Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Odpovědět
Uživatelský avatar
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3092
Registrován: úte zář 08, 2009 10:26 pm
Bydliště: Kateřinice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Šaman »

milosv: Provokatére :-)
To je přesně ono!
Moc pěkné. Voní to až sem. :-D

RudaK: Díky za info.
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
vrtasp
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1202
Registrován: čtv říj 01, 2009 9:40 pm
Jméno a příjmení: Petr Vrtilka
Bydliště: Kyšice okr.Kladno
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od vrtasp »

Ráno jsem si přivstal:)
Přílohy
IMG_20200709_080153.jpg
vrtasp
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1202
Registrován: čtv říj 01, 2009 9:40 pm
Jméno a příjmení: Petr Vrtilka
Bydliště: Kyšice okr.Kladno
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od vrtasp »

A tady finální výsledek:) ne Teda můj , ale moje paní si ho vzala jako oběd do práce a kluci jedni šikovný ho takhle pěkně upekli:)
Přílohy
IMG-20200709-WA0003.jpg
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24335
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

Tapan píše:Rohlíky mám rád zahnuté z pekařství Cais (lokální záležitost, většina z vás asi neochutná), ne všude je mají, čerstvé housky z krámku naproti se taky dají (asi to budou ty, co si dělá pro sebe Globus), ale už včerejší bílé pečivo k jídlu moc není. Chleba se zas nedá jíst furt. A hlavně mám moc rád sýry a ty mi na bílém pečivu chutnají víc. Pod šunku nebo paštiku zas radši chleba. Ale v práci snídám jogurt s marmeládou a cornflakama / vločkama, protože obecně toho pečiva většina lidí jí víc než by se mělo.
Kupuju chleba v opravdu malých místních pekárnách, či tu na vsi kde je dodávají do prodejniček, jinde ne, nedá se to jíst, na druhý den ani na první. Tam kde kupuju, to je jiná i ty rohlíky. Jen je fajn dát chleba do lednice, zabalit ho dobře, snad se to prý nemá, ale vydrží o to déle chuťově jak čerstvý a mě to nic nedělá, jen mě prostě chleba chutná.Na snídani valím přes týden většinou taky bílé jogurty s vločkami, medem, jabkem apod, taky marmoška cokoliv. Jen o víku jogurt vynechám, chce to změnu :-)
Já vlastně chleba kupuji většinou jen na víkend, na chalupu, nebo i na doma, když teda nějakým nedopatřením jsme o víku doma. Na chalupě vydrží chleba v komoře ideálně čerstvý, navíc v plech krabici, chlebníku a chleba v papírovém obalu, taky utěrka je dobrá.
Jooo ještě klidně zhřeším a dávám si kaiserky ze zmraženého polotovaru z Lidlu.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24335
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

Na grilu grilovací mini bílé klobásečky ála lidl( černé bohužel neměli, tak se omlouvám celému světu :-D ) k tomu gril hermelíny, salát bulgur se zeleninou, rajčata, okurek, osmažená červená cibule, paprika apod, ten salát byl opět teda boží, osvěžující!!! Gril hořčice, trošku brambor a ležák pívečko, stopečku, bo hned práce zas. Sotva jsem si lehl na pár minut na lehátko, že si přečtu forum a hluboce se zamyslím, musel jsem uhnout s lesníkem, dojel susedovi traktor balíkovat seno, teda Máco to byl fofr neskutečný musím říct...
Vyfotit jsem to už nedal, nestihl, musel jsem to rychle sežrat, nedalo se jinak.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19120
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od hamoun »

jelikoz jsem uz od zacatku vyskytu covid nemoh nikde koupit bramborak .. a ani od uvolneni se u nas zadny stanek s bramboraky neobjevil, byl jsem si vcera nucen koupit struhadlo a udelat si vecer bramboraky :) bez toho se neda dlouhodobe zit :)
forky nemam .. zato bordel v cele kuchyni :) ale luxuuuuuuuuuuuus :)

potesilo me, ze jsem koupil mlynek, ktery fungoval .. snad mu to vydrzi :)
https://www.datart.cz/mlynek-tescoma-handy.html
protoze na rucnim struhadle bych se na to mohl zas vykaslat ... :)
... koukal jsem i na elektricke,ale ty levnejsi jsou podle recenzi bez vykonu ... :)
škoda superb
ex WRX 2008
Uživatelský avatar
cleo
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 6343
Registrován: čtv lis 20, 2014 11:38 am
Jméno a příjmení: Pavel Klofáč
Bydliště: Poddžbánsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od cleo »

Tento tyden jsem si uzil vareni, ale tak, jak ja mam rad - z jednoho hrnce.
Nejdrive kure s pecenou zeleninou, nasledovala repa po butgundsku a dnes paela s kurecimi palickami a chorizem. Vsechny 3 jidla uzasny, vyfotil jsem jen posledni.
Obrázek


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
MY2020 Subaru Outback 2.5i Active - otouš Obrázek
ex 2016 Subaru Forester 2.0i-L Comfort CVT - modrásek
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24335
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

Vypadá to dobře, já taky nejradši vaření z jednoho hrnce, či pánve, chlapské vaření.
Jak byl ten vtip- miláčku proč vaříš brambory ve dvou hrncích? No protoooožeee ve dvou hrncích!!! :-D
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
Mira
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 10651
Registrován: úte srp 18, 2009 12:00 am
Jméno a příjmení: Miroslav
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Mira »

hamoun píše: potesilo me, ze jsem koupil mlynek, ktery fungoval .. snad mu to vydrzi
https://www.datart.cz/mlynek-tescoma-handy.html
protoze na rucnim struhadle bych se na to mohl zas vykaslat ...
... koukal jsem i na elektricke,ale ty levnejsi jsou podle recenzi bez vykonu ...
To ti jen s tou přísavkou drží na stole, nebo to ještě další dva drží?
Forester SG XT
ex Impreza 97 s baťohem
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24335
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

Hamoune bramboráááčky (*_^) |,,,, uáááá, pro zápaďáky vošouchy :-) sbíhají se mě slinty, musel jsem si včil dát uzený bůčes, jen tak nalehko, s chlebem, kozí rohy, hořčice :-) stejně jsem shodil, je třeba dotankovat.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19120
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od hamoun »

Mira píše:
To ti jen s tou přísavkou drží na stole, nebo to ještě další dva drží?
ja to risknul a koupil .... moc jsem tomu neveril ...
ale prvni strouhani (asi 10min) probehlo uplne normlane ..
prekvapilo me to, drzelo to uplne v pohode ..
zatim :)
škoda superb
ex WRX 2008
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19120
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od hamoun »

sima píše:Hamoune bramboráááčky uáááá, pro zápaďáky vošouchy sbíhají se mě slinty, musel jsem si včil dát uzený bůčes, jen tak nalehko, s chlebem, kozí rohy, hořčice stejně jsem shodil, je třeba dotankovat.
no .. pekne :)
.. ja dnes po asi 5,5 letech griloval ... na uhli (briketach ..) ..
par (ne dve :) ) krkovic .. par zebirek ...
no tak kilo masa jsem sezral .. melo to byt i zitra na obed ...

nepovedlo se to tak, jak bych chtel, ale jsem uplne prezrany a spokojeny ... :)
musim to zas chytit do ruky :)
škoda superb
ex WRX 2008
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24335
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

Taky pěkně :-) :-) uhlímu vstříc.
Na oběd bude něco jiného no :-D
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
cleo
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 6343
Registrován: čtv lis 20, 2014 11:38 am
Jméno a příjmení: Pavel Klofáč
Bydliště: Poddžbánsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od cleo »

Dve tri grilovacky a mas to v pazourach


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
MY2020 Subaru Outback 2.5i Active - otouš Obrázek
ex 2016 Subaru Forester 2.0i-L Comfort CVT - modrásek
Uživatelský avatar
Mira
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 10651
Registrován: úte srp 18, 2009 12:00 am
Jméno a příjmení: Miroslav
Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Mira »

hamoun píše: ja to risknul a koupil .... moc jsem tomu neveril ...
ale prvni strouhani (asi 10min) probehlo uplne normlane ..
prekvapilo me to, drzelo to uplne v pohode ..
zatim
Tak ať vydrží. =) Brambory jsou měkký, uvidíš co to ještě snese. Já měl malej kráječ a ten držel jen v kombinaci se stolařskou svěrkou.
Forester SG XT
ex Impreza 97 s baťohem
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“