Stránka 99 z 709

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 9:41 pm
od Mira
sima píše:Máme tři mega velké ořešáky,jeden skoro nerodí,ostatní dva jo,lae máš pravdu veverky jsou velmi pracovité a co víc,když sbíráš dole ty paběrky,posměšně ti házej na hlavu skořápky a to vůbec nepřeháním!!!Ne ne i sused šaman mě to potvrdil
Toto potvrzuji, my jsme se je snažili se země zaplašit a ty mrchy se nám smály do očí a házely po nás ořechy. Vyloupaný.
Jinak ty černý myslim vytlačují ty rezavé. Zeptám se švagra, co by bývalý hajný by to měl vědět. Dědy jako panského hajného (fakt sloužil u paní baronky ve Velkém Meziříčí) už se zeptat nemůžu.
A kupodivu jsem v životě potkal více origo rezavých než pravých blondýn. Ty rezavé byly na to, že jsou rezavé i hrdé. A nesnášely obarvený blondýny. A dle mých zkušeností jsou divoké. Veverky.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 9:49 pm
od yohn
M a r c e l píše:tak ja jsem asi barbar, ale svestky mam radsi do knedliku, hrusky do kompotu a jabka do strudlu, jediny zkapalneny ovoce co mam rad je chmel
Nerad se pletu, ale my dva se tě na něco ptali? Obrázek

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 9:50 pm
od yohn
goha píše:Tak přijeď ... ale brzy, loňskýho jablíčka už tam mám jen 2l
Edit: A nebo dej alespoň vědět jestli přijedeš a já přejdu na S16-ku a ty dva litry J15-ky ušetřím na náš společný košt:-)
Tak já dam bokem hrušku, špendlík i jablko. Švestka už padla :-/

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 9:50 pm
od VDC
M a r c e l píše:tak ja jsem asi barbar, ale svestky mam radsi do knedliku, hrusky do kompotu a jabka do strudlu, jediny zkapalneny ovoce co mam rad je chmel
Páč seš barbar :-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 9:54 pm
od M a r c e l
alkoholici ste jeden jak druhej, jak treti i ti dalsi B-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 9:54 pm
od yohn
My s Tomem se za to nestydime. Pijem totiz radi spolu ;-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 10:04 pm
od goha
Já tedy s vámi ještě nepil, ale co není může být :-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 10:25 pm
od M a r c e l
mels zůstat v Milovicich, byla to parada, v patek do motani nohou a v sobotu na pohodicku B-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 10:27 pm
od Mira
yohn píše:Tak já dam bokem hrušku, špendlík i jablko. Švestka už padla
Špedlíkovice je super. Jeden rok se na chatě přerodilo, nasbírali jsme 2 sudy. Bylo toho skoro 10 litrů. Jemňoučký pití.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 11:32 pm
od sima
Hm myslíš Míro klasický,téměř vyhynulý špendlík?Žlutý,oválný,co vypadá jak švestka,ne tu kulatou mirabelku?Tak tenhle špendlík jsem neviděl od dob dětství-jeden krásný,velký měla na zahradě babička.Strašně chutné ovoce,nevím proč,ale mě se tenhle strom zaryl silně do paměti,asi pro tu sladkost,ale i vypadá moc pěkně.Dneska je to už pomalu exotika.Slyšel jsem,že slivka z toho je vynikající,jj =)
Goha,máš lis?Já si půjčil i ten blbý šroťák-jen ruční.Věřím,že je ta slivka pak úplně jiná =)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 11:41 pm
od goha
Nemám lis, dělal jsem to na odšťavňovači Catler.
Letos jsem opět jablka a samo i švestky v barelech rozmixoval míchadlem na maltu :-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 11:51 pm
od sima
Ááá tak to jo :-) catler..
Jj dělaj to někdy míchadlem,vrtačkou,i tak se dá,já mám na švestky klasický ruční švrdlák-vrtuli,je to jednoduché a je to hned,teda stejně se to nemá přehánět,ať se nedrtí samotné pecky-horčina v kvasu...nemusím tahat hlavně pokaždé kábl,než bych to těch 50 metrů natáhl,je hotovo.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: čtv lis 24, 2016 4:47 am
od yohn
Spendliku mame na sadu dobre 30 keru/stromku. Vsechny barvicky. Jen je strasnej voser to sbirat.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: čtv lis 24, 2016 6:44 am
od sima
Tak to jou spíš ty malé mirabelky ne?Nebo nějaké nově sázené špendlíky,páč to snad ani není možné,30 starých špendlíků,to nemá nikdo :-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: čtv lis 24, 2016 6:59 am
od VDC
Jo to jsou ty malé.