Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd...

Odpovědět
Goba
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1416
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Goba »

cleo píše:Delal jsem k veceri kachni medailonky a jako prilohu fazolky se slaninou. No co vam mam povidat, uzasna vecere, bohuzel jsem nestihal vyfotit.
My si to umíme představit, máš to fakt krásný!!!
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
Uživatelský avatar
podvlada
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 10652
Registrován: úte led 01, 2019 5:43 pm
Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák
Bydliště: Plzeň

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od podvlada »

Tak já nějaký ty vobrázky pošlu :-) pánev zaškolena :-)
Bez komentáře, jen složení... Odshora dolů :-)

Bulka
Hamburgerová omáčka (Lidl)
Osmahnuté cibulové kroužky
Sýr
Maso (sůl pepř)
Sýr
Maso (sůl pepř)
Pár tenkých plátků cherry rajčat
Barbeque omáčka (Lidl), cibulka, chilli
Bulka

Jo a batátový hranolky z trouby přelitý tím, co vyteklo z masa :-)
Přílohy
3D54200E-EF95-43E5-B6B7-987F14AC1246.jpeg
3312CCA0-0CF6-432F-A3E9-CFA980A29E0F.jpeg
153001D3-3361-44ED-B952-F7F5D5860427.jpeg
F05A202F-A2E9-4907-9EB1-6F3EF96A4DB0.jpeg
F25A4DF1-E21E-4DF5-A867-6B4805165AAB.jpeg
AF18B058-60D1-4D09-AA66-8E2CFA3B0DBA.jpeg
CDC74A49-C80A-4250-BF6E-C8C60D245760.jpeg
ADDDF6CD-0490-40BD-8284-77573FE46253.jpeg
Subaru Outback '04 BP 3.0 H6 180 kW <vlákno zde> Obrázek
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde> Obrázek
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
sima
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 24335
Registrován: ned bře 15, 2015 12:03 am
Jméno a příjmení: Radek- šíma
Bydliště: Valašsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od sima »

Pěkná prasárnička, dal bych si :-)
Forester 2.0 SG 2002
Citroen Saxo Twist 1.1 2000
bývalá stálice:Citroen Xantia 1.8 16V LPG 98
Goba
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1416
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Goba »

Taky jsem prohnal novou panev, už vím proč je tento model levnější, má jen 2mm plech, tak je trochu lehčí, ale píšou na ní frying steak pan 28 . . . No a taky 2 hambáče ,
až chytne pořádnou vypálenou olejovou patinu, bude prej čím dál lepší
Jinak převod tepla je fantastický okamžitý, na plynu hned rozpálené, nemá takovou akumulaci, ale ihned reaguje na přísun tepla/změnu tepla
Přílohy
IMG_20201202_215101.jpg
IMG_20201202_215025.jpg
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
Uživatelský avatar
grftz
Zkušený uživatel
Zkušený uživatel
Příspěvky: 733
Registrován: čtv říj 24, 2019 5:51 pm
Jméno a příjmení: Karel
Bydliště: na dohled Pálavy

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od grftz »

Spěcháte a přitom se nechcete odbýt blafem? Pro přátele jogurtu na slano doporučuju bílý jogurt, strouhaný křen, grilovací omáčku a čerstvě mletý pepř. Co vás nezabije, to vás posílí :-DDD
Přílohy
16070247272363209188758903999355.jpg
Legacy wagon MY08 2.0R 121 kW vlákno
kolik to žralo na plyn a kolik na benzin
Uživatelský avatar
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3092
Registrován: úte zář 08, 2009 10:26 pm
Bydliště: Kateřinice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Šaman »

Protože minule chutnalo a zmizelo v řádu hodin, tak připravuju dvojitou dávku. Zítra suším (hubu), no a při přípravě degustuju...:-)
Přílohy
IMG_20201204_171620.jpg
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
Uživatelský avatar
cleo
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 6343
Registrován: čtv lis 20, 2014 11:38 am
Jméno a příjmení: Pavel Klofáč
Bydliště: Poddžbánsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od cleo »

Je doma Obrázek
Obrázek


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
MY2020 Subaru Outback 2.5i Active - otouš Obrázek
ex 2016 Subaru Forester 2.0i-L Comfort CVT - modrásek
Uživatelský avatar
Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 14844
Registrován: úte kvě 16, 2017 8:13 am
Jméno a příjmení: Štěpán Z.
Bydliště: Zliv (České Budějovice)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Tapan »

To je taky rezatějící ocel? Jste mi moc nepopsali, která pánev je na neplynový sporáky nejlepší...
Lvl. 1 Subaru Necromancer

Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
Uživatelský avatar
cleo
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 6343
Registrován: čtv lis 20, 2014 11:38 am
Jméno a příjmení: Pavel Klofáč
Bydliště: Poddžbánsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od cleo »

Jo je rezatejici, sahnul jsem po tehle, protoze mam indukci.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
MY2020 Subaru Outback 2.5i Active - otouš Obrázek
ex 2016 Subaru Forester 2.0i-L Comfort CVT - modrásek
Uživatelský avatar
podvlada
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 10652
Registrován: úte led 01, 2019 5:43 pm
Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák
Bydliště: Plzeň

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od podvlada »

Je to ocel. Obyčejná ocel. Železo s uhlíkem. :-)
Je to ale asi o něco míň náchylný než litina.

Mimochodem, ač je teda masivní, jak už jsem psal, tak na sklokeramice se lehce prohýbá dno, takže se pak jednoduše točí. Prej to ale dělaj všechny, to by musela mít dno dvakrát tlustší. Na plynu by to bylo jedno, tam jsou packy po stranách, ale Cleo, s indukcí se ti může stát to samý. Ono po vystydnutí je zase krásně rovná, ale je to trochu opruz když se vaří. Přenosu tepla to naštěstí tolik nevadí, hřeje pořád celá i když se nedotýká perfektně. S indukcí ještě varují - nepouštět na turbo, nedávat hned na vysoký výkon, ta indukce je dost "agresivní" v nerovnoměrnosti ohřevu.

Taky se mi hned napoprvý teda nepodařilo vytvořit správnej základ pro "patinu", to by bylo ideální na plynu. Ta sklokeramika to prostě neohřeje komplet stejně. A po tom burgříku co jsem dělal se mi to na pár místech připeklo, tak to asi trochu očistím a znovu vypálím olej.

Nicméně dneska se chystám na maso, poprvé na pořádný pánvi a poprvý s teploměrem. Tak doufam, že to dopadne přinejmenším skvěle :-)

Edit: Jo a na neplynový sporáky teda... no, co poradit - co nejtlustší dno, ale nevím - už tahle má dno dost tlustý (3mm minimálně, však celá váží 2,7 kg) ale i tak se trochu prohne. Nicméně přišlo mi že hřála pořád stejně.
V podstatě si nejdřív vyber, jestli chceš ocel nebo litinu, pak co nejtlustší dno a naposledy podle toho, jestli jen sklokeramika nebo i indukce konkrétní model, ne všechny jsou na indukci vhodný (ačkoliv budou asi fungovat všechny, jen hrozí deformace). Jako bonus pak ještě buď model, kterej má madlo odolný teplu a může tedy i do trouby, nebo ne. Tahle konkrétní třeba může na max 10 minut do 200 °C, madlo má potažený nějakým epoxidem - brání korozi aby nemuselo bejt mastný a trochu hůř to vede teplo, takže tolik nepálí do ruky. + pozor aby se vešla :-)
Subaru Outback '04 BP 3.0 H6 180 kW <vlákno zde> Obrázek
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde> Obrázek
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
Uživatelský avatar
cleo
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 6343
Registrován: čtv lis 20, 2014 11:38 am
Jméno a příjmení: Pavel Klofáč
Bydliště: Poddžbánsko

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od cleo »

O tom turbu na indukci jsem cetl. Zitra ji vypalim a vecer chci delat steaky, tak uvidime, urcite poreferuju.


Sent from my iPhone using Tapatalk Pro
MY2020 Subaru Outback 2.5i Active - otouš Obrázek
ex 2016 Subaru Forester 2.0i-L Comfort CVT - modrásek
Uživatelský avatar
Tapan
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 14844
Registrován: úte kvě 16, 2017 8:13 am
Jméno a příjmení: Štěpán Z.
Bydliště: Zliv (České Budějovice)

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Tapan »

Vláďo díky za trochu teorie ;-)
Lvl. 1 Subaru Necromancer

Outback BP H6, Impreza GG Wagon 2.0, Justy KAD ECVT, 2x Libero E12
Goba
Vášnivý uživatel
Vášnivý uživatel
Příspěvky: 1416
Registrován: pon kvě 28, 2018 11:07 am
Jméno a příjmení: Petr Gobernac
Bydliště: Pardubice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Goba »

Kolagenovy víkend je tu, 2kg klizky guláš v procesu a vedle jedou packy a kůže na sulc (2 kolena už jsou hotové) , vše v retro edici - kamna na dřevě - dřevěné nářadí - smalt hrnce, - no a pořádně podlejvat kuchaře Klášter11ka přímo z láhve!
Přílohy
DSC_1399.JPG
DSC_1400.JPG
Forester SJ 2.0iCVT 2016
X-Trail T31 2.0Dci 2010
Uživatelský avatar
Šaman
Závislý uživatel
Závislý uživatel
Příspěvky: 3092
Registrován: úte zář 08, 2009 10:26 pm
Bydliště: Kateřinice

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od Šaman »

Goba: Krása - aj ten guláš aj ten sulc. Po štyrycítce mňa to zajímá - tlačenky, aspiky, sulc, koleno vařené - teplé, aj ovar (lalok....:-))
Zdar Tvému dílu. A ve finále se pochlub, jak to dopadlo. Rád se pokochám a nechám se inspirovat...
Já mám zítra nějaké plány, tak se odbudu mraženým polotovarem. Sušení masa bude probíhat nezávisle :-)
No a teď dojíždím starý pramen z Plzně (po dlouhé době), otočím maso (na sušení) v lednici a půjdu spřádat různé plány ... :-DDD

EDIT: Jééé, mám za příspěvek samé jedničky (do žákovské knížky). ...kuju
Subaru Forester 2.0X MT SocialEdition z roku 2005 (Lesník) + Honda Vision - Soptík + SsangYong Tivoli 4wd (Ssasanka) no a Obluda (cétéem Scroll xpert 2020)
Uživatelský avatar
podvlada
Člen_SubaruFanClubu
Člen_SubaruFanClubu
Příspěvky: 10652
Registrován: úte led 01, 2019 5:43 pm
Jméno a příjmení: Vláďa Podlešák
Bydliště: Plzeň

Re: Subaristický kulinářský institut aneb vaříme, pečeme atd

Příspěvek od podvlada »

cleo píše:O tom turbu na indukci jsem cetl. Zitra ji vypalim a vecer chci delat steaky, tak uvidime, urcite poreferuju.
Nic složitýho, prostě jí nalej olej, dej jí nažrat a bude ;-D

Můj první steak na pořádný pánvi, sice jen taková dětská porce, rib eye 200g, ale dobrej byl :-) sice udělanej zbytečně moc, zato šel sníst komplet i s tukem. Suchej ale nebyl, to vůbec, hezky šťavnatý maso... Na pánev se vůbec nepřichytil, možná zbytečně moc oleje. Teda neplaval, nebylo to jak když dělám řízek. Ale kápnul jsem trochu na pánev, tak polívkovou lžíci, a steak pomazal a okořeníl.

Po upečení jsem pánev zalil trochou vody, "deglaze", a bylo mi toho líto, tak rychle ještě na drobno cibulku a pepř, tak je z toho ta parádní šlichta vedle steaku :-)

Přímo k němu by to bylo škoda, zabíjet chuť masa, ale k hranolkám super.

Hranolky mimochodem - uvařit brambory, osolená voda a trochu octa, prý se pak jednoduše nerozvaří. Trochu větší hranoly, ony se zmenší... Ale teď už bych udělal menší než byly. Pak slít vodu, zalít pořádně olejem a na plech s nimi (já použil pečící papír). 230C na cca půl hodiny, v půlce jsem je otočil, pekly se víc olejem zespodu než vzduchem shora. A krásně křupaly ;-)

A celý jsem to zalil Císař Pánem z Plasského klášterního pivovaru :-) dobrý pitivo. IPA, ale míň ovocná, jen trochu voňavá a příjemně horká, fajn dojezd, nic co by křivilo pusu.
Přílohy
FDC0339E-1EE1-41CA-AD2D-29857424317E.jpeg
A9E6421C-F57E-4F97-A2D4-580B9EAE5788.jpeg
Subaru Outback '04 BP 3.0 H6 180 kW <vlákno zde> Obrázek
Subaru Forester '05 SG 2.0 H4 92 kW <vlákno zde> Obrázek
ex Ford Mondeo II '00 1.8 I4 85kW
ex Alfa 156 '99 2.5 V6 140kW CUORE SPORTIVO!
Odpovědět

Zpět na „Dům, dílna, zahrada“