Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Odpovědět
Uživatelský avatar
Traveller
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 11873
Registrován: pát kvě 30, 2014 8:04 am
Jméno a příjmení: Jirka
Bydliště: Česká Třebová

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Traveller »

VDC: Zagůglil jsem za tebe. Takže asi takto:
"V posledních letech se vlivem zmatečných informací v médiích často mluví o nebezpečí, které představuje pro veverky obecné (Trávova vsuvka - veverky obecné mohou mít barvy od oranžové až po černou) jejich mnohem větší příbuzná, z Ameriky pocházející veverka popelavá (Sciurus carolinensis). Ta je skutečně obrovským problémem, jenže nikoliv u nás, nýbrž ve Velké Británii, kde po umělém vysazení v následujících více než sto letech zcela zdecimovala populaci původní veverky obecné (z důvodů, které jsou nad rámec tohoto článku). V České republice, stejně jako v kontinentální Evropě, ale veverka popelavá nežije a ani se tu nikdy nevyskytovala. Bohužel, právě pod vlivem zpráv v médiích se mezi laiky lavinovitě šíří omyl, že veverka popelavá je v České republice usídlená a že veverka s černou barvou srsti je právě touto nebezpečnou cizinkou, s níž je třeba preventivně skoncovat."
Asi jsem byl zrovna v Anglii. :-D :-D Ale stejně mám pocit, že nedávno v televizi říkali, že ta černá je škůdce a nezmar a určitě to nebyl pořad o Anglii. A to mi nějak utkvělo. Tak teď sám nevím?!? Chce to nějakého odborníka. A nebo ji fakt upéct, ať je jaká je..., a tím se zase blížíme k debatě uvedené v názvu vlákna. :-DDD :-DDD
WRX STI MY2016
Ex: Subaru Forester SJ 2.0i, stříbrný s fofr-klackem.
Uživatelský avatar
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Příspěvky: 48960
Registrován: ned črc 26, 2009 12:00 am
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Bydliště: Srázná 477/16a, Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od VDC »

No tak jestli to říkali v naší televizi, tak na tom byli jako ty. :-)
Jsem rád, že černá veverka je stejně milé zviřátko jako zrzavá. :-)
http://monstersubaru.eu
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
Uživatelský avatar
OZP
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 4313
Registrován: úte pro 09, 2014 3:36 pm
Jméno a příjmení: Ondřej
Bydliště: Praha

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od OZP »

Traveller píše:černá je škůdce
Nic si z toho nedelej, to se rika i o lidech, a taky je to blbost.
VW Multivan T6.1 / HAWK- Impreza WRX STI MY2006 / BLOB- Impreza WRX STI MY2003 / EX-Ford Focus combi 1,6 MY2000 RIP†2016 /
V rodině též Levorg MY2017
/ OZP SUBARU Youtube
Uživatelský avatar
parabolD
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 2168
Registrován: sob pro 29, 2012 10:43 am
Jméno a příjmení: Tomas Dobner
Bydliště: Plzeň - Božkov

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od parabolD »

Traveller píše:Pořádnou zrzavou aby člověk pohledal.
To jo...
___________________________
ex Outback H6 3.0 MY02

B9 Tribeca MY07
Impreza GF MY98
Outback H6 3.0 strikes back :)
Uživatelský avatar
Traveller
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 11873
Registrován: pát kvě 30, 2014 8:04 am
Jméno a příjmení: Jirka
Bydliště: Česká Třebová

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Traveller »

Šéfe, není!!! Zrzavá je milejší!!! :-)
A hlavně..., co tě učili jako dítě??? Co je ve všech dětských knížkách??? Kdepáááák!!! Veverka musí být zrzavá!!! :-)
WRX STI MY2016
Ex: Subaru Forester SJ 2.0i, stříbrný s fofr-klackem.
Uživatelský avatar
Subaru70
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 4010
Registrován: pát led 31, 2014 10:58 am
Bydliště: Praha

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Subaru70 »

..pánové, já vím že to asi tady ,,zvrhnu", ale musím uznat a potvrdit, že zrzavý jsou fakt milejší >B-) >B-) Já jsem znal jednu, takovou mladší zrzečku a ta byla tak milá a tak hezky zrzavá že jsem...neodolal. A chutnala móóóóóc dobře... :-DDD :-DDD :-DDD :-DDD
SUBARU Forester 2,0i Comfort MY16 (SJ) Spotřeba - 8,4l
Subaru Forester 2.0D Comfort MY13 Prodáno
Subaru Forester 2,0D MY11 Prodáno
Citroen C4 Grand Picasso 1,8i
goha
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 1862
Registrován: pon srp 10, 2015 3:37 pm
Bydliště: Hradec Králové

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od goha »

Jjjj ... zrzavý jsou prej vášnivý, ale nemůžu posoudit ... chybí zkušenost :-DDD :-DDD
Forejs SG, 11/03, 2.0 92kW + nové LPG.
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24183
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

Má pravdu subaru70,mám tu samo zkušenost,na své roky byla dost divoká,když už jsme u toho :-D ale co řeč je furt o veverkách ne.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
draconis
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 5207
Registrován: pon kvě 12, 2014 11:53 am
Jméno a příjmení: Petr
Bydliště: České Budějovice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od draconis »

Traveller píše:A hlavně..., co tě učili jako dítě??? Co je ve všech dětských knížkách???
Já myslel, že napíšeš, že černá je škodná a zákeřná...? :-DDD

Řeč je samozřejmě stále o veverkách... :-)
Uživatelský avatar
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Příspěvky: 48960
Registrován: ned črc 26, 2009 12:00 am
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Bydliště: Srázná 477/16a, Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od VDC »

No jo, uznávám, že zrzavý mají něco do sebe, ale najít pěknou přírodní zrzavou je jako hledat jehlu v kupce sena. :-)
http://monstersubaru.eu
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24183
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

škodná :-DDD
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
goha
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 1862
Registrován: pon srp 10, 2015 3:37 pm
Bydliště: Hradec Králové

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od goha »

sima píše:No vida já to tak nemyslel,taky mám mezi pražáky pár známých a jednoho opravdového letitého kámoše,lidi všude stejní.Navíc rodilý pražák to je už pomalu rarita,těch náplav je tam fest
Se musím zeptat,proč jsi to neměl jak zpracovat,to chce jen pár sudů a dát postupně to sesbírat,což je ale kolikrát nemožné,spíš teda setřepat opravdu už v posledním stadiu zralosti.Vím chce to si udělat na to čas
Já letos měl švestek doslova modro před očima,ale hodně plesnivěly a taky jsem všechno nemohl sesbírat,i když jsem tomu dal teda hodně času,nejde tam furt jezdit a posbírat pokaždé nějaký ten kyblík a …
Taky jsem měl letos hafo švestek ani jsme to nesptřebovali a odhaduju, že cca 150-200kg padlo bez užitku k zemi.
Jinak si je taky klepu do plachet a pečlivě před rozšmelcováním přeberu, takže do kvasu nejde ani jedna stopka, ani jedna nahnilá či plesnivá. Všechny mi projdou rukama.
A loni jsem pálil ne drcený jablka, ale nejdříve jsem je všechny odšťavnil a teprve tu hustou šťávu jsem dal vykvasit. To co z toho vzniklo je doslova záááázrak, jemňounký a lahodný 50% pitíčko :*)(*:
Forejs SG, 11/03, 2.0 92kW + nové LPG.
Uživatelský avatar
yohn
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 11958
Registrován: stř črc 13, 2011 5:58 am
Jméno a příjmení: Honza
Bydliště: Šumava
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od yohn »

Meli bychom porovnat vzorky. Predloni jsem uvazoval stran jablek uplne stejne
ex. Subaru Crosstrek 2.0i r.2018
ex. Subaru Forester 2.0X r.2006
ex. Subaru Outback 3.0R r.2006
ex. Subaru Outback 3.0 H6 r.2000
ex. Subaru Forester 2.0X r. 2003
ex. Subaru Forester 2.0X r.1999
goha
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 1862
Registrován: pon srp 10, 2015 3:37 pm
Bydliště: Hradec Králové

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od goha »

Tak přijeď ... ale brzy, loňskýho jablíčka už tam mám jen 2l :-)
Edit: A nebo dej alespoň vědět jestli přijedeš a já přejdu na S16-ku a ty dva litry J15-ky ušetřím na náš společný košt:-)
Forejs SG, 11/03, 2.0 92kW + nové LPG.
Uživatelský avatar
M a r c e l
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 15410
Registrován: pát úno 05, 2010 2:58 pm
Jméno a příjmení: Martin Fabian
Bydliště: Středozem B-)
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od M a r c e l »

tak ja jsem asi barbar, ale svestky mam radsi do knedliku, hrusky do kompotu a jabka do strudlu, jediny zkapalneny ovoce co mam rad je chmel B-)
M a r c e l B -)

FORESTER 2.0 XT SG AT 04 (iXTéčko)
FORESTER 2.0 Sturbo SF MT-R 00 LPG (TEJPRESTR)
OPEL TIGRA 1.6 KROSTIGRA
MULTICAR M25 4x2 MULA
IMPREZA 2.0 WRX STI 02 (BERUŠKA)
<Scenic 2.0<Felicia Combi 1.2LXI LPG<3x GARDE<120LS<110L<kolo<plastová Tatra<odrážedlo<kočárek
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“