Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
- Traveller
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 11896
- Registrován: pát kvě 30, 2014 8:04 am
- Jméno a příjmení: Jirka
- Bydliště: Česká Třebová
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
VDC: Zagůglil jsem za tebe. Takže asi takto:
"V posledních letech se vlivem zmatečných informací v médiích často mluví o nebezpečí, které představuje pro veverky obecné (Trávova vsuvka - veverky obecné mohou mít barvy od oranžové až po černou) jejich mnohem větší příbuzná, z Ameriky pocházející veverka popelavá (Sciurus carolinensis). Ta je skutečně obrovským problémem, jenže nikoliv u nás, nýbrž ve Velké Británii, kde po umělém vysazení v následujících více než sto letech zcela zdecimovala populaci původní veverky obecné (z důvodů, které jsou nad rámec tohoto článku). V České republice, stejně jako v kontinentální Evropě, ale veverka popelavá nežije a ani se tu nikdy nevyskytovala. Bohužel, právě pod vlivem zpráv v médiích se mezi laiky lavinovitě šíří omyl, že veverka popelavá je v České republice usídlená a že veverka s černou barvou srsti je právě touto nebezpečnou cizinkou, s níž je třeba preventivně skoncovat."
Asi jsem byl zrovna v Anglii. Ale stejně mám pocit, že nedávno v televizi říkali, že ta černá je škůdce a nezmar a určitě to nebyl pořad o Anglii. A to mi nějak utkvělo. Tak teď sám nevím?!? Chce to nějakého odborníka. A nebo ji fakt upéct, ať je jaká je..., a tím se zase blížíme k debatě uvedené v názvu vlákna.
"V posledních letech se vlivem zmatečných informací v médiích často mluví o nebezpečí, které představuje pro veverky obecné (Trávova vsuvka - veverky obecné mohou mít barvy od oranžové až po černou) jejich mnohem větší příbuzná, z Ameriky pocházející veverka popelavá (Sciurus carolinensis). Ta je skutečně obrovským problémem, jenže nikoliv u nás, nýbrž ve Velké Británii, kde po umělém vysazení v následujících více než sto letech zcela zdecimovala populaci původní veverky obecné (z důvodů, které jsou nad rámec tohoto článku). V České republice, stejně jako v kontinentální Evropě, ale veverka popelavá nežije a ani se tu nikdy nevyskytovala. Bohužel, právě pod vlivem zpráv v médiích se mezi laiky lavinovitě šíří omyl, že veverka popelavá je v České republice usídlená a že veverka s černou barvou srsti je právě touto nebezpečnou cizinkou, s níž je třeba preventivně skoncovat."
Asi jsem byl zrovna v Anglii. Ale stejně mám pocit, že nedávno v televizi říkali, že ta černá je škůdce a nezmar a určitě to nebyl pořad o Anglii. A to mi nějak utkvělo. Tak teď sám nevím?!? Chce to nějakého odborníka. A nebo ji fakt upéct, ať je jaká je..., a tím se zase blížíme k debatě uvedené v názvu vlákna.
WRX STI MY2016
Ex: Subaru Forester SJ 2.0i, stříbrný s fofr-klackem.
Ex: Subaru Forester SJ 2.0i, stříbrný s fofr-klackem.
- VDC
- Předseda klubu
- Příspěvky: 49212
- Registrován: ned črc 26, 2009 12:00 am
- Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
- Bydliště: Srázná 477/16a, Plzeň
- Kontaktovat uživatele:
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
No tak jestli to říkali v naší televizi, tak na tom byli jako ty.
Jsem rád, že černá veverka je stejně milé zviřátko jako zrzavá.
Jsem rád, že černá veverka je stejně milé zviřátko jako zrzavá.
http://monstersubaru.eu
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
- OZP
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 4329
- Registrován: úte pro 09, 2014 3:36 pm
- Jméno a příjmení: Ondřej
- Bydliště: Praha
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Nic si z toho nedelej, to se rika i o lidech, a taky je to blbost.Traveller píše:černá je škůdce
VW Multivan T6.1 / HAWK- Impreza WRX STI MY2006 / BLOB- Impreza WRX STI MY2003 / EX-Ford Focus combi 1,6 MY2000 RIP†2016 /
V rodině též Levorg MY2017 / OZP SUBARU Youtube
V rodině též Levorg MY2017 / OZP SUBARU Youtube
- parabolD
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 2174
- Registrován: sob pro 29, 2012 10:43 am
- Jméno a příjmení: Tomas Dobner
- Bydliště: Plzeň - Božkov
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
To jo...Traveller píše:Pořádnou zrzavou aby člověk pohledal.
___________________________
ex Outback H6 3.0 MY02
B9 Tribeca MY07
Impreza GF MY98
Outback H6 3.0 strikes back
ex Outback H6 3.0 MY02
B9 Tribeca MY07
Impreza GF MY98
Outback H6 3.0 strikes back
- Traveller
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 11896
- Registrován: pát kvě 30, 2014 8:04 am
- Jméno a příjmení: Jirka
- Bydliště: Česká Třebová
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Šéfe, není!!! Zrzavá je milejší!!!
A hlavně..., co tě učili jako dítě??? Co je ve všech dětských knížkách??? Kdepáááák!!! Veverka musí být zrzavá!!!
A hlavně..., co tě učili jako dítě??? Co je ve všech dětských knížkách??? Kdepáááák!!! Veverka musí být zrzavá!!!
WRX STI MY2016
Ex: Subaru Forester SJ 2.0i, stříbrný s fofr-klackem.
Ex: Subaru Forester SJ 2.0i, stříbrný s fofr-klackem.
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
..pánové, já vím že to asi tady ,,zvrhnu", ale musím uznat a potvrdit, že zrzavý jsou fakt milejší Já jsem znal jednu, takovou mladší zrzečku a ta byla tak milá a tak hezky zrzavá že jsem...neodolal. A chutnala móóóóóc dobře...
SUBARU Forester 2,0i Comfort MY16 (SJ) Spotřeba - 8,4l
Subaru Forester 2.0D Comfort MY13 Prodáno
Subaru Forester 2,0D MY11 Prodáno
Citroen C4 Grand Picasso 1,8i
Subaru Forester 2.0D Comfort MY13 Prodáno
Subaru Forester 2,0D MY11 Prodáno
Citroen C4 Grand Picasso 1,8i
-
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 1862
- Registrován: pon srp 10, 2015 3:37 pm
- Bydliště: Hradec Králové
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Jjjj ... zrzavý jsou prej vášnivý, ale nemůžu posoudit ... chybí zkušenost
Forejs SG, 11/03, 2.0 92kW + nové LPG.
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 24338
- Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
- Bydliště: Valašsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Má pravdu subaru70,mám tu samo zkušenost,na své roky byla dost divoká,když už jsme u toho ale co řeč je furt o veverkách ne.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
- draconis
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 5219
- Registrován: pon kvě 12, 2014 11:53 am
- Jméno a příjmení: Petr
- Bydliště: České Budějovice
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Já myslel, že napíšeš, že černá je škodná a zákeřná...?Traveller píše:A hlavně..., co tě učili jako dítě??? Co je ve všech dětských knížkách???
Řeč je samozřejmě stále o veverkách...
- VDC
- Předseda klubu
- Příspěvky: 49212
- Registrován: ned črc 26, 2009 12:00 am
- Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
- Bydliště: Srázná 477/16a, Plzeň
- Kontaktovat uživatele:
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
No jo, uznávám, že zrzavý mají něco do sebe, ale najít pěknou přírodní zrzavou je jako hledat jehlu v kupce sena.
http://monstersubaru.eu
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 24338
- Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
- Bydliště: Valašsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
škodná
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
-
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 1862
- Registrován: pon srp 10, 2015 3:37 pm
- Bydliště: Hradec Králové
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Taky jsem měl letos hafo švestek ani jsme to nesptřebovali a odhaduju, že cca 150-200kg padlo bez užitku k zemi.sima píše:No vida já to tak nemyslel,taky mám mezi pražáky pár známých a jednoho opravdového letitého kámoše,lidi všude stejní.Navíc rodilý pražák to je už pomalu rarita,těch náplav je tam fest
Se musím zeptat,proč jsi to neměl jak zpracovat,to chce jen pár sudů a dát postupně to sesbírat,což je ale kolikrát nemožné,spíš teda setřepat opravdu už v posledním stadiu zralosti.Vím chce to si udělat na to čas
Já letos měl švestek doslova modro před očima,ale hodně plesnivěly a taky jsem všechno nemohl sesbírat,i když jsem tomu dal teda hodně času,nejde tam furt jezdit a posbírat pokaždé nějaký ten kyblík a …
Jinak si je taky klepu do plachet a pečlivě před rozšmelcováním přeberu, takže do kvasu nejde ani jedna stopka, ani jedna nahnilá či plesnivá. Všechny mi projdou rukama.
A loni jsem pálil ne drcený jablka, ale nejdříve jsem je všechny odšťavnil a teprve tu hustou šťávu jsem dal vykvasit. To co z toho vzniklo je doslova záááázrak, jemňounký a lahodný 50% pitíčko
Forejs SG, 11/03, 2.0 92kW + nové LPG.
- yohn
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 11958
- Registrován: stř črc 13, 2011 5:58 am
- Jméno a příjmení: Honza
- Bydliště: Šumava
- Kontaktovat uživatele:
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Meli bychom porovnat vzorky. Predloni jsem uvazoval stran jablek uplne stejne
ex. Subaru Crosstrek 2.0i r.2018
ex. Subaru Forester 2.0X r.2006
ex. Subaru Outback 3.0R r.2006
ex. Subaru Outback 3.0 H6 r.2000
ex. Subaru Forester 2.0X r. 2003
ex. Subaru Forester 2.0X r.1999
ex. Subaru Forester 2.0X r.2006
ex. Subaru Outback 3.0R r.2006
ex. Subaru Outback 3.0 H6 r.2000
ex. Subaru Forester 2.0X r. 2003
ex. Subaru Forester 2.0X r.1999
-
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 1862
- Registrován: pon srp 10, 2015 3:37 pm
- Bydliště: Hradec Králové
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Tak přijeď ... ale brzy, loňskýho jablíčka už tam mám jen 2l
Edit: A nebo dej alespoň vědět jestli přijedeš a já přejdu na S16-ku a ty dva litry J15-ky ušetřím na náš společný košt:-)
Edit: A nebo dej alespoň vědět jestli přijedeš a já přejdu na S16-ku a ty dva litry J15-ky ušetřím na náš společný košt:-)
Forejs SG, 11/03, 2.0 92kW + nové LPG.
- M a r c e l
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 15410
- Registrován: pát úno 05, 2010 2:58 pm
- Jméno a příjmení: Martin Fabian
- Bydliště: Středozem B-)
- Kontaktovat uživatele:
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
tak ja jsem asi barbar, ale svestky mam radsi do knedliku, hrusky do kompotu a jabka do strudlu, jediny zkapalneny ovoce co mam rad je chmel