Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
- milosv
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 1039
- Registrován: pon kvě 04, 2015 11:03 pm
- Jméno a příjmení: Miloslav Všetička
- Bydliště: Syrovice
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Dnes jsem si udělal radost - vrabec s chlupatým knedlíkem a zelím..
A ještě zbylo na pondělí
A ještě zbylo na pondělí
Forester SJ 2.0i Comfort CVT ES 2018
Forester SH 2,0 XS Comfort LPG 2009
ex Forester SG 2,0 X Trend LPG 2003
Forester SH 2,0 XS Comfort LPG 2009
ex Forester SG 2,0 X Trend LPG 2003
- Mira
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 10651
- Registrován: úte srp 18, 2009 12:00 am
- Jméno a příjmení: Miroslav
- Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Já si nepamatuju, že bychom na Štěpána kačenku neměli. S rohlíkovou nádivkou. Vynikající tradice.
Forester SG XT
ex Impreza 97 s baťohem
ex Impreza 97 s baťohem
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 24338
- Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
- Bydliště: Valašsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
My jedem ten "náš" spešl salát s řízky už třetí den, já to tak miluji, že to můžu ixkrát po sobě, či teda musím k tomu chlebíčky, víc už nedávám ale vrabčáka se zelím mám teda tuze rád, děláš chutě i přes momentální menší obžérství.milosv píše:Dnes jsem si udělal radost - vrabec s chlupatým knedlíkem a zelím..
vrabec.jpg
A ještě zbylo na pondělí
Na kachnu jsme jezdívali k tetě, včil jak jsem psal, to co je stačí až až, sotva si žaludek zvykne, už abych ho týral zase mastnotou
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
- Mira
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 10651
- Registrován: úte srp 18, 2009 12:00 am
- Jméno a příjmení: Miroslav
- Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Tak řízek a salát si můžu dát v "závodce", na to nepotřebuješ vánoční svátky. Míváme kapra na 2 způsoby, kousek candáta a letos i štiku. Saláty děláme 3. Čerstvě uzený bůček a sýr s šunkou a vlašáky. Kačenu i kuře pro ty, kterým se zdá mastná. Polívku rybí, hovězí vývar s kouskem uzaný kostičky a bílou zelňačku. Sežral jsem 2 talíře cukrový, takže na chlebíčky není místo. Už tak mám o 3 kila víc. Už teď se těším na dalšího malýho kiloša.
Forester SG XT
ex Impreza 97 s baťohem
ex Impreza 97 s baťohem
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 24338
- Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
- Bydliště: Valašsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
A to je právě blbost, takový řízek a takový br. salát si nedáš v žádné závodce, vlastně nikde jinde, než doma já kapra prostě do huby nedostanu a jestli jsem neznaboh, jak mě napsal jeden kámoš, tak klidně teda budu, skrz kapra joMira píše:Tak řízek a salát si můžu dát v "závodce", na to nepotřebuješ vánoční svátky.
Br. salát děláme dle receptu mámy mojí ženy, která ho zas dělala dle receptu své mámy, která... původem zpodšumaví, klatovsko, přešticko. I když recept no, to tak úplně není pravda, je to recept maximálně střelený od oka, poměry syrové zeleniny- celer, mrkev, petržel, osmažená cibulka, to proto ať se salát pak brzy nekazí, brambor, majonézy, špetky vysočiny, případně vývaru, či láku, ty jsme letos ale nepřidávali, se jednoduše ladí za pochodu, za přípravy. Majonezy opravdu opatrně, zelenina strouhaná na nejemněji, na mikro, tak i na hrubo, vysočina na mikro a jen málo, ať to není vůbec mastné a těžké...atd atd proces no. Dřív jsem jedl ten víc zde typický, jako sním ho furt, ale chutná mě tak z 10% oproti té naší závodce jak říkáš
No a řízek? Tam krutě záleží na mase, na výběru masa, je to pak velký rozdíl, slívat pryč starý olej, sotva se začne přepalovat, řízky vysušit od mastnoty, to ti závodka fakt nedá jestli jo, tak nahoď tip
Dělávaly se dřív dva druhy salátů, ale to nelze pojmout, tak děláme včil jeden, letos jsem aspoň teda strouhal syrovou zeleninu do něj
Míra-já zas cukroví ochutnal až dneska, trošku jen, protože chlebíčky domácí no...sladkého byl jen vždy kousíček řezu ořechového s krémem, krutě husté a nedietní, prostě dobré
Polívka taky bezbožná, masová, no moje žena je v tomto lepší, ta si dává rybu, teda filety, letos tresku, ale trochu řízku musela zkusit taky, těžko se odolává, jo na kiloša se těším už zase taky, ani jsem se letos nepřežral, mám to pod kontrolou, člověk je už poučený, samozřejmě gáchor byl plný, to jooo
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
- milosv
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 1039
- Registrován: pon kvě 04, 2015 11:03 pm
- Jméno a příjmení: Miloslav Všetička
- Bydliště: Syrovice
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Musím se pochválit, letos se mi vrabec i chlupatý moc povedli. Jen mám problém s tím jídlem po covidu), takže porce raději menší, ale normálně bych se nechutně přežral.
Nevadí, zbylo na pondělí a sádlo s výpekem zbyde ještě na chleba
Jinak na Štědrý den jedině smažený kapr a bramborový salát. Kapřík pěkně dva dny vyplavat z bordela (měnit vodu), pak je krásně jemný a nemá žádnou pachuť. A na kačenku jezdíme roky 2x do roka do Maďarska v rámci termálů.
Pečená v chlebové peci - prostě absolutní delikatesa! Letos byla jen jednou, tak snad příští rok opět 2x.
Nevadí, zbylo na pondělí a sádlo s výpekem zbyde ještě na chleba
Jinak na Štědrý den jedině smažený kapr a bramborový salát. Kapřík pěkně dva dny vyplavat z bordela (měnit vodu), pak je krásně jemný a nemá žádnou pachuť. A na kačenku jezdíme roky 2x do roka do Maďarska v rámci termálů.
Pečená v chlebové peci - prostě absolutní delikatesa! Letos byla jen jednou, tak snad příští rok opět 2x.
Forester SJ 2.0i Comfort CVT ES 2018
Forester SH 2,0 XS Comfort LPG 2009
ex Forester SG 2,0 X Trend LPG 2003
Forester SH 2,0 XS Comfort LPG 2009
ex Forester SG 2,0 X Trend LPG 2003
- Mira
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 10651
- Registrován: úte srp 18, 2009 12:00 am
- Jméno a příjmení: Miroslav
- Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Ryba se jí proto, že to je postní jídlo. Nemusí to být kapr. Už tu zaznělo, že 100 jedlíků = sto salátů, 3 děláme proto, aby to bylo sváteční. Řízek je pro mne naprosto všední záležitost. Když už sváteční, tak aspoň telecí.
Dobrej řízek pořídíš v dobrým řeznictví s teplým koutkem. Já jim říkám kouzelný koutky.
Dobrej řízek pořídíš v dobrým řeznictví s teplým koutkem. Já jim říkám kouzelný koutky.
Forester SG XT
ex Impreza 97 s baťohem
ex Impreza 97 s baťohem
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 24338
- Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
- Bydliště: Valašsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Jasné je, že br. salát na sto způsobů. Co se týče post jídla, to je taková tradice, co se týče kapra tak snad jen česká Mrkni se někdy, možná i víš sám, co se jí jinde v evropě, blízko i dál od nás, ne tak ve světě, na vánoce...to je pěkný guláš, myšmaš tj jak s narozením ježíše, nikdo nevěděl datum, tak ho jednoho krásného dne určil papež a bylo rozhodnuto a je jasno a tak je to se vším já říkám, ať si každý dá co mu chutná, přeci nebudu žrát na vánoce něco, z čeho se mě pomalu už zvedá kufr a to mám kachní žaludek, měl jsem teda problém, včil s přibývajícím věkem si musím dávat bacha na všelijaké šlichty, delší dobu pozřívané, to je fakt, ale tj normální.
Tak ať vám, nám všem chutná i nadále, tj taky luxus, dneska jo
Jinak některé ryby mám rád, jen holt ta kdysi nutně chudá česká vánoční kapr tradice mě nejde přes pysky, tj celé, my v rodině jsme ze všech stran jedli vepř. řízky, asi by jste nevěřili na kolik stran tomu taky bylo a je furt... pečeně vepřová, kotleta bez kosti a víš jak, je mě úplně jedno co se traduje a co se má, v tomto jsem jasný případ
Tak ať vám, nám všem chutná i nadále, tj taky luxus, dneska jo
Jinak některé ryby mám rád, jen holt ta kdysi nutně chudá česká vánoční kapr tradice mě nejde přes pysky, tj celé, my v rodině jsme ze všech stran jedli vepř. řízky, asi by jste nevěřili na kolik stran tomu taky bylo a je furt... pečeně vepřová, kotleta bez kosti a víš jak, je mě úplně jedno co se traduje a co se má, v tomto jsem jasný případ
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
-
- Vášnivý uživatel
- Příspěvky: 1202
- Registrován: čtv říj 01, 2009 9:40 pm
- Jméno a příjmení: Petr Vrtilka
- Bydliště: Kyšice okr.Kladno
- Kontaktovat uživatele:
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Už se těším , až si vyzkouším toto:):) nějak to Ježíšek popletl a hned mně obdaroval 2x.No neva jeden půjde do vejminku:)
- hamoun
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 19151
- Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
- Jméno a příjmení: Petr Hanek
- Bydliště: Kravaře
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
pekny double !!!
ten vyminek si to zaslouzi ))
Odesláno z mého SM-G781B pomocí Tapatalk
ten vyminek si to zaslouzi ))
Odesláno z mého SM-G781B pomocí Tapatalk
škoda superb
ex WRX 2008
ex WRX 2008
-
- Vášnivý uživatel
- Příspěvky: 1416
- Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
- Jméno a příjmení: Petr Gobernac
- Bydliště: Pardubice
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Zítra valím do práce, tak jsem připravil lehký oběd na cestu.
Jehněčí noha zadní ...možná levá, vykostil sůl pepř sádlo bobek plus kuličky a petržel s mrkví a cibulí, Svijany + červená Tarapacá na podliti. Taková zimní klasika na vydlicku na zvejkani k televizi. Snad zbyde na zítra, to už budou asi i brambory.
Jehněčí noha zadní ...možná levá, vykostil sůl pepř sádlo bobek plus kuličky a petržel s mrkví a cibulí, Svijany + červená Tarapacá na podliti. Taková zimní klasika na vydlicku na zvejkani k televizi. Snad zbyde na zítra, to už budou asi i brambory.
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
X-Trail T31 2.0Dci 2010
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 24338
- Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
- Bydliště: Valašsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Ty nejsi lenivý si připravit krmi chutnou tj light nadivoko, říká se tomu tak ne? musí to být dobré.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
- .dundee.
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 2915
- Registrován: stř kvě 18, 2011 1:08 am
- Jméno a příjmení: Pavel
- Bydliště: Praha
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Bůček na večer. První fáze na 230 hotová. Nyní dvě hodinky na 120.
Subaru Impreza WRX STi MY04
ex Subaru Legacy 2.0D MY09
ex Subaru Legacy 2.0D MY09
- hamoun
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 19151
- Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
- Jméno a příjmení: Petr Hanek
- Bydliště: Kravaře
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
ale dundee .. objevis se jednou za cas a hned prudis takovyma fotkama??? dyt to je ... naaaaaaadhera
škoda superb
ex WRX 2008
ex WRX 2008