My si to umíme představit, máš to fakt krásný!!!cleo píše:Delal jsem k veceri kachni medailonky a jako prilohu fazolky se slaninou. No co vam mam povidat, uzasna vecere, bohuzel jsem nestihal vyfotit.
Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...
-
- Vášnivý uživatel
- Příspěvky: 1416
- Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
- Jméno a příjmení: Petr Gobernac
- Bydliště: Pardubice
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
X-Trail T31 2.0Dci 2010
- podvlada
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 10652
- Registrován: úte led 01, 2019 5:43 pm
- Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák
- Bydliště: Plzeň
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Tak já nějaký ty vobrázky pošlu pánev zaškolena
Bez komentáře, jen složení... Odshora dolů
Bulka
Hamburgerová omáčka (Lidl)
Osmahnuté cibulové kroužky
Sýr
Maso (sůl pepř)
Sýr
Maso (sůl pepř)
Pár tenkých plátků cherry rajčat
Barbeque omáčka (Lidl), cibulka, chilli
Bulka
Jo a batátový hranolky z trouby přelitý tím, co vyteklo z masa
Bez komentáře, jen složení... Odshora dolů
Bulka
Hamburgerová omáčka (Lidl)
Osmahnuté cibulové kroužky
Sýr
Maso (sůl pepř)
Sýr
Maso (sůl pepř)
Pár tenkých plátků cherry rajčat
Barbeque omáčka (Lidl), cibulka, chilli
Bulka
Jo a batátový hranolky z trouby přelitý tím, co vyteklo z masa
Subaru Outback '04 BP 3.0 H6 180 kW <vlákno zde>
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde>
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde>
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
-
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 24335
- Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
- Jméno a příjmení: Radek- šíma
- Bydliště: Valašsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Pěkná prasárnička, dal bych si
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
-
- Vášnivý uživatel
- Příspěvky: 1416
- Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
- Jméno a příjmení: Petr Gobernac
- Bydliště: Pardubice
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Taky jsem prohnal novou panev, už vím proč je tento model levnější, má jen 2mm plech, tak je trochu lehčí, ale píšou na ní frying steak pan 28 . . . No a taky 2 hambáče ,
až chytne pořádnou vypálenou olejovou patinu, bude prej čím dál lepší
Jinak převod tepla je fantastický okamžitý, na plynu hned rozpálené, nemá takovou akumulaci, ale ihned reaguje na přísun tepla/změnu tepla
až chytne pořádnou vypálenou olejovou patinu, bude prej čím dál lepší
Jinak převod tepla je fantastický okamžitý, na plynu hned rozpálené, nemá takovou akumulaci, ale ihned reaguje na přísun tepla/změnu tepla
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
X-Trail T31 2.0Dci 2010
- grftz
- Zkušený uživatel
- Příspěvky: 733
- Registrován: čtv říj 24, 2019 5:51 pm
- Jméno a příjmení: Karel
- Bydliště: na dohled Pálavy
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Spěcháte a přitom se nechcete odbýt blafem? Pro přátele jogurtu na slano doporučuju bílý jogurt, strouhaný křen, grilovací omáčku a čerstvě mletý pepř. Co vás nezabije, to vás posílí
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Protože minule chutnalo a zmizelo v řádu hodin, tak připravuju dvojitou dávku. Zítra suším (hubu), no a při přípravě degustuju...
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
- cleo
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 6343
- Registrován: čtv lis 20, 2014 11:38 am
- Jméno a příjmení: Pavel Klofáč
- Bydliště: Poddžbánsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Je doma
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
MY2020 Subaru Outback 2.5i Active - otouš
ex 2016 Subaru Forester 2.0i-L Comfort CVT - modrásek
ex 2016 Subaru Forester 2.0i-L Comfort CVT - modrásek
- Tapan
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 14844
- Registrován: úte kvě 16, 2017 8:13 am
- Jméno a příjmení: Štěpán Z.
- Bydliště: Zliv (České Budějovice)
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
To je taky rezatějící ocel? Jste mi moc nepopsali, která pánev je na neplynový sporáky nejlepší...
Lvl. 1 Subaru Necromancer
Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
- cleo
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 6343
- Registrován: čtv lis 20, 2014 11:38 am
- Jméno a příjmení: Pavel Klofáč
- Bydliště: Poddžbánsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Jo je rezatejici, sahnul jsem po tehle, protoze mam indukci.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
MY2020 Subaru Outback 2.5i Active - otouš
ex 2016 Subaru Forester 2.0i-L Comfort CVT - modrásek
ex 2016 Subaru Forester 2.0i-L Comfort CVT - modrásek
- podvlada
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 10652
- Registrován: úte led 01, 2019 5:43 pm
- Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák
- Bydliště: Plzeň
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Je to ocel. Obyčejná ocel. Železo s uhlíkem.
Je to ale asi o něco míň náchylný než litina.
Mimochodem, ač je teda masivní, jak už jsem psal, tak na sklokeramice se lehce prohýbá dno, takže se pak jednoduše točí. Prej to ale dělaj všechny, to by musela mít dno dvakrát tlustší. Na plynu by to bylo jedno, tam jsou packy po stranách, ale Cleo, s indukcí se ti může stát to samý. Ono po vystydnutí je zase krásně rovná, ale je to trochu opruz když se vaří. Přenosu tepla to naštěstí tolik nevadí, hřeje pořád celá i když se nedotýká perfektně. S indukcí ještě varují - nepouštět na turbo, nedávat hned na vysoký výkon, ta indukce je dost "agresivní" v nerovnoměrnosti ohřevu.
Taky se mi hned napoprvý teda nepodařilo vytvořit správnej základ pro "patinu", to by bylo ideální na plynu. Ta sklokeramika to prostě neohřeje komplet stejně. A po tom burgříku co jsem dělal se mi to na pár místech připeklo, tak to asi trochu očistím a znovu vypálím olej.
Nicméně dneska se chystám na maso, poprvé na pořádný pánvi a poprvý s teploměrem. Tak doufam, že to dopadne přinejmenším skvěle
Edit: Jo a na neplynový sporáky teda... no, co poradit - co nejtlustší dno, ale nevím - už tahle má dno dost tlustý (3mm minimálně, však celá váží 2,7 kg) ale i tak se trochu prohne. Nicméně přišlo mi že hřála pořád stejně.
V podstatě si nejdřív vyber, jestli chceš ocel nebo litinu, pak co nejtlustší dno a naposledy podle toho, jestli jen sklokeramika nebo i indukce konkrétní model, ne všechny jsou na indukci vhodný (ačkoliv budou asi fungovat všechny, jen hrozí deformace). Jako bonus pak ještě buď model, kterej má madlo odolný teplu a může tedy i do trouby, nebo ne. Tahle konkrétní třeba může na max 10 minut do 200 °C, madlo má potažený nějakým epoxidem - brání korozi aby nemuselo bejt mastný a trochu hůř to vede teplo, takže tolik nepálí do ruky. + pozor aby se vešla
Je to ale asi o něco míň náchylný než litina.
Mimochodem, ač je teda masivní, jak už jsem psal, tak na sklokeramice se lehce prohýbá dno, takže se pak jednoduše točí. Prej to ale dělaj všechny, to by musela mít dno dvakrát tlustší. Na plynu by to bylo jedno, tam jsou packy po stranách, ale Cleo, s indukcí se ti může stát to samý. Ono po vystydnutí je zase krásně rovná, ale je to trochu opruz když se vaří. Přenosu tepla to naštěstí tolik nevadí, hřeje pořád celá i když se nedotýká perfektně. S indukcí ještě varují - nepouštět na turbo, nedávat hned na vysoký výkon, ta indukce je dost "agresivní" v nerovnoměrnosti ohřevu.
Taky se mi hned napoprvý teda nepodařilo vytvořit správnej základ pro "patinu", to by bylo ideální na plynu. Ta sklokeramika to prostě neohřeje komplet stejně. A po tom burgříku co jsem dělal se mi to na pár místech připeklo, tak to asi trochu očistím a znovu vypálím olej.
Nicméně dneska se chystám na maso, poprvé na pořádný pánvi a poprvý s teploměrem. Tak doufam, že to dopadne přinejmenším skvěle
Edit: Jo a na neplynový sporáky teda... no, co poradit - co nejtlustší dno, ale nevím - už tahle má dno dost tlustý (3mm minimálně, však celá váží 2,7 kg) ale i tak se trochu prohne. Nicméně přišlo mi že hřála pořád stejně.
V podstatě si nejdřív vyber, jestli chceš ocel nebo litinu, pak co nejtlustší dno a naposledy podle toho, jestli jen sklokeramika nebo i indukce konkrétní model, ne všechny jsou na indukci vhodný (ačkoliv budou asi fungovat všechny, jen hrozí deformace). Jako bonus pak ještě buď model, kterej má madlo odolný teplu a může tedy i do trouby, nebo ne. Tahle konkrétní třeba může na max 10 minut do 200 °C, madlo má potažený nějakým epoxidem - brání korozi aby nemuselo bejt mastný a trochu hůř to vede teplo, takže tolik nepálí do ruky. + pozor aby se vešla
Subaru Outback '04 BP 3.0 H6 180 kW <vlákno zde>
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde>
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde>
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
- cleo
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 6343
- Registrován: čtv lis 20, 2014 11:38 am
- Jméno a příjmení: Pavel Klofáč
- Bydliště: Poddžbánsko
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
O tom turbu na indukci jsem cetl. Zitra ji vypalim a vecer chci delat steaky, tak uvidime, urcite poreferuju.
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
MY2020 Subaru Outback 2.5i Active - otouš
ex 2016 Subaru Forester 2.0i-L Comfort CVT - modrásek
ex 2016 Subaru Forester 2.0i-L Comfort CVT - modrásek
- Tapan
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 14844
- Registrován: úte kvě 16, 2017 8:13 am
- Jméno a příjmení: Štěpán Z.
- Bydliště: Zliv (České Budějovice)
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Vláďo díky za trochu teorie
Lvl. 1 Subaru Necromancer
Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
-
- Vášnivý uživatel
- Příspěvky: 1416
- Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
- Jméno a příjmení: Petr Gobernac
- Bydliště: Pardubice
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Kolagenovy víkend je tu, 2kg klizky guláš v procesu a vedle jedou packy a kůže na sulc (2 kolena už jsou hotové) , vše v retro edici - kamna na dřevě - dřevěné nářadí - smalt hrnce, - no a pořádně podlejvat kuchaře Klášter11ka přímo z láhve!
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
X-Trail T31 2.0Dci 2010
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Goba: Krása - aj ten guláš aj ten sulc. Po štyrycítce mňa to zajímá - tlačenky, aspiky, sulc, koleno vařené - teplé, aj ovar (lalok....)
Zdar Tvému dílu. A ve finále se pochlub, jak to dopadlo. Rád se pokochám a nechám se inspirovat...
Já mám zítra nějaké plány, tak se odbudu mraženým polotovarem. Sušení masa bude probíhat nezávisle
No a teď dojíždím starý pramen z Plzně (po dlouhé době), otočím maso (na sušení) v lednici a půjdu spřádat různé plány ...
EDIT: Jééé, mám za příspěvek samé jedničky (do žákovské knížky). ...kuju
Zdar Tvému dílu. A ve finále se pochlub, jak to dopadlo. Rád se pokochám a nechám se inspirovat...
Já mám zítra nějaké plány, tak se odbudu mraženým polotovarem. Sušení masa bude probíhat nezávisle
No a teď dojíždím starý pramen z Plzně (po dlouhé době), otočím maso (na sušení) v lednici a půjdu spřádat různé plány ...
EDIT: Jééé, mám za příspěvek samé jedničky (do žákovské knížky). ...kuju
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
- podvlada
- Člen_SubaruFanClubu
- Příspěvky: 10652
- Registrován: úte led 01, 2019 5:43 pm
- Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák
- Bydliště: Plzeň
Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd
Nic složitýho, prostě jí nalej olej, dej jí nažrat a budecleo píše:O tom turbu na indukci jsem cetl. Zitra ji vypalim a vecer chci delat steaky, tak uvidime, urcite poreferuju.
Můj první steak na pořádný pánvi, sice jen taková dětská porce, rib eye 200g, ale dobrej byl sice udělanej zbytečně moc, zato šel sníst komplet i s tukem. Suchej ale nebyl, to vůbec, hezky šťavnatý maso... Na pánev se vůbec nepřichytil, možná zbytečně moc oleje. Teda neplaval, nebylo to jak když dělám řízek. Ale kápnul jsem trochu na pánev, tak polívkovou lžíci, a steak pomazal a okořeníl.
Po upečení jsem pánev zalil trochou vody, "deglaze", a bylo mi toho líto, tak rychle ještě na drobno cibulku a pepř, tak je z toho ta parádní šlichta vedle steaku
Přímo k němu by to bylo škoda, zabíjet chuť masa, ale k hranolkám super.
Hranolky mimochodem - uvařit brambory, osolená voda a trochu octa, prý se pak jednoduše nerozvaří. Trochu větší hranoly, ony se zmenší... Ale teď už bych udělal menší než byly. Pak slít vodu, zalít pořádně olejem a na plech s nimi (já použil pečící papír). 230C na cca půl hodiny, v půlce jsem je otočil, pekly se víc olejem zespodu než vzduchem shora. A krásně křupaly
A celý jsem to zalil Císař Pánem z Plasského klášterního pivovaru dobrý pitivo. IPA, ale míň ovocná, jen trochu voňavá a příjemně horká, fajn dojezd, nic co by křivilo pusu.
Subaru Outback '04 BP 3.0 H6 180 kW <vlákno zde>
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde>
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde>
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!