Stránka 97 z 717

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 10:26 am
od VDC
Děkuji ti vole Petře za radu. :-) To by mě nenapadlo, že v lese bych je mohl zahlídnout. :-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 10:28 am
od draconis
Jo a když už na to přišla řeč - http://www.veveratka.cz. Facebooky moc nemusím, ale mají tam pěkné fotky: https://www.facebook.com/Veve%C5%99%C3% ... 8/?fref=ts.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 10:30 am
od draconis
VDC píše:Děkuji ti vole Petře za radu. To by mě nenapadlo, že v lese bych je mohl zahlídnout.
Tak ono nikdy neběhaly moc třeba po plzeňským náměstí... :-)

Já už myslel, že jsi na tom jako Amíci. Ty si veverky chovají, na zahradě jim dělají prolejzačky, opičí dráhu a tak... :-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 10:32 am
od VDC
Já nejsem žádná městská krysa. V Plzni žiju 8 let, ale celej předchozí život na vsi. Takže normálně nám veverky lítaly po zahradě. ;-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 10:46 am
od Traveller
Veverek je jako máku. Jenom jsou většinou ty falešné černé. Pořádnou zrzavou aby člověk pohledal. :-/
A jinak, podle toho co vídám na cestách, tak je také hodně lišek. Číhají za každým stromem, aby člověku vběhly pod auto, tak se musí jezdit opatrně.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 10:52 am
od draconis
Však já jsem taky vesnickej. Ale po zahradě nám lítaly včely (jsme včelařská rodina) a po dvoře lítaly psi, kachny, slepice, občas koně, prasata, kozy a kráva, když se čistil chlívek :-)

Ale Veverky nee, ty byly v lese :-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 10:53 am
od OZP
draconis píše:Jo a když už na to přišla řeč - http://www.veveratka.cz . Facebooky moc nemusím, ale mají tam pěkné fotky: https://www.facebook.com/Veve%C5%99%C3% ... 8/?fref=ts .
krasnej odkaz, diky. Jsou rozkosny!!! Uplne jsem se prepnul do sislaciho modu :)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 10:57 am
od M a r c e l
pravda, veverek malo, lisek hodně, u nas jsou veverky, lisky, kanci, srnci, zajici, bazanti, koroptve a videl jsem i krepelky!!!, mysi, rejsci, morcata, kanata a postolky, sycci, na oresaku vedle zahrady mame strakapouda, sykorky, ve stitu vrabci, vlastovky, straky, hrdlicky na vedlejsim strome, zluva tu byla, konipasci, spacci a jiste nespocet dalších druhu havete lesni a polni...

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 11:07 am
od Traveller
Já si vždycky vzpomenu na veverčáka Pizizubku z jednoho nejmenovaného večerníčku. :-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 11:30 am
od draconis
M a r c e l píše:bazanti, koroptve a videl jsem i krepelky!
Twl to máš strkat na pekáč do trouby a ne se kochat!

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 11:40 am
od VDC
Jirko co si mám představit pod pojmem falešná černá veverka ? :-) To jsem nevěděl, že černý jsou čínský plagiát. :-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 11:49 am
od OZP
Traveller píše:Já si vždycky vzpomenu na veverčáka Pizizubku z jednoho nejmenovaného večerníčku.
A ja na tuhle knizku :)
Obrázek

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 11:51 am
od sima
U nás jsou veverky minimálně dvě,černá a zrzavá,přímo u baráku a dokážou hravě usyslit i velkou úrodu ořechů,je to boj,ale střelit bych je fakt nemohl,to dělají známí často...jsou mě velmi milé a srandovní jo a taky hlavně správně vyscané =) a ty jejich spider man kousky,tj fakt prdel :-) pozoruju je z terasy a rád.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 12:45 pm
od Traveller
VDC píše:Jirko co si mám představit pod pojmem falešná černá veverka ? To jsem nevěděl, že černý jsou čínský plagiát.
Jsou úplně stejné jako zrzavé, akorát jsou černé. A hlavně tu nemají co pohledávat. Už si nepamatuji, odkud k nám přivandrovaly, ale jsou to cizinky. Dokonce mám pocit, že ty naše zrzavé jsou užitečné, ale ty černé se berou jako škodlivé, ale to už bych se pouštěl na tenký spekulativní led. ;-D Možná by nám to tu mohl objasnit nějaký odborník?!?
OZP: Palečky nahoru. ,,,,| (*_^) |,,,, ,,,,| (*_^) |,,,, Tuhle knížku neznám. To bude asi věkem. :-DDD

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 12:55 pm
od VDC
Aha, to jsem netušil. Jdu zagooglit nějaký informace...