Stránka 96 z 716

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 1:19 am
od Mira
Ořechovka je super, ale sežeň někde velkej ořešák. To musíš mít doma na zahradě, nejlépe u baráku. Kamoš měl 2 krásný velký stromy u chaty, ale u lesa. Drevokocůri tam chodili ve špalírech a stíhali to sklidit. A to nemusí ten strom být u lesa. Druhý kamarád zdědil RD s velkou zahradou skoro uprostřed města, na ty ořechy se skoro dalo šáhnout z okna, všude okolo plot, jezdili jsme tam každý týden a ty ořechy jsem tam taky neposbírali, na stromě přitom byly. Tam holt chodili zase sousedi. :-(

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 1:28 am
od sima
Máme tři mega velké ořešáky,jeden skoro nerodí,ostatní dva jo,lae máš pravdu veverky jsou velmi pracovité a co víc,když sbíráš dole ty paběrky,posměšně ti házej na hlavu skořápky a to vůbec nepřeháním!!!Ne ne i sused šaman mě to potvrdil =) :-D Ale i tak loni bylo ořechů hodně,letos už tolik ne,dřevokocůrky vyhrávají.Dva velké ořešáky mám přímo před okny paneláku,skoro to jde sbírat z balkonu,ale opět snědí jsou velmi činní a nejen oni,penzisti vstávají v pět,já to kdysi jen tak sbíral při nočních procházkách se psem,nejlíp když pršelo či při větru,dávno jsem se na to už vybodl...
Ten jeden téměř nerodící ořech se chystám zmlátit,to jim prospívá :-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 5:57 am
od yohn
orechovka je top z domacich destilatu co znam, plne souhlasim. mame na zahrade alej tusim 12ti velkych oresaku, je to parada :-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 8:58 am
od goha
Já mám na zahradě dva velký a jeden menší ořešák a když rodí, tak paráda. Letos ani ťuk :-(
A drevokocůra jsem tady už zaznamenal taky a jak se naskytne příležitost, tak ho sejmu >>:-@@ Je to prevít už i proto, že vybírá ptačí hnízda.
Střelit se mi ho zatím nepodařilo, je hrozně plachý. Uvažuju i o nějaký pasti, (usmrcovací), ale pořád mě nenapadá jakou, abych s ní omylem nesejmul třeba strakapouda či něco podobného.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 9:07 am
od VDC
goha píše: drevokocůra jsem tady už zaznamenal .
O čem je řeč Miloši ?

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 9:13 am
od OZP
My mame velke oresaky dva, byli tri, ale jeden musel jit- byl na spatnem miste, spatne zakoreneny a ohrozoval okoli. Byl to bohuzel pamatecny strom zesnuleho strejdy, tak to tata s dedou pri kaceni trosku obreceli... A mel pekne tuhy korinek- to ze obrazil parez me moc neprekvapilo, ale to, ze obrazil spalek, co jsem si urizl na stipani dreva a dal si ho do kulny, to jsem teda cumel.
U jednoho ze dvou oresaku letos bude muset prijit radikalni rez, ohrozuje strechu, tak nejake vetve budem muset fiknout.
Jo a letos jsme meli tolik orechu, ze se nedalo pod stromem slapnout aby to nekruplo. Kamarad si to posbiral pomerne dukladne a za 14 dni zase orechovy koberec. Neskutecna uroda. Ale me ty nase orechy tolik nechutnaji. Jsou mansi, horke a je desnej opruz je vyloupavat. Takze kdo si je prijede posbirat, toho jsou.
goha: nech veverku zit clovece!

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 9:25 am
od goha
Ondro když mě ta veverka hrozně se*e už z podstaty. Jinak mám zvířata a přírodu hrozně rád ... mám tady i kunu, hranostaje, kolčavy, na fotopast jsem chytil i lišku a samozřejmě spoustu ptáků ... vrabci, několik druhů sýkorek, kosi, drozdy, kvíčaly, červenky, pěnice, brhlíky, zvonky, střízlíka, strakapoudy a dokonce se mi tady trvale drží i žluna, což je poměrně vzácnost. Co ale začnu taky likvidovat jsou straky, je jich jako hnoje a hnůj patří do země :-)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 9:32 am
od Traveller
A zároveň jste pěkně odpověděli neznalému šéfovi. ,,,,| (*_^) |,,,, ANÓÓÓ..., je to veverka, náčelníku. ;-D

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 9:33 am
od OZP
No vidis, mas tam takovych druhu, to je nadhera. Skoda se ochudit o veverku :)
Veverky a jezky mam extra rad. A kocky taky. Ja sem proste asi nejak zatizenej na tu skodnou nebo co :)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 9:37 am
od goha
Tak ježky mám samozřejmě taky, to jsem ani nezmiňoval stejně tak jako slepýše, ropuchy a pod.. Samozřejmě že likviduju i prevíty, jako jsou hraboši a krtci. Hodila by se i nějaká ta zmije, ale tu jsem tady nezaznamenal :-(

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 9:42 am
od OZP
Milosi tak davej fotky, fotky! Vzdycky si tuhle havet umel perfektne zachytit! U nas v Sudetenlandu je i hodne dravcu, ja to moc neumim poznat, ale treba se to jeste naucim, az je budem chodit pozorovat s potomkem. Me deda vzdycky braval na sovy, umel poznat podle hlasu co je co. Bylo to napinavy kdy se jaka ozve, chci to urcite prozit jeste jednou.

Mrzi me ze jsme se nepotkali v tech Milovicich, rad bych te konecne poznal osobne. Snad na jinem srazu!

EDIT: Jinak sorry za OT! Dejte nekdo fotku veverky na grilu, at je to k tematu :)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 9:49 am
od Subaru70
OZP píše:No vidis, mas tam takovych druhu, to je nadhera. Skoda se ochudit o veverku
Veverky a jezky mam extra rad. A kocky taky. Ja sem proste asi nejak zatizenej na tu skodnou nebo co
..Ondro, ty je máš rád páč nejsi ,,masohlt" a to pak má člověk rád všechny zvířátka...skoro :-D :-D

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 9:51 am
od goha
Ondro pár fotek mám, ale nic moc ... něco na krmítku, pěnici na křoví kde hnízdila, video kolčav z telefonu a pod..
Měl jsem tady i kalouse, zdržoval se ve vysoké borovici co tady mám, ale už je cca 5 let pryč, asi se mu tady nelíbilo :-(
Občas se mi v tůjích na zimu usadí bažant, několikrát dokonce i se dvěma slepičkama, ale letos jsem ho zatím viděl cca jen 2x.

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 10:18 am
od VDC
Děkuji za osvětlení. :-) To slovo už jsem samozřejmě slyšel, ale zapomněl jsem, co znamená. :-)

Miloši veverku nech žít. Vždyť jich je jako šafránu. Já veverku neviděl 20 let a to nám jich v dětství lítalo po zahradě nepočítaně. Co bych za to dal, zase koukat na pobíhající veverky po zahradě....

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Napsal: stř lis 23, 2016 10:24 am
od draconis
VDC píše:Já veverku neviděl 20 let a to nám jich v dětství lítalo po zahradě nepočítaně. Co bych za to dal, zase koukat na pobíhající veverky po zahradě....
Musíš jít do lesa. Nebo jestli myslíš na zahrádce u Šindlova, tam by se určitě nějaká našla.

Já jí nedávno viděl i ve Strakonicích na podskalí u řeky, což mě překvapilo. Jinak v lesích se vyskytují pořád, vídám je celkem často. Ale je fakt, že tak před 10 lety jich bylo o dost míň. Nebo jsem hůř viděl... :-)