Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Odpovědět
Uživatelský avatar
Mira
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 10644
Registrován: úte srp 18, 2009 12:00 am
Jméno a příjmení: Miroslav
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Mira »

Soutěž vyhráli před 5 lety a to nebylo u nás. A český pivaři mají opravdu jiný chutě než angláni a němci. Od tý doby je to asi největší masovka a kolujou zvěsti, že ne každá šarže se povede. Takže s kvalitou pokulhávají, musíte mít štěstí na dobrej výřad, některý jsou dobrý tak do odpadu. Já to už zkoušet nebudu, raději si koupím jiný. Ale jinak je to prostě masová tuctovka, na soutěž se pivo vaří jinak. To je případ i mnoha jiných pivovarů. Na pivní festivaly a soutěže se prostě vaří speciální řady.
Forester SG XT
ex Impreza 97 s baťohem
demeter
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Příspěvky: 288
Registrován: stř lis 30, 2016 9:10 pm
Bydliště: Praha

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od demeter »

Sakra kdes to koupil?! V Prachaticicích to dycky to měli v Kauflandu, ale teď sem tam celý týden vykupoval jen Primátor IPA. :-)
Uživatelský avatar
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 22682
Registrován: úte kvě 03, 2016 3:19 pm
Jméno a příjmení: Jan Krajdl

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od spm »

Tak ono zrovna pšeničný piva u nás masový nejsou a hromadě lidí nechutná ten typ už jako takový (ostatně hromadně lidí nechutná vůbec nic jiného, že spodně kvašený ležák plzeňského typu). Jinak ohledně kvality řad - to je při vaření piva asi to úplně nejtěžší - uvařit ty další várky tak, aby byly stejné... A největší problém právě u malých pivovarů... tady bych je možná ani neodsuzoval, že to na soutěž uvaří líp. Ono těch faktorů, co do toho může vstoupit, je celá hromada. A i ty velké pivovary, které mají kontrolované úplně všechno a i vodu v podstatě celou demineralizují a pak to míchají zpátky, aby byla stejná, tak mají zaměstnaného ochutnávače, co kontroluje, jestli se to nezměnilo a eventuelně mění poměr přísad...
Subaru Outback BH 3.0 H6 Obrázek
Subaru Libero SDX Obrázek
Hyundai i20 1.2 2012 Obrázek
Volkswagen Transporter T4 Syncro 2.5TDI R5 Obrázek
Uživatelský avatar
yohn
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 11958
Registrován: stř črc 13, 2011 5:58 am
Jméno a příjmení: Honza
Bydliště: Šumava
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od yohn »

demeter píše:
Sakra kdes to koupil?! V Prachaticicích to dycky to měli v Kauflandu, ale teď sem tam celý týden vykupoval jen Primátor IPA.
No právě že tam :) hele napiš mi SZ, mě to z tlf nejde. Chcem jít zejtra na subarupivo.
ex. Subaru Crosstrek 2.0i r.2018
ex. Subaru Forester 2.0X r.2006
ex. Subaru Outback 3.0R r.2006
ex. Subaru Outback 3.0 H6 r.2000
ex. Subaru Forester 2.0X r. 2003
ex. Subaru Forester 2.0X r.1999
Uživatelský avatar
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 22682
Registrován: úte kvě 03, 2016 3:19 pm
Jméno a příjmení: Jan Krajdl

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od spm »

Já jsem teď u Náchoda, takže primátory vám tu klidně nakoupim, ale musíte si pak pro ně do Prahy :-DDD
Subaru Outback BH 3.0 H6 Obrázek
Subaru Libero SDX Obrázek
Hyundai i20 1.2 2012 Obrázek
Volkswagen Transporter T4 Syncro 2.5TDI R5 Obrázek
demeter
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Příspěvky: 288
Registrován: stř lis 30, 2016 9:10 pm
Bydliště: Praha

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od demeter »

spm píše:Já jsem teď u Náchoda, takže primátory vám tu klidně nakoupim, ale musíte si pak pro ně do Prahy
to není problém, čekám tě ještě tak dvě hoďky na Andělu v práci, to bys měl stihnout. :)
Uživatelský avatar
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 22682
Registrován: úte kvě 03, 2016 3:19 pm
Jméno a příjmení: Jan Krajdl

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od spm »

V pristi pondeli klidne :-DDD

Odesláno z mého SM-N950F pomocí Tapatalk
Subaru Outback BH 3.0 H6 Obrázek
Subaru Libero SDX Obrázek
Hyundai i20 1.2 2012 Obrázek
Volkswagen Transporter T4 Syncro 2.5TDI R5 Obrázek
Uživatelský avatar
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 22682
Registrován: úte kvě 03, 2016 3:19 pm
Jméno a příjmení: Jan Krajdl

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od spm »

A dalsi provokace :-) polska verze fish and chipsObrázekObrázek

Odesláno z mého SM-N950F pomocí Tapatalk
Subaru Outback BH 3.0 H6 Obrázek
Subaru Libero SDX Obrázek
Hyundai i20 1.2 2012 Obrázek
Volkswagen Transporter T4 Syncro 2.5TDI R5 Obrázek
Uživatelský avatar
yohn
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 11958
Registrován: stř črc 13, 2011 5:58 am
Jméno a příjmení: Honza
Bydliště: Šumava
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od yohn »

Tandoori Prachatice - nejlepší indie

ObrázekObrázek
ex. Subaru Crosstrek 2.0i r.2018
ex. Subaru Forester 2.0X r.2006
ex. Subaru Outback 3.0R r.2006
ex. Subaru Outback 3.0 H6 r.2000
ex. Subaru Forester 2.0X r. 2003
ex. Subaru Forester 2.0X r.1999
Uživatelský avatar
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 22682
Registrován: úte kvě 03, 2016 3:19 pm
Jméno a příjmení: Jan Krajdl

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od spm »

Tak jeste jedna (a asi posledni) provokace z dovoleny - rumpsteak :-)ObrázekObrázek

Odesláno z mého SM-N950F pomocí Tapatalk
Subaru Outback BH 3.0 H6 Obrázek
Subaru Libero SDX Obrázek
Hyundai i20 1.2 2012 Obrázek
Volkswagen Transporter T4 Syncro 2.5TDI R5 Obrázek
Uživatelský avatar
yohn
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 11958
Registrován: stř črc 13, 2011 5:58 am
Jméno a příjmení: Honza
Bydliště: Šumava
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od yohn »

Obrázek
ex. Subaru Crosstrek 2.0i r.2018
ex. Subaru Forester 2.0X r.2006
ex. Subaru Outback 3.0R r.2006
ex. Subaru Outback 3.0 H6 r.2000
ex. Subaru Forester 2.0X r. 2003
ex. Subaru Forester 2.0X r.1999
Uživatelský avatar
Špejlík
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 852
Registrován: sob lis 28, 2015 3:00 pm
Jméno a příjmení: Honza Nesládek
Bydliště: Kolín

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Špejlík »

spm píše:Tak jeste jedna (a asi posledni) provokace z dovoleny - rumpsteak //uploads.tapatalk-cdn.com/201807 ... cf037f.jpg //uploads.tapatalk-cdn.com/201807 ... e1bc31.jpg

Odesláno z mého SM-N950F pomocí Tapatalk
Vypadá to krásně... Léto je prostě boží... Jen malá poznámka, vypadá to, jestli sis maso neukrojil po vlákně.. To se totiž potom blbě jí...
On je na to rumpál blbej, potkávají se tam 2 svaly proti sobě.. Jinak ,,,,| (*_^) |,,,,
Odepsáno Macem...
Uživatelský avatar
Špejlík
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 852
Registrován: sob lis 28, 2015 3:00 pm
Jméno a příjmení: Honza Nesládek
Bydliště: Kolín

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Špejlík »

Jeden typicky letní a lehký obídek :-DDD
Odepsáno Macem...
Uživatelský avatar
spm
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 22682
Registrován: úte kvě 03, 2016 3:19 pm
Jméno a příjmení: Jan Krajdl

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od spm »

Špejlík píše:
Vypadá to krásně... Léto je prostě boží... Jen malá poznámka, vypadá to, jestli sis maso neukrojil po vlákně.. To se totiž potom blbě jí...
On je na to rumpál blbej, potkávají se tam 2 svaly proti sobě.. Jinak
Jo, asi neukrojil. Ja u toho hoveziho zapasim jeste s jednou veci - neumim to poradne grilovat, jak je to moc vysoky. Vzdycky to pak mam na kraji pripaleny a uvnitr jeste raw :-DDD nechce me to nekdo naucit grilovat? :-DDD

Odesláno z mého SM-N950F pomocí Tapatalk
Subaru Outback BH 3.0 H6 Obrázek
Subaru Libero SDX Obrázek
Hyundai i20 1.2 2012 Obrázek
Volkswagen Transporter T4 Syncro 2.5TDI R5 Obrázek
Uživatelský avatar
Špejlík
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 852
Registrován: sob lis 28, 2015 3:00 pm
Jméno a příjmení: Honza Nesládek
Bydliště: Kolín

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Špejlík »

spm píše:Jo, asi neukrojil. Ja u toho hoveziho zapasim jeste s jednou veci - neumim to poradne grilovat, jak je to moc vysoky. Vzdycky to pak mam na kraji pripaleny a uvnitr jeste raw nechce me to nekdo naucit grilovat?

Odesláno z mého SM-N950F pomocí Tapatalk
Já mám odgrilováno dost, ale je to kus od kusu. Samozřejmě čím krvavější, tím měkčí. Ale samozřejmě je i znát, pokud si koupíš stařený maso, ideálně suchou cestou. To je měkké. Nicméně kup si vpichový teploměr, ten ti dost pomůže. Pokud nemáš rád krvavé, jako já, tak ideálně je hovězí udělat na nějakých 54 stupňů v jádře a pak ho zabalit třeba do alobalu a nechat aspoň 5 minut odpočinout.Krásně ti dojde a bude to parádní medium, jak si to přestavují češi...
Odepsáno Macem...
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“