Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
- Mira
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 10623
- Registrován: úte srp 18, 2009 12:00 am
- Jméno a příjmení: Miroslav
- Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Kolega má taky 50. Od úterka tlačím furt chlebíčky, protože každej den za ním přijde někdo jinej a on aby neurazil, tak je nakoupí čerstvý vždycky pro všechny. Takže jsem ušetřil za večeře, vždycky ještě zbydou.
Asi početnej ročník, v červnu jdu na oslavu 50 dvěma lidem, víkendy plný a v červenci ještě jedny a dokonce jedny šedesátiny. Ach jo, letos do plavek určitě nezhubnu.
Asi početnej ročník, v červnu jdu na oslavu 50 dvěma lidem, víkendy plný a v červenci ještě jedny a dokonce jedny šedesátiny. Ach jo, letos do plavek určitě nezhubnu.
Forester SG XT
ex Impreza 97 s baťohem
ex Impreza 97 s baťohem
-
- Vášnivý uživatel
- Příspěvky: 1402
- Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
- Jméno a příjmení: Petr Gobernac
- Bydliště: Pardubice
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Asi to bude více receptů, protože se to nějak rozjelo
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
X-Trail T31 2.0Dci 2010
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Goba: jako objekt je to nádhera, ovšem jako pokrm...ne ne. Mohl bych spustit přednášku o neefektivitě konzumace hub
Rád to hledám, fotím, sbírám, někomu vozím. Nejím, teda kromě ryzce syrovinky - Kravičky (svatý Grál mezi houbami).
Ale přeju dobrou chuť.
A teď Hejty na mne! Sekaná z masa a nemasa (sója) 1:1 + koření
Rád to hledám, fotím, sbírám, někomu vozím. Nejím, teda kromě ryzce syrovinky - Kravičky (svatý Grál mezi houbami).
Ale přeju dobrou chuť.
A teď Hejty na mne! Sekaná z masa a nemasa (sója) 1:1 + koření
Naposledy upravil(a) Šaman dne pát kvě 14, 2021 8:34 pm, celkem upraveno 1 x.
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
- alsova
- Zkušený uživatel
- Příspěvky: 733
- Registrován: úte črc 28, 2009 12:00 am
- Jméno a příjmení: Lucie
- Bydliště: Merklín
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Šamane, ta sekaná mě zajímá .... hodíš mi recept, prosím??
Chtěla bych uklidnit svého manžela, pokud to čte - zlato neboj, tohle nebudeš muset jíst
Chtěla bych uklidnit svého manžela, pokud to čte - zlato neboj, tohle nebudeš muset jíst
Alsova
- Mira
- Závislý uživatel
- Příspěvky: 10623
- Registrován: úte srp 18, 2009 12:00 am
- Jméno a příjmení: Miroslav
- Bydliště: Poslední zatáčka před Vídní
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Stavil jsem se v Globusu na polívku a dalamánek.
A takhle jsem dopadl. Ale všechno bylo v akci. Forester SG XT
ex Impreza 97 s baťohem
ex Impreza 97 s baťohem
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Míra:
alsova: Recept ani moc není, valím to hlava nehlava mleté maso (prasečí, je šťavnaté), sójové kostky namočené - přelité horkou vodou (sůl, pepř, gril.korení, gran.česnek, +co je doma)
Pak ty kostky nařežu (sójový granulát je vhodnejší odpadá řezání/mělnění ) smíchám s masem, přidám sůl, pepř, majoránku + co zbylo, vajco na zpevnění, obalím ve strouhance a uvidím, co bude....
Ta sója je tam proto, aby toho bylo víc.
Na škole jsem sójou nadstavoval hodně jídel...a občas si takto zavzpomínám
alsova: Recept ani moc není, valím to hlava nehlava mleté maso (prasečí, je šťavnaté), sójové kostky namočené - přelité horkou vodou (sůl, pepř, gril.korení, gran.česnek, +co je doma)
Pak ty kostky nařežu (sójový granulát je vhodnejší odpadá řezání/mělnění ) smíchám s masem, přidám sůl, pepř, majoránku + co zbylo, vajco na zpevnění, obalím ve strouhance a uvidím, co bude....
Ta sója je tam proto, aby toho bylo víc.
Na škole jsem sójou nadstavoval hodně jídel...a občas si takto zavzpomínám
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 24183
- Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
- Bydliště: Valašsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Martine v tomto ti opravdu nerozumím, ač jsem tvou oblíbenou přednášku už slyšel vícekrát buď mě něco chutná nebo nechutná, nějaká efektivita je mě víš kde ale tobě prostě houby nechutnají a potřebuješ k tomu ještě něco víc říct, nějakou tu teorii, znám těŠaman píše:Goba: jako objekt je to nádhera, ovšem jako pokrm...ne ne. Mohl bych spustit přednášku o neefektivitě konzumace hub
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
- alsova
- Zkušený uživatel
- Příspěvky: 733
- Registrován: úte črc 28, 2009 12:00 am
- Jméno a příjmení: Lucie
- Bydliště: Merklín
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
áááách, já myslela, že je jen ze sóji ... měla bych číst pozorněji
Miluju sóju ...
Miluju sóju ...
Alsova
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Ale vnukla jsi mi myšlenku, žebych to zkusil bez masa. Kostky prohnat mlýnkem na maso, granulát, okořenit a vymyslet pojivo (možná mleté fazole a vejce....)
Popřemýšlím. Falešný falafel....
Popřemýšlím. Falešný falafel....
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Ta hlíva je parádní a narozdíl od sóji i opravdu zdravá, chutná a i ve zmíněné sekané udělá větší parádu
Subaru Impreza WRX MY 2008
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 24183
- Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
- Bydliště: Valašsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Hlívu mám taky moc rád, moc, moc.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Hoši, snaha dobrá a už jsem nevydržel a ochutnal. Římský kmín tomu dal lehce východní chuť i aroma a ta sója to zešťavnatila. Není to suché, krásně to drží pohromadě. Prostě, jak z půl kila masa udělat kilovou sekanou?
Zítra to dám ochutnat cenzorovi a vrchnímu odpůrci sójových produktú, taťkovi. Už takto dostal aj sójový guláš a pochválil (což on dělá 1x za x let)
Uvidím, uslyším.
Zítra to dám ochutnat cenzorovi a vrchnímu odpůrci sójových produktú, taťkovi. Už takto dostal aj sójový guláš a pochválil (což on dělá 1x za x let)
Uvidím, uslyším.
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
-
- Vášnivý uživatel
- Příspěvky: 1402
- Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
- Jméno a příjmení: Petr Gobernac
- Bydliště: Pardubice
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Hlíva je zázrak a všelék, ale než jsem si na ní ve sklepě vzpomněl, tak už mám kotel Segedínu a ještě vrabce v troubě, musím nějak urychlit konzumaci nebo zkusím sušit.
Naštěstí segedín je taky všelék... Tedy to kyselé zelí
Naštěstí segedín je taky všelék... Tedy to kyselé zelí
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
X-Trail T31 2.0Dci 2010
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 24183
- Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
- Bydliště: Valašsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Šmarjá, já jsem za nedožranej, vytrženej z pořádnýho života segedín, ne tak domácí jsem neměl ani nepamatuji, tj prostě boží pokrm!!! Takže taky lék.
Hlíva je mega houževnatá, jak se rozjede, je k nezastavení a co s ní pak
Hlíva je mega houževnatá, jak se rozjede, je k nezastavení a co s ní pak
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
- podvlada
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 10609
- Registrován: úte led 01, 2019 5:43 pm
- Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák
- Bydliště: Plzeň
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Nejdřív pohaní houby nějakou neefektivitou a pak udělá jídlo se sójou...
Subaru Outback '04 BP 3.0 H6 180 kW <vlákno zde>
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde>
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde>
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!