Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
- quickly
- Místopředseda klubu
- Příspěvky: 16138
- Registrován: pát srp 14, 2009 12:00 am
- Jméno a příjmení: Daniel Rychlý
- Bydliště: Hradubice
- Kontaktovat uživatele:
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Sima: měl jsem podobný názor jako ty , po návštěvě Švýcarska a pár dnů s kuchařem s Michelinskou hvězdou jsem úplně otočil. Tady jsou popsané mí dojmy - viewtopic.php?p=135253#p135253
quickly
Outback BS 2.5 MY19 Outback BR 3.6R MY10
Legacy BR 2.0 MY15
ex Legacy BL SpecB AT 9.8 l/100 124 tkm
ex Forester SJ CVT 7.3 l/100 km 267 tkm
ex Forester SH 2.0D 6.7 l/100km 218 tkm
Outback BS 2.5 MY19 Outback BR 3.6R MY10
Legacy BR 2.0 MY15
ex Legacy BL SpecB AT 9.8 l/100 124 tkm
ex Forester SJ CVT 7.3 l/100 km 267 tkm
ex Forester SH 2.0D 6.7 l/100km 218 tkm
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 24305
- Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
- Bydliště: Valašsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Tak tohle je už jiná liga, na fotkách mě to přijde hodně povedené a jak píšeš, člověk se nají i z mála, pokud jsou dobré suroviny a umí se jídlo připravit, to pak snad jo, to si dokážu živě představit já měl na mysli takové to české-nejen české hraní na "mišelína".
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
- podvlada
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 10648
- Registrován: úte led 01, 2019 5:43 pm
- Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák
- Bydliště: Plzeň
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Šamane, dělal jsi něco s těstem než jsi ho dal péct? Pokud chceš, aby stál sám, tak ho musíš párkrát "přeložit", pak třeba jestě zarolovat do sebe, aby se vytvořila nějaká pevnost v tom těstě, to těsto má pak jakoby "vrstvy", ale i povrchový napětí který ho drží ve tvaru.
Nebo ho péct zavřený v pekáči/hrnci dělám obojí. V hrnci peču, aby hezky vyběhl a neztvrdla hned kůrka, praskal by... Ještě mu tam nacákám vodu a přiklopim. Peču na 220C 30 min zavřený a pak cca 10-15 otevřený, aby se udělala kůrka.
Ale jestli měl bubliny, jen byl placatej, tak bych se tim nestresoval, hlavní je, že vykynul
Nebo ho péct zavřený v pekáči/hrnci dělám obojí. V hrnci peču, aby hezky vyběhl a neztvrdla hned kůrka, praskal by... Ještě mu tam nacákám vodu a přiklopim. Peču na 220C 30 min zavřený a pak cca 10-15 otevřený, aby se udělala kůrka.
Ale jestli měl bubliny, jen byl placatej, tak bych se tim nestresoval, hlavní je, že vykynul
Subaru Outback '04 BP 3.0 H6 180 kW <vlákno zde>
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde>
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde>
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
To kváskové těsto je doména manželky, nebyla doma, tak jsem zaskakoval - je s tím děsná babračka. Překládání, kynutí, překládání, ošatka, kynutí, předehřívání, pečení - skoro jsem se divil, že tomu chlebu nemusím zpívat Vykynuté bylo, řek bych až až, z ošatky to lezlo (hrnečku vař!)
Já peču z kvasnic a tam je to výrazně jednodušší, ale nemá tak super konzistenci.
Každopádně už je jen půl placky a večera se nedožije
Já peču z kvasnic a tam je to výrazně jednodušší, ale nemá tak super konzistenci.
Každopádně už je jen půl placky a večera se nedožije
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
- podvlada
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 10648
- Registrován: úte led 01, 2019 5:43 pm
- Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák
- Bydliště: Plzeň
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Ale prd práce, radost s tím je! Myslím, že aby se ti povedl chleba jak z kvásku, tak kvasnic, bude s tím práce podobně. Každopádně hlavní je, aby chutnalo, a to evidentně chutná
Subaru Outback '04 BP 3.0 H6 180 kW <vlákno zde>
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde>
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde>
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Trocha Itálie.
Insalata di Riso
Carbonara di Asparagi
Insalata di Riso
Carbonara di Asparagi
Subaru Impreza WRX MY 2008
- podvlada
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 10648
- Registrován: úte led 01, 2019 5:43 pm
- Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák
- Bydliště: Plzeň
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Pěkná itálie, to mi připomíná, že musím udělat nějakou pizzu zas. Co jsem bazalku dal permanentně do vody, nějak se jí daří a je z ní skoro keř.
Já dnes jen indie, oku nelahodí, ale jazyk potěší
Já dnes jen indie, oku nelahodí, ale jazyk potěší
Subaru Outback '04 BP 3.0 H6 180 kW <vlákno zde>
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde>
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde>
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Dnes zas rychlá večeře. Tentokráte dvousýrový Placek (s obyčejnou cihlou a tvarůžkama)
Musím počkat, až to bude mít natemperované pro přímou konzumaci. A k tomu IPA od Holendrů Z ValMezu.
Musím počkat, až to bude mít natemperované pro přímou konzumaci. A k tomu IPA od Holendrů Z ValMezu.
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
- podvlada
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 10648
- Registrován: úte led 01, 2019 5:43 pm
- Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák
- Bydliště: Plzeň
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Mimochodem, k tématu kváskových chlebů... Dnes jsem dělal (zaděláno včera) další chléb a mám taky placku. Vše jsem dělal stejně jako dřív, jen:
- více žitné mouky (200 žitná, 200 špaldová celozrnná, 100 pšeničná chlebová)
- kvásek byl nedávno krmený, takže živější.
Nevím tedy jestli tím, že bylo žitné tolik - a obecně žito sice vykyne, ale nevytvoří moc pevnosti, nebo moc živým kváskem, čímž došlo k "překynutí"... Ale těsto nemělo pevnost, při překládání a formování se trhalo a do pečícího hrnce jsem ho skoro "vylil".
Něco takového se mi stalo i dřív s pizza těstem, který jsem zkoušel z kvásku. A to byla obyčejná bílá pšeničná mouka.
Prej tím, že v koupených kvasnicích je vyšlechtěný druh breberek, který udělaj těsto, ale následně ho nežerou; a v kvásku je širší spektrum breberek, který nejdřív vytvoří těsto, ale následně jiný ho začnou zase žrát a "rozebírat"... se může stát, že se pevnost vytvoří, ale zase pak ztratí. Možná bylo tentokrát 12 h přes noc moc. U pizza těsta se mi to stalo cca po týdnu v lednici. První kynutí bylo cca 4h, těsto fungovalo, ale bylo hůř stravitelné. Cca 3. den bylo nejlepší, ale po týdnu se najednou rozpadalo. Přitom z kvasnic vydrželo i 10 dní bez ztráty pevnosti.
- více žitné mouky (200 žitná, 200 špaldová celozrnná, 100 pšeničná chlebová)
- kvásek byl nedávno krmený, takže živější.
Nevím tedy jestli tím, že bylo žitné tolik - a obecně žito sice vykyne, ale nevytvoří moc pevnosti, nebo moc živým kváskem, čímž došlo k "překynutí"... Ale těsto nemělo pevnost, při překládání a formování se trhalo a do pečícího hrnce jsem ho skoro "vylil".
Něco takového se mi stalo i dřív s pizza těstem, který jsem zkoušel z kvásku. A to byla obyčejná bílá pšeničná mouka.
Prej tím, že v koupených kvasnicích je vyšlechtěný druh breberek, který udělaj těsto, ale následně ho nežerou; a v kvásku je širší spektrum breberek, který nejdřív vytvoří těsto, ale následně jiný ho začnou zase žrát a "rozebírat"... se může stát, že se pevnost vytvoří, ale zase pak ztratí. Možná bylo tentokrát 12 h přes noc moc. U pizza těsta se mi to stalo cca po týdnu v lednici. První kynutí bylo cca 4h, těsto fungovalo, ale bylo hůř stravitelné. Cca 3. den bylo nejlepší, ale po týdnu se najednou rozpadalo. Přitom z kvasnic vydrželo i 10 dní bez ztráty pevnosti.
Subaru Outback '04 BP 3.0 H6 180 kW <vlákno zde>
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde>
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde>
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
- ybrcek
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 5315
- Registrován: sob lis 12, 2016 8:54 pm
- Jméno a příjmení: Martin Vetyška
- Bydliště: Půlpánov u Štatlu
- Kontaktovat uživatele:
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Já zítra další etapa oslavy mé pade.
Omáčka z lišek, že zeleného pepře, a trochu argentinskych krabiček. A vína po kokot.
Kdybych se neozval držte minutu ticha. V nedělu
Odesláno z mého SM-N960F pomocí Tapatalk
Omáčka z lišek, že zeleného pepře, a trochu argentinskych krabiček. A vína po kokot.
Kdybych se neozval držte minutu ticha. V nedělu
Odesláno z mého SM-N960F pomocí Tapatalk
AUDI quattro A6 Avant 2,7V6 TDI
ex Tribeca 3,6 H6
ex Forester 2,5 XT SG9
ex VeCe GTS 1,9CDTI
ex VeBe CC 2,5V6
ex Kadett GSi 2,0i
ex Škoda 100
ex Škoda 110R
http://www.drkteam.cz/team_member/martin-vetyska/
KTM 950 SuperEnduroR
ex Tribeca 3,6 H6
ex Forester 2,5 XT SG9
ex VeCe GTS 1,9CDTI
ex VeBe CC 2,5V6
ex Kadett GSi 2,0i
ex Škoda 100
ex Škoda 110R
http://www.drkteam.cz/team_member/martin-vetyska/
KTM 950 SuperEnduroR
- námořník
- Místopředseda klubu
- Příspěvky: 20602
- Registrován: sob zář 10, 2016 8:43 am
- Jméno a příjmení: Jiří Mareš
- Bydliště: Most
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
ať se daří
Odesláno zmáčknutím tlačítka Odeslat
- hamoun
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 19072
- Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
- Jméno a příjmení: Petr Hanek
- Bydliště: Kravaře
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
no to se musi darit ... to ani jinak nejde
Odesláno z mého SM-G781B pomocí Tapatalk
Odesláno z mého SM-G781B pomocí Tapatalk
škoda superb
ex WRX 2008
ex WRX 2008
- podvlada
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 10648
- Registrován: úte led 01, 2019 5:43 pm
- Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák
- Bydliště: Plzeň
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Parádní svačinka! A co máš přichystáno pro ostatní?
Subaru Outback '04 BP 3.0 H6 180 kW <vlákno zde>
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde>
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde>
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
- hamoun
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 19072
- Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
- Jméno a příjmení: Petr Hanek
- Bydliště: Kravaře
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
on nikde nepsal, ze jich bude vic ...
proste se nazere a ozere
proste se nazere a ozere
škoda superb
ex WRX 2008
ex WRX 2008
- námořník
- Místopředseda klubu
- Příspěvky: 20602
- Registrován: sob zář 10, 2016 8:43 am
- Jméno a příjmení: Jiří Mareš
- Bydliště: Most
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Já chtěl napsat, že pro jednoho to bude určitě stačit .
Odesláno zmáčknutím tlačítka Odeslat