Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Odpovědět
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19072
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od hamoun »

mas to krasne .. to musi byt luxus :)

jak delate kotlety tak, aby byly stavnate?

dik :)
škoda superb
ex WRX 2008
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24305
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

Kurnik, jak vidím toho vuřta slintám, miluji buřty, ale vždy mají v obchodě velké balení, musím skočit k řezníkovi.
Ještě bych rád milovníky dobrého a přitom "obyčejného" jídla upozornil, že je čas ranných brambor! :-) Čili pěkně povařit, vyjmout a posléze před požitím tak trochu ještě dosolit a položit na něj pláteček másla, tj mana!!! =) :-)
Včera jsme to takhle opět dávali, brambory z trhu, taková ta typicky teňoučká, správně špinavá slupka, bomba, co vám mám povídat ;)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
SWRT
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Příspěvky: 595
Registrován: sob črc 10, 2010 7:09 pm
Jméno a příjmení: Daniel Docekal

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od SWRT »

hamoun píše:mas to krasne .. to musi byt luxus

jak delate kotlety tak, aby byly stavnate?
Ja je tam moc dlouho nesušim... Tady ty jsem delal asi 6-7 minut
dik
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19072
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od hamoun »

ty nove brambory jsou skvele ...
ja vareni uz opustil :-D

na platky a na gril s nima :) jsou luxusni .. nove i stare :-)

SWRT: dik ! tez nesusim .. ale vzdycky to mam tuhe :( nebo .. tuzsi, nez bych chtel ...
Naposledy upravil(a) hamoun dne sob čer 05, 2021 10:47 pm, celkem upraveno 1 x.
škoda superb
ex WRX 2008
SWRT
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Příspěvky: 595
Registrován: sob črc 10, 2010 7:09 pm
Jméno a příjmení: Daniel Docekal

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od SWRT »

Brambory jsem propichal... Potřel olivovym olejem a zabalil do alobalu... Pak jsem je rozkrojil... Posolil a dal na ne maslo s pažitkou... Klidne tam to maso ani nemuselo byt.... Brambory jsou super!!!
Přílohy
DSC_0373_copy_2393x1350.jpg
Naposledy upravil(a) SWRT dne sob čer 05, 2021 10:49 pm, celkem upraveno 1 x.
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19072
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od hamoun »

tak tohle zkusim !!! tesim se :)
škoda superb
ex WRX 2008
SWRT
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Příspěvky: 595
Registrován: sob črc 10, 2010 7:09 pm
Jméno a příjmení: Daniel Docekal

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od SWRT »

hamoun píše:tak tohle zkusim !!! tesim se
Jeste jsem dodal foto:)
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24305
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

SWRT píše:Brambory jsem propichal... Potřel olivovym olejem a zabalil do alobalu... Pak jsem je rozkrojil... Posolil a dal na ne maslo s pažitkou... Klidne tam to maso ani nemuselo byt.... Brambory jsou super!!!
Muselo to chutnat skvěle! Jak říkáš, když je chutný brambor a dobře připravený, ani maso nemusí být, lépe si jej člověl vychutná bez masa. Zkusím to, snad nezapomenu. Jak asi dlouho jsi griloval brambory?
Hamoune, jasně na grilu brambory tj věc, ale tam mě přijde, že je úplně jedno jestli ranné, nebo ne, kdežto u toho uvařeného, ne rozvařeného bramboru je to jinak, tam ranný ZEMÁK oceníš =) Bych i řekl, že ty ranné nejsou moc vhodné na gril, nerozpadají se víc??? Ptám se, nepřu se.
Samozřejmě udělají se taky, udělá se na grilu vše =)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
SWRT
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Příspěvky: 595
Registrován: sob črc 10, 2010 7:09 pm
Jméno a příjmení: Daniel Docekal

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od SWRT »

Brambory jsem delal asi 45 minut
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19072
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od hamoun »

musim zacit pestovat pazitku :)

ty nove brambory jsou akorat vic "mokre" .. delam je na platky ... a jen pak posolim ..
kurna .. s maslem to zkusim tez .. :)
škoda superb
ex WRX 2008
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24305
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

:-) jj pažitka je nenahraditelná, taky jsme jí dnes na brambory dávali. Já to s tím máslem dřív nedával, ne tím stylem, že jednohubka...na kousíček osoleného teplého bramboru rovnou pláteček másla, tak takhle ne, nicméně naučila mě to má žena a jí její táta, vždy jí zavolal do kuchyně, že má něco dobrého, holt celým životem zemědelec, praktický i študovaný... :-)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24305
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

SWRT píše:Brambory jsem delal asi 45 minut
Dík, aspoň mám představu.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
námořník
Místopředseda klubu
Místopředseda klubu
Příspěvky: 20602
Registrován: sob zář 10, 2016 8:43 am
Jméno a příjmení: Jiří Mareš
Bydliště: Most

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od námořník »

Já včera dělal zebra asi 4 hodiny
Přílohy
20210605_173421.jpg
Odesláno zmáčknutím tlačítka Odeslat
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19072
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od hamoun »

ty vypadaji ale krasne ... !!!
to bylo predpokladam v troube a ne na grilu ...
škoda superb
ex WRX 2008
Uživatelský avatar
námořník
Místopředseda klubu
Místopředseda klubu
Příspěvky: 20602
Registrován: sob zář 10, 2016 8:43 am
Jméno a příjmení: Jiří Mareš
Bydliště: Most

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od námořník »

Na grilu. Nejdřív zauzeno bukovým dřevem, pak alobal a pak udělat kurku :-)
Naposledy upravil(a) námořník dne ned čer 06, 2021 7:30 pm, celkem upraveno 1 x.
Odesláno zmáčknutím tlačítka Odeslat
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“