Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Odpovědět
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24304
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

:-) ano. Tak litinovou pánev mám, pozůstatek po předchozích, nevím kolikátých majitelích na chalupě, stará je určitě moc a těžká je, že mě ruka klesla.
Recepty z jedné pánve a následné zapečení mě hrozně baví a chutnají mě, moc nevařím, ale toto je ono. Vše se krásně promísí.
Včil mě Díťa hned ukázala a vytáhla nové recepty co si dovezla sem na chalupu, v podobném stylu, vlastně ve stejném, ono na chalupě se vaří jinak, tj taky pravda, u nás jo.
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3078
Registrován: úte zář 08, 2009 10:26 pm
Bydliště: Kateřinice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Šaman »

Připravuju jitrocelový sirup proti kašli. Zkouším samodomo, protože za malou ampulku chtěli 60 peněz. Jitrocelu je letos mrak.
Přílohy
IMG_20200704_200138.jpg
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24304
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

Prostě Šaman :-) pěkně susede, nejsi líný chodit, nasbírat a vyrábět, tohle se může hodit, skvělé věci, až se zima zeptá... (*_^) |,,,,
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
RudaK
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 755
Registrován: úte zář 03, 2019 6:34 am
Bydliště: Ostrava

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od RudaK »

Moje oblíbené cukety s uzeným, rajčaty a žampiony .... mám nový kámen mám od chlapíka co dělá pomníky na hroby, ptal se jestli tam chci něco napsat :-D
Přílohy
18911457-B20D-4ADD-9C01-95AB3901CD00.jpeg
Subaru Levorg 1.6 2019
Suzuki Swift 2015 mama car
Uživatelský avatar
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3078
Registrován: úte zář 08, 2009 10:26 pm
Bydliště: Kateřinice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Šaman »

Tak po dvou dnech je sirup na světě, čekal jsem víc, ono to není ani 2 deci.
Přílohy
IMG_20200706_175522.jpg
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
Uživatelský avatar
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Příspěvky: 49138
Registrován: ned črc 26, 2009 12:00 am
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Bydliště: Srázná 477/16a, Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od VDC »

Rudo hezký šutráky. :-)
http://monstersubaru.eu
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
Uživatelský avatar
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3078
Registrován: úte zář 08, 2009 10:26 pm
Bydliště: Kateřinice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Šaman »

RudaK: Moc pěkný podklad, taky bych něco takového chtěl. Jak je to s očistou po akci?

Za dnešní večeři bych vyfasoval minimálně pokutu dva morální kredity. Za užití El. Energie a za užití alobalu. Ale když ono to bylo dobré, jen musím akceptovat jiný charakter bílého pepře (přežil jsem) proto ta černá plechoffka...:-)
Edita: Jo, je to ohřátý hermelín....:-)
Přílohy
IMG_20200708_205551.jpg
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
Uživatelský avatar
Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 14833
Registrován: úte kvě 16, 2017 8:13 am
Jméno a příjmení: Štěpán Z.
Bydliště: Zliv (České Budějovice)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Tapan »

Hermelín dobrý, rohlíky špatné, ale když je hlad... :-)
Lvl. 1 Subaru Necromancer

Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
Uživatelský avatar
hamoun
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 19069
Registrován: ned čer 12, 2011 9:16 pm
Jméno a příjmení: Petr Hanek
Bydliště: Kravaře

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od hamoun »

nad tim hermelinem taky slintam :)
škoda superb
ex WRX 2008
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24304
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

Hmmm, já se chystám na hermelín na grilu, rohlíky proč ne, něčím se čék musí "dohustit" :-D jsou i dnes zase dobré rohlíky, chutné, jako byly kdysi...nebo ještě chutnější, jen nestojí korunu či dvě, ale třeba dvě pade či tři :-D či i sedm kč, není to penam >:-f ne teda ten klasický penam rohlík co jsem viděl a zkusil, jedno jestli je to babiš, v potravinách neznám slitování ani naopak jen výhrady vůči majiteli, tj ale opravdu na jiné vlákno, díky, že to nadále zde nebudem řešit. Asik to nevyjde, že :-)
Penam za mě horor, snad jsi ho susede neměl, ten rohlík se dá pozřít snááád jedině sotva vyjede z pece, jinak zatvrdne jak beton přímo v hubě, ani na strouhanku se to pomalu nehodí... chleba darmo mluvit, darmo...nekupuju jejich šrot "chleba" fakt vyhozené prachy. Jeden jejich výrobek jsem měl, ten byl fajn, nějaký fitness chléb, hmmm to už šlo, ale taky šílená cena, tak asi umí a neznám vše od nich, ale to co dodávají, ty nejnižšší masové cenové produkty tj fakt mazec 8()
Edit: tvoje rohlíky vypadají na lepší sortu :-)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Uživatelský avatar
VDC
Předseda klubu
Předseda klubu
Příspěvky: 49138
Registrován: ned črc 26, 2009 12:00 am
Jméno a příjmení: Tomáš Vlasák
Bydliště: Srázná 477/16a, Plzeň
Kontaktovat uživatele:

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od VDC »

Jestli to odmítavé stanovisko stran rohlíků znamenalo, že Tapan obecně odmítá rohlíky, tak to chápu. Já bílé pečivo nevezmu do huby, jak je rok dlouhej a je mi fuk, kdo ho upekl.

Já nejvíc a nejčastěji jím takový ty sešlapaný plátky "chleba" neboli raw bread, jak tomu říkají.
Vyhýbám se běžně i normálnímu chlebu a mouce obecně.
http://monstersubaru.eu
https://www.instagram.com/vdc.monstersubaru/
Subaru Outback 3,0 H6 '01
Toyota Previa 4WD 2.4 ´97
Uživatelský avatar
Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 14833
Registrován: úte kvě 16, 2017 8:13 am
Jméno a příjmení: Štěpán Z.
Bydliště: Zliv (České Budějovice)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Tapan »

Rohlíky mám rád zahnuté z pekařství Cais (lokální záležitost, většina z vás asi neochutná), ne všude je mají, čerstvé housky z krámku naproti se taky dají (asi to budou ty, co si dělá pro sebe Globus), ale už včerejší bílé pečivo k jídlu moc není. Chleba se zas nedá jíst furt. A hlavně mám moc rád sýry a ty mi na bílém pečivu chutnají víc. Pod šunku nebo paštiku zas radši chleba. Ale v práci snídám jogurt s marmeládou a cornflakama / vločkama, protože obecně toho pečiva většina lidí jí víc než by se mělo.
Lvl. 1 Subaru Necromancer

Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
Uživatelský avatar
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3078
Registrován: úte zář 08, 2009 10:26 pm
Bydliště: Kateřinice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Šaman »

Bitvu o Rohlíky chápu:-) Mám jeden recept na tuto pochutinu, ale ještě jsem se k tomu nedokopal. Takže další cíl, Budvar 33 a doma připravené rohlíky. Chleba už jakž takž připravím. Takové ty plátky, jak píše přeceda, si též občas dám - stačí dva a je člověk nachviku najezeny. Müsli semtam téż, ale pak mívám rychlo hlad. Celkové su spíš na slané, třeba takové prasárny, jako mini pizzy, párečky v listovém těstě, oškvarkové pagáčky a jiná zvěrstva. Se sýrem, se seminkama a tak :-)
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
Uživatelský avatar
milosv
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 1034
Registrován: pon kvě 04, 2015 11:03 pm
Jméno a příjmení: Miloslav Všetička
Bydliště: Syrovice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od milosv »

Tři hodiny přípravy, za 5 min. sežráno.
Marnost nad marnost.. :-DDD :-DDD
20200529_192959.jpg
Ale na odreagování i chuť dobré.
Forester SJ 2.0i Comfort CVT ES 2018
Forester SH 2,0 XS Comfort LPG 2009
ex Forester SG 2,0 X Trend LPG 2003
RudaK
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 755
Registrován: úte zář 03, 2019 6:34 am
Bydliště: Ostrava

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od RudaK »

Šaman : očista jednoduchá, nechám vychladnout a ideálně druhý den vezmu hodně teplou vodu a dratěnku. Chemii netřeba žádnou a ani nechci
Šutr je krásná jemnozrnná žula
Subaru Levorg 1.6 2019
Suzuki Swift 2015 mama car
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“