píše:alkoholici ste jeden jak druhej, jak treti i ti dalsi
A dohromady vás je v ČR 640.000. ;-D
Zrovna včera jsem si pustil ČT24 a dole na řádku čtu větu, která končila takto: "... 640.000 Čechů pije alkohol nebezpečně". Přečetl jsem si to několikrát, ale nepochopil jsem, jaké to je pít alkohol nebezpečně?!?!? To si asi ti pijani, včetně vás, stoupnou na D1 mezi pomalý a rychlý jízdní pruh a začnou pít?!? Pak bych tomu rozuměl. :-DDD :-DDD :-DDD

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: čtv lis 24, 2016 7:50 am
od VDC
To je nás tolik ? ;-D Já včera večer nebezepečně vychutnal 2 panáky rumíčku Pampero Anniversario od Marcela. To bylo tak nebezpečný... :-DDD

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: čtv lis 24, 2016 8:00 am
od Traveller
Jsi prostě klikař, že se tu dnes s námi ještě můžeš o tento zážitek podělit. :-DDD :-DDD

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: čtv lis 24, 2016 10:52 am
od draconis
M a r c e l píše:alkoholici ste jeden jak druhej, jak treti i ti dalsi
Hele Marcelo, ale ono to jde zkapalnit i bez alkoholu. Třeba jablečnej mošt je taky fajn. Ale něco tomu pak chybí... :-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: čtv lis 24, 2016 11:15 am
od kiti
draconis píše:Hele Marcelo, ale ono to jde zkapalnit i bez alkoholu. Třeba jablečnej mošt je taky fajn. Ale něco tomu pak chybí...
Doplniš wodkou

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: čtv lis 24, 2016 6:03 pm
od Mira
draconis píše:Hele Marcelo, ale ono to jde zkapalnit i bez alkoholu. Třeba jablečnej mošt je taky fajn. Ale něco tomu pak chybí...
To je proto, že to piješ moc rychle, nechej ten mošt zkvasit, vypal a pak tomu nebude nic chybět.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: čtv lis 24, 2016 6:04 pm
od yohn
Hotovo, jde se domu...
IMG_6261.JPG
IMG_6259.JPG
IMG_6258.JPG
IMG_6257.JPG

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: čtv lis 24, 2016 6:36 pm
od sima
Tj mlsanec (*_^) |,,,, (*_^) |,,,,

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: čtv lis 24, 2016 7:57 pm
od goha
Joooooo tak do toho bych šel :-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: pát lis 25, 2016 10:00 am
od Subaru70
...hmm hezká ňamka ,,,,| (*_^) |,,,, ,,,,| (*_^) |,,,,

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob lis 26, 2016 2:06 pm
od M a r c e l
most mam taky rad, nezkvasenej a bez wodky B-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: sob lis 26, 2016 11:19 pm
od Mira
No já si dnes dovezl taky kanďák tekutých jablek. Akorát je ten mošt převařenej, takže vypálit nepůjde. Zas prý takhle vydrží do Nového roku.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: ned lis 27, 2016 10:52 pm
od goha
OZP píše:Není Pražák jako Pražák. Naše rodina měla na Valašsku pálenici dlouha leta, dokud nám ji bolševici nesebrali.
Jednou se k tomu snad jako ke koníčku vrátím, letos se nám urodilo tolik jablek a švestek, že je mi to až líto, že nemám jak to zpracovat.
Taky už jsem o tom uvažoval si to pálit sám, ale nějak jsem nikde pořádně nenašel, jak na to v domácích podmínkách a hlavně, aby to bylo bezpečný .... neoslepnout :-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: ned lis 27, 2016 10:59 pm
od sima
Tak jsou na trhu domácí profi pálenice,pak je to jen o zkušenostech a záměru fakt vypálit co nej a ne co nej kvantitu,ale co vím,tak stejně ty nej domácí pálenky jsou od kutilů,co mají za sebou dlouhou praxi a hlavně taky fištrona,mají podoma zhotovené pálenice a myslí u toho a znají tyhle věci,chemii kvasu a pálení :-) =) A těch je jak máku,jak subaru dobrých servisů :-)Slepota pak nehrozí,odzkoušeno vlastním tělem a soutěžemi a léty tvrdé praxe a přitom zábavy :-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: ned lis 27, 2016 11:31 pm
od goha
Tak to jsi dobrej, mě nezbývá, než to do pálenice vozit.